ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ "MARKET IN"

30.4.13
Το σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες Ν. Αχαΐας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του Θανάση Αλεξόπουλου, εμποροϋπαλλήλου 42 χρόνων, πατέρα δύο μικρών παιδιών, που σκοτώθηκε ενώ δούλευε στα καταστήματα “Market in” στην Ακράτα Αιγιάλειας. 
Ο συνάδελφος που χαροπάλευε στο νοσοκομείο από την προηγούμενη Τετάρτη, τελικά δεν άντεξε το ισχυρό χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι ενώ εκτελούσε εργασία που δεν ήταν στα καθήκοντά του, και η εργοδοσία του είχε επιβάλλει να την κάνει. Ο συνάδελφος προστίθεται στα αμέτρητα θύματα της εργοδοτικής ασυδοσίας που προκειμένου να επιτύχουν το μέγιστο δυνατό οικονομικό κέρδος για τις επιχειρήσεις τους δεν διστάζουν να θυσιάσουν ανθρώπινες ζωές εργαζομένων. Η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι μία εκ των πολλών επιχειρήσεων που εφαρμόζει την υπερεντατικοποίηση στην εργασία, αμείβοντας τους εργαζόμενους με πενιχρούς μισθούς, και αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που της προσφέρει η κυβέρνηση. 
Καλούμε την εργατική τάξη να σηκώσει ανάστημα, να βάλουμε τέλος στα σύγχρονα κάτεργα. Να μην επιτρέψουμε να χυθεί άλλο αίμα, για να πλουτίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Να σταματήσουμε να κάνουμε θυσίες που τελικά δεν εξασφαλίζουν ούτε την ίδια μας τη ζωή. Αντίσταση και ανυπακοή μέσα στους χώρους δουλειάς, διεκδίκηση από μας τους εργαζόμενους όλων όσων μας ανήκουν, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων που στηρίζουν την ΕΕ, ενάντια σε όσους πουλάνε το παραμύθι ότι μπορεί να συνυπάρξουν κέρδη για το κεφάλαιο και ασφάλεια - σύγχρονα δικαιώματα για τους εργαζόμενους. 
Καλούμε την εργατική τάξη μέσα στους χώρους δουλειάς μαζί με το ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα να κάνουν δικιά τους υπόθεση την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας τους. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ: 
• Να διερευνηθούν οι συνθήκες και οι αιτίες του ατυχήματος και να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες στους υπευθύνους. 
• Να βγει άμεσα το πόρισμα ευθυνών και να παρθούν μέτρα για την προστασία της οικογένειάς του συναδέλφου που σκοτώθηκε. 
• Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή παραπέρα ατυχημάτων, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής & ασφάλειας. 

 ΜΗΝ ΜΑΤΩΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ 

 Από τη Διοίκηση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου