Ο Αγώνας των εργαζομένων στα ΙΚΕΑ είναι και δικός μας αγώνας.

22.11.12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το συνδικάτο εργαζομένων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες Ν. Αχαΐας χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους στα καταστήματα ΙΚΕΑ που ξεπέρασαν τον φόβο και την τρομοκρατία της εργοδοσίας και απάντησαν σαν μια γροθιά, με στάση εργασίας και απεργία, στην απόφαση της εταιρίας να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μείωση μισθών ή να απολυθούν.  
Με την απόφαση τους οι εργαζόμενοι στα καταστήματα ΙΚΕΑ αρνήθηκαν ουσιαστικά να υποταγούν στους εκβιασμούς και τα τρομοκρατικά διλλήματα της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών, υπογραφή ατομικών συμβάσεων, μειωμένων συνολικά δικαιωμάτων.
Οι εργαζόμενοι απέναντι τους δεν έχουν μόνο την εργοδοσία αλλά και την ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) που σε ανακοίνωση της σχετικά με της εξελίξεις στα καταστήματα ΙΚΕΑ, εγκαλεί τα σωματεία και της ταξικές δυνάμεις γιατί από νωρίς το πρωί έδιναν μάχη για να σταματήσει η εργοδοσία την τρομοκρατία στους εργαζόμενους, να μην υπογράψουν καμία ατομική σύμβαση με μείωση μισθών.
Προφανώς οι μονίμως απόντες από τους χώρους δουλειάς ενοχλήθηκαν από την παρουσία του κλαδικού σωματείου των εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας και στελεχών του ΠΑΜΕ και την ανταπόκριση των εργαζομένων για  υλοποίηση της απόφασης της γενικής τους συνέλευσης πως όταν η εργοδοσία θα ξεκινήσει την επίθεση οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν με κινητοποίηση ή κινητοποιήσεις.
Ο όμιλος Φουρλή με ανακοίνωση του ζητάει από τους εργαζόμενους να δεχτούν τις μειώσεις μισθών δηλαδή να θυσιαστούν οι εργαζόμενοι για να μην χάσει ο Φουρλής από τα τεράστια κέρδη που είχε τα προηγούμενα χρόνια, τότε που φούσκωναν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί αλλά οι μισθοί των εργαζόμενων παρέμειναν οι ίδιοι.
Η πλειοψηφία της ομοσπονδίας βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον όμιλο Φουρλή, συμμετέχει στην τρομοκρατία των εργαζόμενων γιατί έχει υπογράψει την κλαδική συλλογική σύμβαση του εμπορίου με μείωση μισθών.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων αποκαλεί τυχοδιώκτες εκλεγμένους συνδικαλιστές και συνδικάτα του ΠΑΜΕ που στάθηκαν στο πλάι των εργαζομένων του ΙΚΕΑ οι οποίοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, έκαναν στάση εργασίας, αποφάσισαν 24ωρη απεργία για τις 21/11/2011. Λύσσαξαν επειδή οι εργαζόμενοι έκαναν πέρα τους κυβερνητικούς και  εργοδοτικούς συνδικαλιστές αυτούς δηλαδή που ήθελαν να δώσουν χώρο και χρόνο στην εργοδοσία για να προχωρήσει τα σχέδια  της. 
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων κατηγορεί συνδικάτα και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ότι η μαζική παρουσία και η παρέμβαση τους έγινε για να αποκομίσουν «κομματικά οφέλη».  Δεν είναι όλοι σαν τα μούτρα τους που σε συνεργασία με τους εργοδότες στήνουν εργοδοτικά σωματεία στις επιχειρήσεις, έχουν υπογράψει την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, την μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο, τις μειώσεις μισθών.  
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να σταθούν αλλυλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων μας στα ΙΚΕΑ να οργανωθούν στα κλαδικά τους συνδικάτα, και μέσα από την συλλογική μας δράση να ανοίξουμε το δρόμο για τα δικά μας δίκαια, τα δικά μας συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των εργοδοτών που πλουτίζουν από τον δικό μας ιδρώτα.
Ο Αγώνας των εργαζομένων στα ΙΚΕΑ είναι και δικός μας αγώνας.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου