24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΤΟS GALLERIES ΤΡΙΤΗ 3 / 1 / 2012

30.12.11

Εργαζόμενοι-Εργαζόμενες στην επιχείρηση ΝΟΤΟS COM,

Η επιχείρηση NOTOS COM επιμένει στην επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας στους 1.400 εργαζόμενους της, πανελλαδικά, πλήρους απασχόλησης και ξεκινά την εφαρμογή της στις 3 ΓΕΝΑΡΗ.

Τα επιχειρησιακά σωματεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την ημέρα που ξεκινά η εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας την Τετάρτη 3 Γενάρη.

Η εργοδοσία επικαλείται την κρίση και την μείωση του τζίρου, επιχειρήματα που τα χρησιμοποιούν όλοι πλέον οι εργοδότες. Aποκρύπτει από τους εργαζομένους ότι αυτό που την ενδιαφερθεί αυτήν την περίοδο είναι να διατηρήσει την κερδοφορία της στα επίπεδα που έχει βάλει ως στόχο από την μία, από την άλλη να διατηρήσει και να εδραιώσει την κυριαρχία της στο κλάδο.

Παρά την κρίση ο όμιλος έχει ανοίξει 2 νέα πολυκαταστήματα, ένα στο νέο εμπορικό κέντρο River West στο Αιγάλεω και ένα στο νέο εκπτωτικό χωρίο McArthur Glen Desinger Outlet Athens στα Σπάτα, αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των πολυκαταστημάτων του δικτύου σε 8 και τις επενδύσεις τους το 2010 (συμπεριλαμβανόμενου του πολυκαταστήματος στη Στοά Χίρς) πάνω από τα 31 εκατ. Ευρώ.

Για την επιχείρηση NOTOS όπως και για όλες τις επιχείρησης του κλάδου οι εργαζόμενοι είναι κόστος και ως τέτοιο αντιμετωπίζονται.

Σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ αλλά και η προηγουμένη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν όλη την νομοθεσία στα χέρια της εργοδοσίας που επιτίθεται ακατάπαυτα.

Θέλουν να μειώσουν την τιμή της εργατικής δύναμης που στέκεται εμπόδιο στην κερδοφορία τους που είναι υψηλή παρά την κρίση.

Σε αυτήν την επίθεση στόχο έχουν την κλαδική σύμβαση, την πλήρη και σταθερή εργασία, την μείωση των μισθών, την κατάργηση όλων των κατακτήσεων ως μόνιμη και σταθερή συνθήκη εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, η εργοδοσία των καταστημάτων NOTOS, έχει μαζί της όλους τους εργοδότες του κλάδου.

Είναι αδίστακτοι αλλά δεν είναι ανίκητοι.

Δεν είστε μόνοι σας στην απεργιακή μάχη.

Το κλαδικό συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας κήρυξε 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στα NOTOS GALLERIES, και σε συνεργασία με τα κλαδικά σωματεία του εμπορίου σε κάθε νομό που υπάρχει πολυκατάστημα NOTOS αποφάσισαν απεργιακή κινητοποίηση την συγκεκριμένη ημερομηνία δίνοντας έτσι πανελλαδικό χαρακτήρα στην μάχη που δίνουμε στις 3 Γενάρη.

Mην κάνουμε ούτε βήμα πίσω, μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, όλοι στην απεργιακή μάχη στις 3 Γενάρη.

Οι απεργοί χαλυβουργοί έδωσαν και δίνουν αγωνιστική απάντηση στο βιομήχανο Μάνεση που προσπάθησε να περάσει τα ίδια μέτρα που επιβάλλει και η εργοδοσία στα NOTOS GALLERIES.

Χωρίς εσάς η επιχείρηση δεν μπορεί να δουλέψει.

Συσπειρωθείτε στο κλαδικό σας συνδικάτο για να αντεπιτεθούμε δυναμικά στο πόλεμο κυβέρνησης και εργοδοσίας.

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓ/ΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου