ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13.1.16


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Λόγου & Τέχνης στην Πάτρα, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Γραμματείας Νομού Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ με την συμμετοχή δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, Λαϊκών Επιτροπών και φορέων από τις σύμμαχες δυνάμεις.

Στην σύσκεψη συζητήθηκε διεξοδικά το νέο αντιασφαλιστικο έκτρωμα  που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, την διάλυση  των επικουρικών, το  τσάκισμα του ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργηση του. Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία! Μειώνουν τις αναπηρικές συντάξεις! Ενιαία κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου σφάζουν στο  γόνατο την ασφάλιση μας. Το νομοσχέδιο αυτό αν δεν αποκρουστεί, θα είναι  έγκλημα διάρκειας που θα αφήσει βαθιές πληγές στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

Αποφασίστηκε να απαιτήσουμε όλοι με μια φωνή να μην φτάσει το έγκλημα στη βουλή!
Δεκάδες σωματεία  μέχρι αυτή την στιγμή έχουν συνεδριάσει, έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία . Αρκετά σωματεία έχουν προχωρήσει σε Γενικές Συνελεύσεις. Θα πρέπει το επόμενο διάστημα να μην υπάρξει σωματείο που να μην έχει πάρει απόφαση συμμετοχής στην απεργία. Να μην μείνει κανένας έξω από αυτή την κρίσιμη μάχη.
Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα διαρκείας που εξελίσσεται στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας. Η ασφάλιση έχει κατακτηθεί με αγώνες θυσίες και αίμα από την εργατική τάξη. Δεν θα  τους αφήσουμε να την διαλύσουν!
·        Προετοιμαζόμαστε για την μεγάλη απεργία, στα τέλη του Γενάρη ενάντια στον αντιασφαλιστικό όλεθρο.
·        Την Τρίτη 19 Γενάρη στις 12:00 το μεσημέρι, προχωράμε σε κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Πάτρα (Γούναρη & Κορίνθου) .
  • Το Σάββατο στις 23 Γενάρη στις 10:30 το πρωί οργανώνουμε μεγάλο  συλλαλητήριο στην πλατεία Γεωργίου.
Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης.
 Πάτρα, 13 -01-2016




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου