ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

30.1.17


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΙΔ. ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ Ν.Π.Ι.Δ. Ν. ΑΧΑΪΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Π. ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Σ.Ν.Ι.Ε.
Καραϊσκάκη 162 - 3ος όροφος,  Τηλ: 2613015765 – 6977600763 – 6956321648
E-mail:  ergazomenoi.idiwtikhs.ygeias@gmail.com
Πάτρα,  26 / 01 / 2017



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στα ιδρύματα υγείας Ιδ. Δικαίου και Ν.Π.Ι.Δ. Ν.Αχαΐας εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στο Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη, ο οποίος θα βρεθεί στο εδώλιο στις 13 Φλεβάρη 2017, ως κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος επειδή (κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας) το 2015 ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, δεν παραχώρησε χώρους στη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής για να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις και να ρίξει το ρατσιστικό της δηλητήριο.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Πάτρας κατηγορείται επειδή δεν τους έδωσε στοιχεία σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μετά από Ερώτηση που είχαν καταθέσει τα φασιστοειδή στη Βουλή.

Η δίωξη του Δημάρχου γίνεται από τους μηχανισμούς του αστικού κράτους, αφού εμπλέκονται: το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Είναι προφανές ότι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γι' αυτήν την εξέλιξη είναι τεράστιες, δεδομένου μάλιστα ότι η συγκεκριμένη δίωξη είχε - κατά κάποιο τρόπο - προαναγγελθεί από τον ίδιο τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και νυν πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, το καλοκαίρι του 2015.

Συμπαραστεκόμαστε στο Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και τη Δημοτική Αρχή που δε διευκόλυνε τη δράση της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε τους συναδέλφους και τους πολίτες της Πάτρας να βρεθούν στο πλευρό του, σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Πάτρας τη Δευτέρα 13/2/2017, στις 8 π.μ.

Ζητάμε να αποσυρθεί τώρα από την κυβέρνηση η δικαστική δίωξη του αγωνιστή Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου