ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ 5ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

15.1.14

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΑΧΑЇΑΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Διεύθυνση: Καραϊσκάκη 162, Πάτρα
          Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944656531, 2613-015765

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
       Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους που δουλεύουν  στα 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Τα προγράμματα αυτά, όχι μόνο δεν λύνουν το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας που βιώνουμε καθημερινά αλλά το ανακυκλώνουν και μάλιστα με τους χειρότερους όρους. Οι εργαζόμενοι προέρχονται από μακροχρόνια ανεργία δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται  στην ώρα τους, (κάθε μήνα). Eίναι αναγκασμένοι να κάνουν χιλιόμετρα κάθε μέρα με τα πόδια, χωρίς να έχουν χρήματα ούτε για το εισιτήριο να πάνε στην δουλειά τους.
     
       Οι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν από τον ΟΑΕΔ (ως εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων)  και διοχετευτήκαν σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου Πατρέων. Απασχολούνται στην καθαριότητα , τα Ασφαλτικά – πίσσες, σε Τεχνικές υπηρεσίες. Σε κάποιες υπηρεσίες όπως στις Πίσσες, εργάζονται χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας (γάντια , μάσκες κ.α), χωρίς ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά. Παρόλο που εργάζονται σε βαριές ανθυγιεινές εργασίες δεν προέβλεψε κανένας, ούτε ο ΟΑΕΔ ούτε ο Δήμος να τους παρέχει τα μέσα ατομικής προστασίας  και ένα 1 λίτρο γάλα  όπως προβλέπετε από τον νόμο για αυτές τις εργασίες.

       Φαίνεται καθαρά ότι στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης σφαγιάζονται τα δικαιώματα και οι καταχτήσεις των εργαζομένων. Δεν υπάρχει χώρος για μόνιμη σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα. Με επιχείρημα τα άσχημα οικονομικά των Δήμων εργαζόμενοι άνεργοι δημότες γίνονται τζάμπα υλικό για να ανθίσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που έρχονται. Κυβέρνηση και δημοτικές αρχές  πασχίζουν να παραδώσουν όλες τις υπηρεσίες των δήμων σε ιδιώτες  με τις άθλιες συνθήκες εργασίας, τους άθλιους μισθούς. Στο βωμό αυτής της λογικής καταργούν την μονιμότητα, απολύουν εργαζόμενους μόνιμους ή ΙΔΑΧ. Θέλουν εν τέλει να πληρώσει και πάλι η εργατική τάξη την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας δηλαδή  (των κερδών τους).   Οι καπιταλιστές θα κερδίζουν, οι εργάτες θα φυτοζωούν μισοάνεργοι, μισοεργαζόμενοι. Θέλουν να μας πετάνε τα ψίχουλα των 625 και 400 ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο στην χώρα.
Είναι η στιγμή που πρέπει να βγάλουμε  πολύτιμα συμπεράσματα στα 5νταμηνο του σκλαβοπάζαρου.

Μετατρέπουν την ζωή μας σε κόλαση.

Αυτή την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου υλοποιούν   κατά γράμμα ο Δήμος και η Περιφέρεια. Η δημοτική αρχή εκμεταλλεύεται τους άνεργους για να γεμίζουν τις τσέπες των ΜΚΟ . Δεν  διεκδικεί  χρηματοδότηση για να καλύψει τις πάγιες ανάγκες  σε προσωπικό. Είναι δέσμιοι των πολιτικών επιλογών που υπηρετούν, του ευρωμονόδρομου και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Οι περίπου 1.500.000 άνεργοι, και μαζί μ΄ αυτούς κι εμείς πλέον, δεν ζητάμε χάρη, ούτε ελεημοσύνες.
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ. ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!
Διεκδικούμε :
ü                        Καταβολή όλων των δεδουλευμένων κάθε τέλους του μήνα
ü                        Σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα
ü                        Να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
ü                        Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους   ανέργους, τους εργαζόμενους  στα προγράμματα.
ü                        Επίδομα ανεργίας και άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων
ü                        Να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια και να σταματήσει η φοροληστεία 
ü                        Δωρεάν μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για όλους τους ανέργους, τους απλήρωτους εργαζόμενους στα προγράμματα.
ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου