Στην αντεργατική θύελλα προχωράμε με οργανωμένη ανυπακοή

13.12.12
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ 
Στην αντεργατική θύελλα προχωράμε με οργανωμένη ανυπακοή. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, που μας χτυπούν, που μας οδηγούν πίσω ολοταχώς, στον εργασιακό μεσαίωνα.
Συνεχίζουμε με όλες τις μορφές αγώνα, εξασφαλίζοντας τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, απέναντι σε Κυβέρνηση, πλουτοκρατία και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με συγκεντρώσεις, γενικές συνελεύσεις, περιοδείες και παραστάσεις διαμαρτυρίας, δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε: 
  • τις απολύσεις μέσω διαθεσιμότητας των χιλιάδων ΔΕ ΙΔΑΧ συναδέλφων μας.
  • τις πάνω από 30.000 απολύσεις, μέσω μετατάξεων μονίμων και αορίστου χρόνου δημ. υπαλλήλων μέσα στο 2013 και 150.000 μέχρι το 2015.
  • τις απολύσεις, που θα γίνουν σε μια σειρά δήμους και περιφέρειες, επειδή τα οικονομικά τους βρίσκονται στο «κόκκινο».
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους και τις πολιτικές που τα γεννούν, με πλήρη συνείδηση ότι ο δρόμος αυτός είναι μακρύς και δύσκολος.
Καμιά αναμονή. Παραμερίζουμε τις δυνάμεις που αποπροσανατολίζουν και ταυτόχρονα εκφυλίζουν τους αγώνες μας. Παίρνουμε την οργάνωση της πάλης στα χέρια μας, με αγώνες και πλαίσιο, που συσπειρώνουν και κινητοποιούν τους εργαζόμενους και δεν οδηγούν στον εκφυλισμό, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία.
Συναντιόμαστε με τα λαϊκά στρώματα, που πλήττονται από αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, με συσκέψεις κλπ. Η κοινή μας δράση και η συμμαχία μας αποτελεί βήμα στην κλιμάκωση του αγώνα μας, για να αποτρέψουμε όχι μόνο τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και την παραπέρα υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και την αύξηση της ανταποδοτικότητας.

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ 
13-12-2012

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου