ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ

19.12.12



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ & στα ΝΠΙΔ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
        Τηλ επικοινωνίας:6977600763


Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,
μετά από παρέμβαση του σωματείου εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές νομού Αχαϊας και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στη διοίκηση της “Κιβωτού της αγάπης” , καταβλήθηκαν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα των εργαζομένων για το μήνα Νοέμβρη, καθώς και το δώρο Χριστουγέννων.
        Πάνω από 6.000 εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα παραμένουν απλήρωτοι για μήνες. Επίσης οι αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ βρίσκονται στο σφαγείο των ΚΕΠΑ, της απογραφής και του νέου ΚΕΒΑ. Στην “Κιβωτό της αγάπης” λόγω της καθυστέρησης των νοσηλείων από τον ΕΟΠΥΥ οι εργαζόμενοι καθυστερούν να πληρωθούν, όπως και για τον μήνα Δεκέμβρη.
        Η πρόνοια εκτός από την υποχρηματοδότηση υποβαθμίζεται και με το περάσμα από το υπουργείο Υγείας στην ευθύνη του υπουργείου Εργασίας για να φορτωθεί στα ήδη καταληστευμένα ασφαλιστικά ταμεία και μετά να αφεθεί στις ΜΚΟ που θα διαχειρίζονται τα διάφορα προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού όπως τον βαφτίζουν. Απαιτούμε η υγεία, η πρόνοια να χρηματοδοτηθούν πλήρως και αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
        Η άγρια επίθεση της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, της Ε.Ε ενάντια στα δικαιώματα μας, στις ζωές μας, στα παιδιά μας, στις οικογένειες μας γενικεύεται. Το δίλημμα είναι μπροστά μας: Ή δεχόμαστε τις αλυσίδες της εξαθλίωσης ή επιλέγουμε το όπλο του ασυμβίβαστου, ενωμένου αγώνα ενάντια στο μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης, μεγαλοεπιχειρηματιών, τρόϊκας, Ε.Ε.

Υπάρχει διέξοδος!
        Είναι ανάγκη να συντονίσουμε τον αγώνα για να μην πέσουν στον καιάδα τα ΑΜΕΑ και οι εργαζόμενοι, αλλά να πέσουν τα μονοπώλια, ο ανταγωνισμός και η κερδοφορία τους. Στους εκβιασμούς της συγκυβέρνησης που μας καλεί να δεχτούμε τα μέτρα αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε, απαντάμε  πως εμείς έχουμε ήδη χρεοκοπήσει! Αυτοί με την πολιτική τους θέλουν να διασφαλίσουν την εξουσία και τα δισεκατομμύρια των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,
οργανωθείτε στο σωματείο εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές νομού Αχαϊας, να συγκροτήσουμε σωματειακές επιτροπές στους χώρους δουλειάς για να ανατραπούν τα βάρβαρα μέτρα στην πράξη. Συντασσόμαστε με το ΠΑΜΕ για να οργανώσουμε, δυναμώσουμε την κοινωνική συμμαχία με την ΠΑΣΕΒΕ (αυτοαπασχολούμενοι), με την ΠΑΣΥ (φτωχοί αγρότες), με το ΜΑΣ (τη νεολαία), την ΟΓΕ (γυναίκες) και με τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Η διοίκηση

Πάτρα, 19/12/2012

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου