2.1.12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα Δ.Σ. των Οικοδόμων Πάτρας, των Φαρμακοϋπαλλήλων Αχαΐας και των εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία καταγγέλλουν το έγκλημα της πολιτικής της κυβέρνησης και των φαρμακοβιομηχάνων σε βάρος της υγείας του λαού των γιατρών και των φαρμακοποιών। Στοχεύουν να ρίξουν ακόμα ένα μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες του λαού για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη। Βάρος που δεν μπορούν να το σηκώσουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ούτε ένα μεγάλο μέρος των γιατρών και των φαρμακοποιών.।Παλεύουμε για να είναι κοινός ο αγώνας των εργαζομένων των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των γιατρών και των φαρμακοποιών

Αγώνας που απαιτεί:

  • Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα, υγειονομικά υλικά κλπ
  • Να καταβληθούν τώρα τα χρωστούμενα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς.
  • Να παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες υγείας και τα φάρμακα γιατί η υγεία και το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
  • Να στηριχτεί με άμεση και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Να θεωρηθούν τα βιβλιάρια ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους ανέργους, τους ανασφάλιστους και τις οικογένειες τους.

Ένας τέτοιος αγώνας κοινός, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των γιατρών και των φαρμακοποιών έναντι στην πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΕΕ-Φαρμακοβιομηχάνων μπορεί να έχει αποτελέσματα. Η λογική «ο καθένας για την πάρτι του», πολύ περισσότερο «δεν κάνω εξετάσεις ιατρικές ή δεν παρέχω φάρμακα με βάση το βιβλιάριο του ασφαλισμένου» που πολλοί δεν έχουν να πληρώσουν, βοηθά αντικειμενικά την κυβέρνηση και την πλουτοκρατία να μετακυλήσουν τα βάρη στις πλάτες του λαού, θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την υγεία του λαού. Εμείς σταθερά στον ενιαίο αγώνα που θα στοχεύει τους υπαίτιους και όχι τα λαϊκά στρώματα θα πάρουμε όσες πρωτοβουλίες χρειαστεί για να έχει αποτελέσματα ο αγώνας μας.

Τα Δ.Σ. των

  • Οικοδόμων Πάτρας
  • Φαρμακοϋπαλλήλων Αχαΐας
  • Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία στο νομό Αχαΐας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου