ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

10.10.11

ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

(Τ.Α.Σ.) - Παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΤΑΣ καταγγέλλει την στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Ε.Κ.Π. (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΕΑΜ), που πιστοί στο ρόλο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, έβαλαν πάλι εμπόδιο στην οργάνωση των εργαζομένων και τη συσπείρωση τους σε σωματεία με ταξικό πλαίσιο πάλης και αγωνιστικότητα.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πάτρας στις 21/9/2011, ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν και η εγγραφή νεοσύστατων σωματείων στα μητρώα του Ε.Κ.Π. Ανάμεσα τους ήταν και το «Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας».

Η πρόταση της πλειοψηφίας προς το Δ.Σ. να μην εγγραφεί το συγκεκριμένο σωματείο στα μητρώα του Ε.Κ.Π., με πρόφαση ότι υπήρχε ήδη παρόμοιο κλαδικό και ότι στο καταστατικό του υπήρχαν πολλές ειδικότητες..!! Η προφανής εξήγηση είναι ότι δεν ήθελαν να αλλοιωθεί ο υπέρ των εργοδοτών συσχετισμός στις επερχόμενες εκλογές του Εργατικού Κέντρου.

Αυτή η πρόταση απορρέει από την πολιτική που εκπροσωπεί αυτή η πλειοψηφία, την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και των μονοπωλίων. Νόμιζαν ότι τα σωματεία ήταν εταιρίες και αυτοί διευθυντές.

Εμείς σαν Τ.Α.Σ. καταψηφίσαμε την πρόταση της πλειοψηφίας και ψηφίσαμε υπέρ της εγγραφής του σωματείου, ενός σωματείου που έχει δώσει εξετάσεις στου κλάδου του, στα μέλη του και στο κίνημα. Αντίθετα, υπάρχουν σωματεία γραμμένα στα μητρώα του Ε.Κ.Π. χωρίς καμιά δραστηριότητα, χωρίς καμία παρουσία στον κλάδο τους, σωματεία «σφραγίδες», αυτά που πραγματικά διασπάν τους εργαζόμενους και μπαίνουν εμπόδιο στη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο.

Η Τ.Α.Σ. θα πηγαίνει ενάντια και θα καταγγέλλει αυτήν τη πολιτική του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, θα στηρίξει το παραπάνω Συνδικάτο και απαιτεί την άμεση εγγραφή του στα μητρώα του Ε.Κ.Π.

Τα μέλη της Τ.Α.Σ.: Αντώνης Ταβουλάρης, Κυριάκος Ζαρουτιάδης, Θανάσης Παπαστεφανόπουλος, Χρήστος Τσαντής, Φώτης Κατσικαρώνης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου