ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ

31.10.11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ

6:00μ.μ. ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πάτρα, 31-10-2011

Η Ε.Ε. μαζί με την ελληνική κυβέρνηση και τους ντόπιους καπιταλιστές εν μέσω οξύτατων ανταγωνισμών για το ποιος θα χάσει λιγότερα αποφάσισαν το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%. Ταυτόχρονα πήραν νέα μέτρα για την στήριξη των τραπεζών.

Αποτέλεσμα των νέων αποφάσεων θα είναι:

· νέα παρατεταμένη περίοδος λιτότητας και νέες επιθέσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα

· νέο πιο βάρβαρο νομοσχέδιο για τις συντάξεις και νέες περικοπές στην υγεία, τη πρόνοια, την παιδεία

· νέες χιλιάδες απολύσεις και μεγαλύτερη ανεργία

Η αισχρή προπαγάνδα της κυβέρνησης, των κεφαλαιοκρατών και συνολικά των αστικών κομμάτων, ότι έτσι σώζεται η πατρίδα, δεν πρέπει να ξεγελάσει κανένα εργαζόμενο.

Δεν πρέπει να κάνουμε καμία θυσία για την πλουτοκρατία.

Καλούμε τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, τις λαϊκές επιτροπές σε κάθε τόπο δουλειάς οργανωμένα και συλλογικά να αρνηθούμε να πληρώσουμε τους κεφαλικούς φόρους, τα χαράτσια, τη μείωση μισθών και τις αλλαγές των εργασιακών σχέσεων. Οι εκβιασμοί ότι αν δεν μπούμε στη νέα αγορά θα χάσουμε περισσότερα και με λύπη θα ανακοινώσουν ότι λόγω του κουρέματος δεν υπάρχουν λεφτά και πρέπει να μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν καμία θυσία για να σωθούν αυτοί που χρόνια εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα τους.

Πρέπει η εργατική τάξη μαζί με τους συμμάχους τους να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν. Να συγκρουστούμε συνολικά με αυτή τη πολιτική μέχρι την ανατροπή τους.

Το ΠΑΜΕ κλιμακώνοντας των αγώνα καλεί τους εργατοϋπάλληλους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τη νεολαία στο Πανπατραϊκό Συλλαλητήριο που διοργανώνει στην πλατεία Γεωργίου την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου