Η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Τμήματος Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ σε ρόλο στήριξης της νέας συγκυβέρνησης, μακριά από τις διεκδικήσεις των εργαζομένων

26.3.15


Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (Δ.Α.Σ) Αχαΐας

Η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Τμήματος Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ σε ρόλο στήριξης της νέας συγκυβέρνησης, μακριά από τις διεκδικήσεις  των εργαζομένων

Εργαζόμενοι στο δημόσιο στην Αχαΐα
Μετά από τέσσερις μήνες -παύσης και διακοπών- συνεδρίασε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ (εκτελεστική επιτροπή)  με θέμα το από εδώ και πέρα πρόγραμμα δράσης.
      Στην διαδικασία που ακολούθησε απεδείχθη ότι μόνον η ΔΑΣ ήταν έτοιμη και είχε πρόταση που ακουμπάει στα προβλήματα και τις ανάγκες των δημοσίων υπαλλήλων την οποία όμως οι άλλες παρατάξεις καταψήφισαν.
Αντί αυτής πλειοψήφησαν οι παρατάξεις  που συγκλίνανε στη γραμμή στήριξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (η ΔΑΚΕ συστηματικά απουσιάζει  από τις συνεδριάσεις).  Μαζί οι παρατάξεις Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παρέμβαση, Συσπείρωση για την Αλλαγή , που λειτουργούν ως συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ Ροπαλίδης (Παρεμβάσεις/ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ΑΔΕΔΥ, Συσπείρωση για την Αλλαγή /συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ στο Ν.Τ.),  είπαν μεταξύ άλλων ότι  «Η Ελλάδα απέκτησε κυβέρνηση, η οποία μάχεται για την Εθνική Ανεξαρτησία. Η κυβέρνηση κινδυνεύει από τους δωσίλογους. Καθήκον του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να μην κάνει αγώνες για τα προβλήματα των εργαζομένων, γιατί αυτό θα δημιουργήσει ασφυξία στην κυβέρνηση. Και κουνώντας το δάκτυλο είπαν απειλητικά ότι αν αποτύχει η κυβέρνηση θα υπάρξει αντιδημοκρατική εκτροπή (δηλαδή φασισμός)». «Δεν θέλω αναπλήρωση απωλειών, θέλω μέτρα στήριξης των εξαθλιωμένων. Μου αρκεί να βλέπω την κυβέρνηση να αντιστέκεται στους ξένους» είπε ένας εξ αυτών, «Δεν υπάρχει εθνική αστική τάξη. Η κυβέρνηση επιδιώκει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» συμπλήρωσε άλλος και όλοι μαζί απαίτησαν να παραιτηθούν οι εργαζόμενοι από τις διεκδικήσεις τους για  να στηρίξουν την κυβέρνηση, να στοιχηθούν πίσω της  !!!
Μετά από αυτά ο καθένας καταλαβαίνει  γιατί το Νομαρχιακό Τμήμα Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ είχε να συνεδριάσει τρεις μήνες, γιατί δεν εισηγούνται πρόγραμμα δράσης, γιατί δεν προβάλλουν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.  
Καταλαβαίνει ο κάθε εργαζόμενος γιατί οι παρατάξεις αυτές ανεξάρτητα από την ταμπέλα που κάθε φορά βάζουν συγκροτούν τον νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Καμιά αναμονή – καμιά ανοχή σε παλιά και νέα μνημόνια
Αναπλήρωση των απωλειών μας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου