ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ‘’ΖΑΡΛΑΣ’’

16.12.11


Δυναμική απάντηση έδωσαν για άλλη μια φορά τη Τετάρτη 14/12 οι εργαζόμενοι του super market ΖΑΡΛΑ στην εργοδοσία του, που ακόμα δεν έχει καταβάλλει τα δεδουλευμένα που χρωστάει από τον Φλεβάρη και τις αποζημιώσεις που οφείλει στους απολυμένους συναδέλφους. Η επιτροπή αγώνα των εργαζομένων έχοντας στο πλάι της τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, και το κλαδικό τους συνδικάτο πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον εισαγγελέα υπηρεσίας στα δικαστήρια κάνοντάς του γνωστές τις ως τώρα απαράδεκτες ενέργειες της εργοδοσίας.

Ο εργοδότης παρ όλες τις δεσμεύσεις του για την αποπληρωμή των χρωστούμενων στους εργαζομένους του, στέκεται ακόμα αναξιόπιστος και προκλητικός. Η κοροϊδία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, αφού η εργοδοσία του ΖΑΡΛΑ όχι μόνο δεν πληρώνει τα δεδουλευμένα αλλά προκλητικά κλείνει το ένα κατάστημα μετά το άλλο αφήνοντας τους εργαζόμενους στο δρόμο. Παράλληλα, εκβιάζει τους εργαζόμενους εξαπολύοντας απειλές ότι δεν θα ξαναβρούν ποτέ δουλειά αν σηκώσουν το κεφάλι και παλέψουν συλλογικά για τα δικαιώματά τους. Οι εργαζόμενοι, εδώ και χρόνια μεταφέρονται από εργοδότη σε εργοδότη σαν να είναι έπιπλα χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρο εργασιακό καθεστώς. Είναι χρόνια όμηροι των επιχειρηματικών ορέξεων των εργοδοτών της ΑΤΛΑΝΤΙΚ, της Α.ΒΙ.ΓΑΛ., της DIA που πουλάνε και εξαγοράζουν επιχειρήσεις για να διασώσουν τα κέρδη τους και τους πιστωτές, αφήνοντας στον αέρα τις οφειλές τους προς τους εργαζόμενους. Σε αυτό το αλισβερίσι δεν τους μπήκε κανένα εμπόδιο.

Οι εργαζόμενοι ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουν ότι μόνη λύση είναι η οργανωμένη συλλογική δράση με στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, μία και έξω. Αυτή η πάλη είναι η καλύτερη απάντηση και το μοναδικό φόβητρο προς τους εργοδότες. Το κεφάλαιο έχει όλους τους μηχανισμούς του κράτους με το μέρος του. Η νομοθεσία καλύπτει κάθε δραστηριότητά τους ανεξάρτητα αν προσβάλλει τα δικαιώματά μας.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση που καταδικάζει εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά.

Ο αγώνας είναι δύσκολος. Οι καπιταλιστές στην περίοδο που ζούμε δεν κάνουν εύκολα υποχωρήσεις. Αυτοί φτιάξαν την Ευρώπη των καπιταλιστών για να δίνει ο ένας το χέρι στον άλλον. Όσο και αν ο ένας κοιτάζει να φάει τον άλλον απ' τους καπιταλιστές, όλοι μαζί είναι εναντίον των εργατών και γενικότερα των εργαζομένων. Άρα πρέπει να αντέξουμε. Η εργατική αλληλεγγύη σήμερα έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Η πλουτοκρατία μας θέλει φτωχούς και ανοργάνωτους. Εμείς πρέπει να της χαλάσουμε τα σχέδια.

Η κοινωνία δε χτίζεται σε μια παλάμη που ζητιανεύει,
αλλά σ' αυτήν που σφίγγεται σε μια γροθιά.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΜΠΛΕΞΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ .

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΒΗΜΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε.


ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ SUPER MARKET ΖΑΡΛΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου