ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΑΣ.

27.9.11
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/9 ΣΤΙΣ 6.30μμ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛATEIA ΝΟΡΜΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:00 μμ.
ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΑΣ. Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΟΡΜΗΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.

Τα χαρατσόχαρτα που μας στέλνουν μαζικά αυτές τις μέρες για τις κάθε είδους εισφορές, τα επόμενα που έχουν ετοιμάσει μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, μαζί και τα νέα «πακέτα» που ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τις επόμενες μέρες και ώρες και μπορεί και πρέπει να τους γυρίσουν «μπούμερανγκ».
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Τα χαράτσια, οι κεφαλικοί φόροι έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Η ζωή της εργατικής οικογένειας γίνεται καθημερινά Γολγοθάς. Τα φορομπηχτικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας Ν.Δ., ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, δεν αφήνουν κανένα στο απυρόβλητο. Μακριά από όσους λένε: «Πληρώστε το χαράτσι με επιφύλαξη», όσοι προβάλλουν ως λύση και διέξοδο το «πληρώστε με επιφύλαξη», στην ουσία θέλουν να υπονομεύσουν τη δυναμική που αναπτύσσεται για την οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης. Οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες μια λύση έχουν. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την κατάργηση των μέτρων στην πράξη. Από τη μαζική και οργανωμένη άρνηση πληρωμών.
Το λαϊκό μαζικό ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ μπορεί να ξεκινήσει από το "όχι" στα χαράτσια, και πρέπει να αγκαλιάσει τις οικογένειες των ανέργων απαιτώντας μέτρα προστασίας τους. Τα σχολεία της αμάθειας και της ταλαιπωρίας για τα παιδιά μας. Τα νοσοκομεία που η κατάσταση είναι τραγική και επικίνδυνη λόγω ελλείψεων. Το κόψιμο βασικών φαρμάκων. Τους παιδικούς σταθμούς με τα τροφεία και την έλλειψη φαγητού για τα παιδιά όπως γίνεται και στο νομό μας.
Είναι ώρα ο λαός να γνωρίσει τη δύναμή του και να την χρησιμοποιήσει. Να σωθεί ο λαός, όχι ο καπιταλισμός και τα μονοπώλια που οδηγούν στη φτώχεια, στην καταστροφή και τους πολέμους που ετοιμάζουν. Να γίνουν αφετηρία λαϊκού ξεσηκωμού.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ – Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ - ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
Πρώτος σταθμός Την ερχόμενη Τετάρτη 28 του Σεπτέμβρη. Δίνουμε το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού. Μαζεύουμε τα χαράτσια και τους τα επιστρέφουμε.
Δεύτερος σταθμός στις 28-29-30 του Σεπτέμβρη εμποδίζουμε τις πληρωμές των χαρατσιών.
Τρίτος σταθμός στις 5 Οκτώβρη στην απεργία σε Δημόσιο και πρώην ΔΕΚΟ.
Τέταρτος σταθμός η απεργία στον κλάδο του τύπου και του χάρτου στις 11 του Οκτώβρη που όλοι δείχνουμε την αλληλεγγύη μας.
Κλιμάκωση με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη, μάχη ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής .
Σήμερα έχουμε μόνο μία επιλογή: να τρομοκρατήσουμε την κυβέρνηση, την ελληνική πλουτοκρατία, αλλά και την ΕΕ. Να μην υποκύψουμε στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό και να προετοιμάσουμε οργανωμένα απάντηση σε κάθε επίθεση που εξαπολύεται σε βάρος μας. Ο αγώνας αυτός είναι για την ίδια τη ζωή, το σήμερα και το αύριο των οικογενειών μας. Τα άγρια αυτά μέτρα δεν είναι προσωρινά, ήρθαν για να μείνουν.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Ήδη εκατοντάδες εργαζόμενοι και άνθρωποι του μόχθου στηρίχτηκαν στα σωματεία τους και τους συλλόγους τους, οργανώνουν την αντεπίθεση τους. Στις 21 του Σεπτέμβρη στη συγκέντρωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, ταξικά σωματεία και άλλοι φορείς στην πλατεία Αγ. Σοφίας, συγκεντρώθηκαν τα πρώτα “φοροχαράτσια” και εκφράστηκε μαζικά ότι:
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΑΣ
Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα με τον οργανωμένο αγώνα τους μπορούν να υψώσουν τείχος στην τρομοκρατία του κεφαλαίου και της κυβέρνησης του. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλο το λαό να εμπιστευτούν τη δύναμη τους, να μπουν στο συλλογικό και οργανωμένο αγώνα. Εκεί θα φανεί πραγματικά πόσο δυνατοί είμαστε.

Καλούμε τους συναδέλφους να απευθύνονται στο ΠΑΜΕ και να παραδίδουν τα “χαράτσια”, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610278255, 2610275481.

22/9/11

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου