Δελτίο τύπου Γραμματείας Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ

8.2.13


Η γραμματεία Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη της πόλης μας ότι χθες το βράδυ, ενώ έγινε η επιστράτευση των ναυτεργατών από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ κατ’ εντολή των εφοπλιστών, ζητήσαμε από το προεδρείο του εργατικού κέντρου της Πάτρας να συνεδριάσει επί τόπου και να κηρύξει Παμπατραϊκή απεργία προκείμενου να σπάει η τρομοκρατία της κυβέρνησης, των εφοπλιστών, του κεφαλαίου.
Η απάντηση του προεδρείου ήταν ότι τα φύλλα επιστράτευσης  είναι ατομικά και δεν γίνεται αλλιώς. Δεν μπορούμε να προκηρύξουμε απεργία.
Αυτός είναι ο ρόλος του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και της πλειοψηφίας του εργατικού κέντρου Πάτρας που την πλειοψηφία έχει η ΠΑΣΚΕ που σήμερα οι συνδικαλιστές της εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι.
Η εργατική τάξη της πόλης μας θα πρέπει να βγάλει συμπεράσματα. Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες σε κάθε χώρο δουλειάς να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας, μαζί με τα σωματεία που παλεύουν σε ταξική κατεύθυνση να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας και την απεργία στις 20 Φλεβάρη. Να δώσουμε απάντηση στο κεφάλαιο την κυβέρνηση του αλλά και όσους λένε ότι μέσα στα πλαίσια της ΕΕ και με μια διαφορετική διαχείριση του καπιταλισμού οι εργάτες μπορούν να δουν ‘’άσπρη μέρα’’. 

Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ 20 Φλεβάρη 10.30 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου.

5/2/2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου