ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10.5.16
   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΩΘΗΚΕ Η ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΧΗ

Η Γραμματεία νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ  χαιρετίζει τους  απεργούς εργαζόμενους που  συμμετείχαν επί τρεις ημέρες στη μεγάλη μάχη που δώθηκε ενάντια στο Νόμο-λαιμητόμο. Παρά την μεγάλη τρομοκρατία που επιβλήθηκε στους χώρους δουλειάς,  παρά τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τον αιφνιδιαμό που επιχείρησε (φέρνοντας μες στο Σαββατοκύριακο το νομοσχέδιο) για να συναντήσει λιγότερες αντιδράσεις.

Η πολιτική της κυβέρνησης και στο Ασφαλιστικό είναι συνέχεια των προηγούμενων και προπάντων συνιστά πιστή εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ σε ό,τι αφορά τις ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση.  Τα χειροκροτήματα από τα υπουργικά και τα βουλευτικά έδρανα, η ψήφιση του νόμου, προστίθενται στα πανηγύρια του κεφαλαίου, το οποίο εξασφάλισε και από αυτήν την κυβέρνηση έναν ακόμη νόμο - στήριγμα στην ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του.
Δώσαμε μια μάχη, ο πόλεμος συνεχίζεται.
Οι μεγάλες συγκεντρώσεις και τις τρεις ημέρες, στην Πάτρα, στο κέντρο της Αθήνας,  αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, έδωσαν την απάντηση στην Κυβέρνηση, ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στην συνείδηση των εργαζομένων το νομοσχέδιο που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, την πρόνοια και τις οικογένειες μας με την τρομερή φορολογία που επιβάλλουν. Η πολύμηνη   μάχη, που έδωσε το εργατικό - λαϊκό κίνημα με αιχμή το νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό, είναι  σημαντική  πείρα, αφήνει παρακαταθήκη στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που σφράγισε αυτόν τον απεργιακό αγώνα.

Οι δυσκολίες και τα εμπόδια που έβαλαν ο κυβερνητικός –εργοδοτικός συνδικαλισμός, (παλιός και νέος) για να εκφυλίσουν και να καταστείλουν την οργάνωση & αντίσταση των εργαζομένων δεν στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν την μαζικότητα στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.  Είναι ενδεικτική η στάση του Ε.Κ. Πάτρας  όλο το απεργιακό τριήμερο, φάνηκε η γύμνια του κυβερνητικού συνδικαλισμού που ήταν άφαντοι. Σαμποτάρισαν την συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και στα συλλαλητήρια στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κυβέρνηση και την ψήφιση των νέων αντιλαϊκών  μέτρων.  
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα, να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να οργανωθούν στα συνδικάτα τους, με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας να αντιπαλέψουμε τις ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση , στα νέα μέτρα που έρχονται στο φορολογικό στα εργασιακά, στις ομαδικές απολύσεις.
Είμαστε σίγουροι ότι με τον οργανωμένο αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς αυτούς που μας εκμεταλλεύονται. Αυτοί δεν μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς!


Πάτρα, Μάης 2016


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου