ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΥΣΑΥΡΟΣ, Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

10.3.15


                              ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  - ΚΑΛΕΣΜΑ
ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Μόλις ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πηγαίνει για νέα μνημόνια, κι ας τα ονομάζει «συμφωνία», «πρόγραμμα» κλπ κι ας αποκαλεί την τρόικα (Ε.Ε. ΔΝΤ, ΕΚΤ) «θεσμούς».
Αρμόδιοι υπουργοί της, ανακοινώνουν ότι θα μειώσουν ακόμα και αυτές τις προσλήψεις  έκτακτου προσωπικού στους ΟΤΑ κατά δέκα τοις εκατό κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των μνημονιακών νόμων, που η κυβέρνηση ως αντιπολίτευση…κατήγγελλε !! Δηλώνουν και συζητούν για να μειωθεί και να καταργηθεί πλήρως ότι έμεινε από την κρατική επιχορήγηση στους ΟΤΑ.
Λένε δηλαδή: Δήμοι δουλέψτε με ανταποδοτικά τέλη, βάλτε φόρους και βρείτε τρόπο να πληρώσετε το προσωπικό σας. Το κράτος  είναι για να  μαζεύει φόρους,  να εξυπηρετεί τους δανειστές, (τους τοκογλύφους όπως  λέγανε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πριν, ως αντιπολίτευση) και να επιδοτεί την ανάπτυξη, δηλαδή τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους.
Η κυβέρνηση επίσης δρομολογεί εφαρμογή προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, μείωση κρατικών δαπανών ακόμα και στα νοσοκομεία, ενώ δεν συζητά για κάλυψη απωλειών και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Σε τοπικό επίπεδο στο Δήμο Πατρέων η νέα Δημοτική Αρχή έθεσε τα καυτά αυτά θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην κυβέρνηση.
Ζήτησε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (561άτομα), κατάργηση του νόμου που απαγορεύει τις προσλήψεις. Ζήτησε να προσληφτούν οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ-διοριστέοι της ΔΕΥΑΠ που περιμένουν τρία χρόνια. Ζήτησε να πληρωθούν οι 16 και οι 21 εργαζόμενοι των κοινωνικών υπηρεσιών και να μην απολυθούν γιατί θα καταρρεύσουν οι κοινωνικές δομές. Ζήτησε την εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών του Δήμου και της μισθοδοσίας των εργαζομένων, την κατάργηση του οικονομικού παρατηρητηρίου, των ΜΚΟ των ΚΟΙΝΣΕΠ κλπ. Πρόβαλλε τα αιτήματα των αγώνων του συνδικαλιστικού κινήματος για την επαναφορά των διαθέσιμων και των απολυμένων, την ανάκτηση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, την κατάργηση της αξιολόγησης κ.α.
Και ενώ θα περίμενε κανείς το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει της προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, να δώσει δύναμη σε αυτές τις διεκδικήσεις, στο να μην καταρρεύσει ο Δήμος από την έλλειψη πόρων και προσωπικού, η Δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Σπαρτινός) καταψήφισε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, μένοντας πιο πίσω και από την «επάρατη», που ψήφισε λευκό!!
Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε μόνη της ότι άλλα λένε όταν το κόμμα τους βρίσκεται στην αντιπολίτευση και άλλα όταν είναι στην κυβέρνηση.
Αποδεικνύουν επίσης ότι στον μονόδρομο της Ε.Ε. που έχουν διαλέξει παλιοί και νέοι κυβερνητικοί διαχειριστές με άξονα της πολιτικής τους την «εξυπηρέτηση του χρέους» (που δεν είναι του λαού) και την καπιταλιστική ανάπτυξη, που τώρα τη λένε «παραγωγική ανασυγκρότηση», όποιο μείγμα διαχείρισης κι αν υιοθετούν η ουσία της πολιτικής τους θα είναι μία. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ με αρκετό αντικομουνισμό, σαν αυτόν που εξέφρασε ανερυθρίαστα  η Δημοτική Σύμβουλος και συνδικαλίστρια  Ο. Μπίρμπα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας κινείται σε θετική κατεύθυνση, εκφράζει τα αιτήματα των εργαζομένων. Όμως είναι φανερό πως τα προβλήματα είναι μπροστά μας.
Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην διεκδίκηση, να ανασυνταχτεί, να περάσει στην αντεπίθεση και με την δύναμη των αγώνων να ανοίξει το δρόμο για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Να αξιοποιήσει και την στήριξη που παρέχουν Δημοτικές Αρχές όπως του Δήμου Πατρέων, χωρίς όμως την αυταπάτη ότι με ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα.
Οι πραγματικές αλλαγές θα γίνουν μόνον όταν η εργατική τάξη με τους συμμάχους της μπουν στους δρόμους του αγώνα με κίνημα μαζικό, ταξικά προσανατολισμένο σε σύγκρουση με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ενάντια στους «θεσμούς Ε.Ε., ΔΝΤ, κλπ», δηλώνοντας ότι δεν αναγνωρίζει κανένα χρέος, διεκδικώντας μια οικονομία που δεν θα λειτουργεί με σκοπό τα κέρδη αλλά τις λαϊκές ανάγκες.  Σε αυτό το δρόμο βρίσκεται η λύση.
Καλούμε όλα τα σωματεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την καταψήφιση των αιτημάτων μας.  
ΠΑΤΡΑ 10/3/2015                                                                         Το Δ.Σ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου