ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ο.Ι.Υ.Ε

11.2.13

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

Η πλειοψηφία της ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) σε συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης στις 7/2/2013, αποφάσισαν παρά την διαφωνία της Δ.Α.Σ.(ΠΑΜΕ) το συνέδριο που ήταν να γίνει τον Απρίλιο του 2013, να γίνει 2-3 Μάρτη πριν το συνέδριο της ΓΣΕΕ 21-24 Μάρτη στην Αλεξανδρούπολη.
Γιατί κάνουν το συνέδριο ποιο νωρίς, μήπως για να συζητηθούν:
1. Οι εξελίξεις στον κλάδο, οι συγχωνεύσεις, οι εξαγορές, το κλείσιμο καταστημάτων, η συγκέντρωση του εμπορίου σε λίγα χέρια στα μονοπώλια;
2. Η σφοδρή επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και εργοδοσία στο κλάδο συνολικά, οι χιλιάδες απολύσεις, η απλήρωτη δουλειά, η δουλειά τις Κυριακές, οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία, οι μειώσεις των μισθών που είναι πια καθολικό φαινόμενο; 
3. Θα φτιάξουν αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης για όλο τον κλάδο που θα αντιμετωπίζει την επίθεση κυβέρνησης – εργοδοτών;
4. Το πώς σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε μαγαζί θα οργανωθούν οι ανοργάνωτοι εργαζόμενοι ενάντια στον εργοδότη τους;

Κάθε άλλο παρά για αυτά αποφάσισαν να επισπεύσουν το συνέδριο.

Θέλουν να βοηθήσουν την εργοδοσία να έχει καλύτερο έλεγχο στους εργαζόμενους σε μια περίοδο που αυξάνεται η αγανάκτηση, ο θυμός από την πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.
Από κοινού με τον μηχανισμό των εργοδοτών γράφουν στα σωματεία κόσμο και κάνουν εκλογές, όπως έκαναν στους ναυτιλιακούς, στο Βερόπουλο, Βασιλόπουλο,  Σκλαβενίτη, ΠΑΣΥΕ, SPRINDER, αποκλείουν όσους δεν είναι εργοδοτικοί, όπως έκαναν στο σωματείο του Σκλαβενίτη.
Θέλουν να ελέγξουν την ομοσπονδία ακόμα περισσότερο και η εργοδοσία τους βοηθά, γιατί η ομοσπονδία είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας, τους βοηθά στην υπογραφή συμβάσεων με  μειώσεις μισθών, όπως έκανε με την κλαδική σύμβαση του Εμπορίου που υπέγραψε μείωση μισθών 6,5%, κωφεύει στις απολύσεις, στο κλείσιμο των επιχειρήσεων και στο διώξιμο κόσμου χωρίς τα νόμιμα δικαιώματά τους. 
Επιδιώκουν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ να έχουν συσχετισμούς υπέρ της γραμμής του συμβιβασμού και της υποταγής, ώστε η επίθεση των κυβερνήσεων, της Ε.Ε., των εργοδοτών να περνά με τους λιγότερους κραδασμούς.
Αλλιώτικα θα ήταν τα πράγματα εάν είχαμε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά και γενικά την πλειοψηφία των συνδικάτων με άλλη γραμμή από αυτήν της ταξικής συνεργασίας.
Τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, την εργατική και ξεπουλημένη εργατική αριστοκρατία την πληρώσαμε ακριβά και την πληρώνουμε ακόμα με τα νεκροταφεία των δικαιωμάτων μας που οι εργοδότες, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κυβερνήσεις τα ισοπεδώνουν χωρίς να μπορούμε να αμυνθούμε αποτελεσματικά, να αντιτάξουμε τους αγώνες που απαιτούνται.


Ας κάνουμε την απόφαση τους αυτή ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ.

Αντί να βγει παρά τις νοθείες, τους αποκλεισμούς, τη στήριξη της εργοδοσίας ενισχυμένη η γραμμή του συμβιβασμού, της υποταγής, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός (είτε λέγεται Αυτ. Παρέμβαση, είτε ΠΑΣΚΕ, ειτε ΔΑΚΕ) να βγει ενισχυμένη η ταξική γραμμή, η γραμμή της ρήξης και της ανατροπής.
Αλλάξτε τους συσχετισμούς στα σωματεία που κυριαρχεί ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός, συσπειρωθείτε στα σωματεία του κλάδου που στέφονται απέναντι στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό.  
Οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν τα στελέχη της Αυτόνομης Παρέμβασης στην ΟΙΥΕ έχουν τη βασική ευθύνη για αυτές της εξελίξεις.
Η 1η θέση που έχουν στην ομοσπονδία δεν αντιστοιχεί στη δράση και το κύρος των στελεχών της στο κλάδο. Είναι αποτέλεσμα των επιλογών της εργοδοσίας ( κυρίως των μεγάλων Σούπερ Μάρκετ) και της αναγνώρισης των υπηρεσιών που της  προσφέρουν.

Απευθυνόμαστε σε κάθε αντιπρόσωπο, σε κάθε εργαζόμενο,
και τον καλούμε να σκεφτεί τα εξής:

Μπορεί οι μηχανισμοί της εργοδοσίας και της κυβέρνησης σε επίπεδο ΟΙΥΕ, στη διοίκηση και στα συνέδρια να διαμορφώνουν πλειοψηφίες, αλλά στους αγώνες και στους δρόμους κρίνονται οι πραγματικοί συσχετισμοί.
Ο δρόμος της αντίστασης, της ανυπακοής και της αντεπίθεσης απέναντι στους εργοδότες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις τους περνά μέσα από το τσάκισμα και την υπερφαλάγγιση αυτής της εργατικής αριστοκρατίας.
Τώρα έχουμε εμπειρία, ξέρουμε πλέον ποιος χαντακώνει καθημερινά τη ζωή τη δικιά μας και των οικογενειών μας, σε αυτό το συνέδριο μια μόνο επιλογή υπάρχει η ενίσχυση της ταξική γραμμής, η υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της Δ.Α.Σ (ΠΑΜΕ) που εκφράζει την ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων του κλάδου. 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου