«ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΟΛΟ»

22.10.12

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Σχόλιο για τη συνάντηση δημάρχου- εργαζομένων στο Δήμο

«ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΟΛΟ»
Ήρθε, είπε και απήλθε

        Πρόσκληση στους εργαζόμενους στο Δήμο απηύθυνε χθες ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή για να πείσουν ότι «ιδιώτης στην καθαριότητα δεν είναι ιδιωτικοποίηση». Παίζοντας με την κοινή λογική και αφού εξήγησε ότι όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού  Συμβουλίου συμφωνούν, πλην αυτών που μας θέλουν έξω από την Ε.Ε. (εννοούσε τη Λαϊκή Συσπείρωση), προσπάθησε να πείσει τους εργαζόμενους ότι «όλα είναι για το καλό μας», ότι ΣΔΙΤ δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση και φυσικά ότι θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη.
        Αφού τελείωσε, αρνήθηκε να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι των σωματείων, φοβούμενος το διάλογο και αποχώρησε από την κατάμεστη αίθουσα.
      Ο δήμαρχος έδωσε έτσι ένα μάθημα «δημοκρατίας», που τελευταία συνεχώς την επικαλείται. Είδαμε τις απειλές και την τρομοκρατία στους εργαζόμενους συμβασιούχους στην κοινωφελή εργασία (μέσω ΜΚΟ) που τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα, τον  εκφοβισμό σε εργαζόμενους με διάφορους τρόπους για να σκύβουν το κεφάλι.  
      Αντιτίθεται μόνο στα λόγια στο μνημόνιο αφού στην πράξη πρώτος το εφαρμόζει, εξελίσσεται σε δήμαρχο (πρώην ΔΗΜΑΡ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ) των ιδιωτικοποιήσεων- της διάλυσης και  των απολύσεων. Αρνήθηκε να ακούσει τους εργαζόμενους και απλώς αποχώρησε. Θέλει το Δήμο να λειτουργεί σαν επιχείρηση, χωρίς υπηρεσίες και κοινωνικές παροχές. Είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει το σχέδιο εφαρμογής στην Τοπική Διοίκηση για διάλυση και απολύσεις.
Ήρθε, έδωσε παράσταση για ένα ρόλο και έφυγε.

Οι εργαζόμενοι όμως έμειναν και αποφάσισαν Γενικές Συνελεύσεις.
Θα απαντήσουν με αγώνες, θα αντισταθούν μέχρι το τέλος.
Και θα νικήσουν γιατί αυτοί έχουν τη δύναμη και οι ανάγκες σήμερα το επιβάλλουν


      Πάτρα, 12/10/2012
Από τη διοίκηση του Συνδικάτου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου