ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ, ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ

23.5.13


Π.Α.ΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ- ΠΑΣΥ- ΜΑΣ- ΟΓΕ
ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 23-5-2013
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

Αγαπητοί Συναγωνιστές,  Συνάδελφοι, Συναδέλφισες,

Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους, το σύνολο της εργατικής, λαϊκής οικογένειας, αφορά όλες τις ηλικίες. Η συνταξιοδότηση, τα φάρμακα, οι κοινωνικές παροχές πρέπει να είναι εξασφαλισμένα ως καθολικό δικαίωμα, ανεξάρτητα από τη μορφή εργασίας.
Οι περικοπές των τελευταίων ετών στις συντάξεις της κοινωνικής ασφάλισης, στην υγεία έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους συνταξιούχους. Η καταλήστευση των αποθεματικών όλων των ασφαλιστικών ταμείων από όλες τις κυβερνήσεις για δεκαετίες καθώς και  των τελευταίων χρόνων της καπιταλιστικής κρίσης με τα κουρέματα κτλ. έχουν αφήσει τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης άδεια.
Τεράστια είναι τα προβλήματα που προκύπτουν και επιβαρύνουν την κοινωνική ασφάλιση και έχουν την αντανάκλαση τους στην επίσημη και ανεπίσημη ανεργία την αδήλωτη ή ανασφάλιστη εργασία, τις χαριστικές ρυθμίσεις προς τους μεγαλοεργοδότες, τους ανύπαρκτους ελέγχους. Την υποχρηματοδότηση από το κράτος, αλλά και το κλείσιμο χιλιάδων μικρών ή και μεγαλύτερων επιχειρήσεων.
 Είναι γνωστό το αντιασφαλιστικό νομικό οπλοστάσιο που ψηφίσθηκε τα 20 τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις της Ν.Δ του ΠΑΣΟΚ, για το Ασφαλιστικό. Για το πώς μεθοδεύτηκε, οργανώθηκε, προωθήθηκε, συστηματικά και σχεδιασμένα, η σημερινή κατάσταση. Αλλά και άλλοι που βρέθηκαν στην αντιπολίτευση, όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που στο όνομα του εκσυγχρονισμού συμφωνούσαν να μετατρέπονται τα ασφαλιστικά ταμεία σε μετόχους τραπεζών όπως και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που στήριξαν και στηρίζουν σταθερά αυτές τις πολιτικές παρά τις κορώνες και τις φραστικές διαφοροποιήσεις.
Οργάνωσαν και μεθόδευσαν την σημερινή κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία.
Η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη. Ο κίνδυνος νέων μειώσεων στις συντάξεις,  στην υγεία, στις κοινωνικές παροχές είναι άμεσος, αλλά και η στάση πληρωμών είναι πιθανή. Σε όλα τα ταμεία η μείωση των εσόδων είναι τεράστια και για ορισμένα ταμεία όπως ο ΟΑΕΕ μπαίνει ζήτημα στάσης πληρωμών. Το πρόβλημα δεν είναι λογιστικό πρόκειται για την εφαρμογή συνειδητών πολιτικών που εκπορεύονται από τις ανάγκες του κεφαλαίου και έχουν στόχο να καταργήσουν το κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης με συντάξεις πείνας τον 350 ευρώ  και την παράδοση της ασφάλισης στους ιδιώτες.


Σήμερα μπροστά μας μπαίνουν άμεσα προβλήματα αποτέλεσμα των αντεργατικών πολικών που άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Μέσα από την καθημερινή  δράση μας να αναδείχνουμε την προοπτική της Κοινωνικής Ασφάλισης όπως αυτή εκφράζεται και έχουμε επεξεργαστεί στο κοινό μας πλαίσιο της συμμαχίας το οποίο εκφράζει την προοπτική μας για το πώς θέλουμε την Κοινωνική Ασφάλιση. Για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με μειωμένα τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση.
 Να σηκώσουν το βάρος της χρηματοδότησης της Κοινωνικής Ασφάλισης τα μονοπώλια και το κράτος τους και όχι η εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα, οι αυτοαπασχολούμενοι, που, σήμερα, πάνω από τους μισούς ενεργούς ασφαλισμένους αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, άλλοι διέκοψαν την ασφάλισή τους και είναι επί ξύλου κρεμάμενοι, ενώ οι φτωχοί αγρότες δεν έχουν να πληρώσουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ, και από το φθινόπωρο η κατάσταση συνολικά προβλέπεται να επιδεινωθεί, θα δημιουργηθεί μια εκρηκτική κατάσταση.
Δεν αγωνιζόμαστε να σώσουμε ό,τι μπορούμε, αλλά και να ανοίξουμε το δρόμο για την οριστική λύση του προβλήματος, για το πλήρες δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία, την Πρόνοια, την Πρόληψη, την ευημερία της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, του πολύπαθου λαού μας.
Αυτή είναι η προοπτική που συνδέει την πάλη μας για γενικότερες ανατροπές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.
 Αν δεν τους σταματήσουμε, η σύγχρονη δουλεία θα γίνει πραγματικότητα!
·               Απαιτούμε τώρα, η κυβέρνηση άμεσα να εγγυηθεί την καταβολή των συντάξεων.
·               Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
·               Καμία άλλη περικοπή στις συντάξεις.
·               Να αυξηθούν οι συντάξεις.
·               Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιασφαλιστικών νόμων και αποκατάσταση όλων των περικοπών.
·               Κατάργηση των χαρατσιών των κατασχέσεων.
·               Οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, να αποδίδονται άμεσα στους δικαιούχους τους. Τώρα αποδίδονται το λιγότερο σε 16 μήνες και ο χρόνος αυτός αυξάνεται συνεχώς, έχουμε περιπτώσεις που ξεπερνούν τα δύο χρόνια!
·               Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία.
·               Να διασφαλιστεί δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους - εργαζόμενους, συνταξιούχους, ΑΜΕΑ, ανέργους, εργαζομένων με προσωρινή απασχόληση σε όλη την εργατική λαϊκή οικογένεια.
·               Να μην υπάρχει εργαζόμενος και άνεργος χωρίς ασφάλιση.
ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου