ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΩΛΑΔΑ

18.4.13

Οι μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα εκτός από την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία που δέχονται καθημερινά, τη δουλειά χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και χωρίς ασφάλιση, τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης και έλλειψης κάθε μέτρου υγιεινής χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χθες δέχτηκαν δολοφονική επίθεση με πυροβολισμούς από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και ανθρώπους-μπράβους της εργοδοσίας με αποτέλεσμα τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.
Xρόνια τώρα οι σύγχρονοι τσιφλικάδες – μεγαλοπαραγωγοί με την κάλυψη κυβέρνησης και δικαιοσύνης δρουν ανεξέλεγκτοι. Έχουν δημιουργήσει ένα σύγχρονο κολαστήριο με εργασιακές σχέσεις δουλείας, πρότυπο σκλαβοπάζαρο προηγούμενων αιώνων. Οι σύγχρονοι είλωτες στη Μανωλάδα εργάζονται σε αποπνικτική ατμόσφαιρα, πληρώνουν νοίκι στους εκμεταλλευτές τους μένοντας σε παραπήγματα και πρόχειρους καταυλισμούς χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, στοιβαγμένοι στο σωρό.
Στην τυφλή βία των τσιφλικάδων και των μπράβων τους, στα σύγχρονα εργατικά κάτεργα που έχουν στηθεί στη Μανωλάδα τόσο η κυβέρνηση όσο και οι τοπικές αρχές έχουν καθοριστικό ρόλο. Κανείς δε μπορεί να πει ότι δεν ήξερε. Η χθεσινή δολοφονική ενέργεια ακουμπά πάνω στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, δίνοντας αέρα στα πανιά της εργοδοσίας, να πράττει και να «εκτελεί κατά ριπάς».
Οι εργάτες γης χθες πήγαν και ζήτησαν το αυτονόητο! Να πάρουν τα καθυστερημένα δεδουλευμένα τους. Όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τρεις μπράβους ενός μεγαλοτσιφλικά συνάντησαν καταιγισμό πυρών από καραμπίνες και περίστροφα. 33 εργάτες γης χτυπήθηκαν από τις σφαίρες σε ζωτικά όργανα ενώ οι υπόλοιποι άρχισαν να τρέχουν προς τα χωράφια για να γλυτώσουν από τα φονικά πυρά.    
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη, όπως πάντα, έτσι και τώρα, θα κινηθούν γοργά για να τιμωρήσουν τους ενόχους.
Επειδή για τον κάθε εκμεταλλευτή, θεός είναι το κέρδος. Επειδή είναι αδίστακτοι και γιατί οι μετανάστες εργάτες αποτελούν κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας, το πιο εκμεταλλευόμενο. Η δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί με μαύρη ανασφάλιστη εργασία δεν αφορά πλέον μόνο τους μετανάστες αλλά γενικεύεται.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την εγκληματική δράση των μεγαλοτσιφλικάδων της Μανωλάδας. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη από τα σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να πυκνώσουν οι αγώνες και η αφοβία μπροστά στην εργοδοτική-εγκληματική αυθαιρεσία. Κανένας μόνος του!
Αν δε σηκώσουμε κεφάλι δε θα αργήσει να έρθει και η σειρά όλων όσων δίνουν ανοχή στην εργοδοτική τρομοκρατία και στο ρατσισμό.  

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου