ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Α.Σ.

18.2.13


ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
(Η παράταξη στο εργατικό κέντρο Πάτρας που στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Επιβεβαίωσε πάλι η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας με την ευκαιρία της συνεδρίασης του Δ.Σ., ότι αποτελεί μέρος του προβλήματος που έχουν να ξεπεράσουν οι εργαζόμενοι στην προσπάθειά τους για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος με ταξικό προσανατολισμό.
Οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΕΑΜ - ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ του εργατικού κέντρου Πάτρας καταψήφισαν την πρόταση του Π.Α.ΜΕ για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2013 που κατέθεσε η Τ.Α.Σ και είχε σαν βασικό αίτημα την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€ σαν βάση για διαπραγμάτευση στην πάλη για αυξήσεις των κλαδικών συμβάσεων αλλά και βελτίωση συνολικά της θέσης των εργαζομένων μέσα από την κάλυψη σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, πολιτισμό, αθλητισμό κ.α.
Οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και του ΣΕΑΜ – ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά μετατρέπουν τη μέρα της απεργίας, σε κούφιο πυροτέχνημα, χωρίς τα βασικά – αναγκαία αιτήματα που πρέπει να χαρακτηρίζουν τη πάλη των εργαζομένων, χωρίς κανένα μέτρο ενημέρωσης και συμμετοχής, αφήνοντας παράθυρα στην απεργοσπασία, ενισχύοντας την αδιαφορία. Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τις δυνάμεις αυτές, αυτός είναι ο ρόλος τους διαχρονικά.
Υπερασπίστηκαν την πολιτική της ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου με νέα δάνεια – προνόμια – παροχές και της ανταγωνιστικότητάς του προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους και να συνεχίσουν να φορτώνουν την εργατική τάξη και το λαό με νέα βάρη. Ταυτίστηκαν με τις θέσεις της συμβιβασμένης – εργοδοτικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ) με την γραμμή του «κοινωνικού διαλόγου» των κοινωνικών εταίρων που αφοπλίζουν την εργατική τάξη.
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ. Το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι εμπόδια και δυσκολίες στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων. Οι εργάτες και οι εργάτριες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να απομονώσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Στα σωματεία, τις κινητοποιήσεις, τις απεργίες και τις πορείες να μην ακολουθούν τις δυνάμεις αυτές που είναι το δεξί χέρι του κράτους και της εργοδοσίας. Να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για όλες αυτές τις δυνάμεις που κόπτονται δήθεν για την ενότητα και εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους πίσω από τη γραμμή της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, χρειάζεται ταξική ενότητα ενάντια στο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι με μια διαφορετική διαχείριση μπορεί να έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους. Μπροστά στις μάχες που θα δώσουμε για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας, να είναι καθαρό σε όλους ότι τα αιτήματα που θα διεκδικούνται πρέπει να στηρίζονται πριν απ’ όλα στην αλήθεια ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο άρα σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε ότι είναι παράγοντας κόστους των επιχειρήσεων, των εργοδοτών και ότι η ικανοποίηση τους αντιβαίνει σε κάποιο γενικό και με αταξικό κριτήριο συμφέρον.     
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ.
Να κάνουμε την νύχτα μέρα για την επιτυχία της απεργίας. Να γίνει σημαντικό βήμα στη κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική.
Διεκδικούμε:
·         Υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με 751€ κατώτερο μισθό ως βάση για τις κλαδικές   συμβάσεις, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
·           Ουσιαστικά μέτρα για τους ανέργους.
·           Να καταργηθούν τα χαράτσια και η φοροληστεία του λαού.
Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 
ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΪ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου