Άμεση επαναπρόσληψη του απολυμένου συνάδελφου-συνδικαλιστή στην Solar Cell

2.3.11
24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στην Solar Cell την Πέμπτη 3 Μάρτη 2011.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Πάτρας προκηρύσσει 24ωρη προειδοποιητική απεργία στην εταιρία φωτοβολταϊκών συστημάτων Solar Cell στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, την Πέμπτη 3 Μάρτη 2011, μετά την απόφαση της συγκεκριμένης εταιρίας να προχωρήσει σε απόλυση συναδέλφου, στελέχους του συνδικάτου μετάλλου Πάτρας, που πρωτοστάτησε στην οργάνωση των εργαζόμενων στο κλαδικό συνδικάτο και στη δημιουργία σωματειακής επιτροπής. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την επαναπρόσληψη του συναδέλφου.
Καλούμε τους εργαζόμενους όλου του κλάδου, τα ταξικά συνδικάτα της πόλης μας, να στηρίξουν την απεργία και τις πρωτοβουλίες που θα πάρει το Συνδικάτο για την επαναπρόσληψη του συνάδελφου, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στις απολύσεις συνολικά, να απαιτήσουμε τα δικαιώματα μας που καταστρατηγούνται σε μια σειρά χώρους δουλειάς.
Σήμερα είναι ανάγκη, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να συσπειρωθούμε στα συνδικάτα μας, να παλέψουν ενάντια στον νέο τυφώνα αντεργατικών μέτρων, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΝΔ-Ε.Ε. που δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας, που τους επιτρέπει να μειώνουν τα μεροκάματα, να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, να τους απολύουν. Είναι βαριές oι ευθύνες των συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου που έχουν βάλει το χέρι τους για να χει η εργοδοσία το δικαίωμα να τσακίζει όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι, έχουν συμφωνήσει με τις μειώσεις μισθών, την απελευθέρωση των απολύσεων, το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ. Μονός δρόμος σήμερα αυτός της ταξικής ενότητας, διαχωρισμένοι από αυτούς που ζητάνε ακόμα πιο πολλά κίνητρα για το κεφάλαιο, να χτίσουμε το μέτωπο της αντεπίθεσης. Oργανωνόμαστε στο σωματείο μας, αποδυναμώνουμε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό στο εργατικό κίνημα, ενισχύουμε το ΠΑΜΕ.
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ - ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου