ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

28.7.15


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Το Δ.Σ. του Συνδικάτου Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας καταγγέλλει και καταδικάζει τις προσπάθειες δίωξης του Δημάρχου Πάτρας κ. Πελετίδη από την αποκεντρωμένη Διοίκηση, το Γενικό Γραμματέα κ. Δ. Παναγιωτόπουλο.
          Ο κ. Παναγιωτόπουλος εγκαλεί το Δήμαρχο σε μια προσπάθεια να θεμελιώσει κατηγορία δίωξης σε βάρος του, με το επιχείρημα ότι δεν διευκολύνει τη φασιστική-ναζιστική Χρυσή Αυγή στο δύθεν κοινοβουλευτικό της έργο. Δηλαδή, αυτό που επιζητούν είναι να συνεργαστεί και να διευκολύνει ο Δήμαρχος τη φασιστική Χ.Α στο ρόλο που της έχει αναθέσει ισχυρή μερίδα του κεφαλαίου για τον αποπροσανατολισμό του λαού, να μη βλέπει ποιος έχει την ευθύνη για τα βάσανα που του φορτώνουν. Παράλληλα στόχος της Χ.Α. είναι το χτύπημα του λαϊκού-εργατικού κινήματος, ακόμα και με δολοφονικές και εγκληματικές ενέργειες.
          Η στάση αυτή του διορισμένου από την κυβέρνηση Γενικού Γραμματέα της αποκεντρωμένης Διοίκησης σε βάρος του αγωνιστή Δημάρχου Πάτρας δε θα γίνονταν αν δεν είχε την ενθάρρυνση και τη συγκάλυψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η συγκυβέρνηση που αυτοπροβάλλεται ως κυβέρνηση “πρώτη φορά αριστερά”, που υποσχόταν το σκίσιμο των μνημονίων, αλλά τα άφησε ανέγγιχτα και φορτώνει στο λαό τρίτο μνημόνιο με ασήκωτα αντιλαϊκά βάρη για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Τώρα ενθαρρύνει και συγκαλύπτει, με τον τρόπο της, το ρόλο και τη δράση της φασιστικής Χ.Α., που οι εγκληματικές της πράξεις είναι γνωστές στο πανελλήνιο, και οι εργαζόμενοι γνωρίζουν το ρόλο τους ως τσιράκια των κεφαλαιοκρατών.
          Σήμερα οι εργαζόμενοι της Πάτρας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, γιατί γίνεται στόχος ο αγωνιστής Δήμαρχος της Πάτρας. Η διοίκηση του Σωματείου καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να καταδικάσουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια που έχουν δρομολογήσει να στοιχειοθετήσουν δίωξη σε βάρος της δημοτικής αρχής Πάτρας.
          Οι θέσεις και η στάση του Δημάρχου Πάτρας απέναντι στην εγκληματική-φασιστική Χ.Α. εκφράζει τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων της πόλης μας. Οι εργαζόμενοι της Πάτρας δεν πρόκειται να αφήσουν μόνο του το Δήμαρχό τους. Θα χτίσουν γύρω του τη ανάλογη εργατική-λαϊκή προστασία που χρειάζεται. Οι προσπάθειες δίωξης του αγωνιστή Δημάρχου δεν πρόκειται να περάσουν.

Η Διοίκηση
20/7/2015

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου