Απεργία στη Solar

18.3.11
Με καθολική, 100% συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, απάντησαν οι εργαζόμενοι της «solar cells Hellas», στις τρομοκρατικές απολύσεις που οργάνωσε η εργοδοσία, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΚ Πάτρας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Σουβαλιώτη.

Καθολική και αποστομωτική απάντηση, στους εκβιασμούς, τις πιέσεις, στις απολύσεις στην εργοδοτική τρομοκρατία που ασκήθηκε σε βάρος τους, έδωσαν με την μαζική τους συμμετοχή οι εργάτες στη «Solar cells Hellas» στην ΒΙΠΕ Πατρών.
Από τα χαράματα οι εργάτες-πολλοί μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους τους-πλαισίωσαν την περιφρούρηση που είχε οργανωθεί από τα ταξικά συνδικάτα της Πάτρας και την Γραμματεία του ΠΑΜΕ, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των 3 συναδέλφων που πρωτοστάτησαν στην ίδρυση σωματείου.
Οι εργάτες στο εργοστάσιο παρέδωσαν μαθήματα αξιοπρέπειας. Απέδειξαν ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν άλλο τις ανείπωτες προσβολές, τις απειλές που δέχονται καθημερινά, τις συνθήκες εργασιακού Νταχάου που έχουν διαμορφωθεί και σε αυτό το στο εργοστάσιο με τις ευλογίες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Έδειξαν ότι η δύναμη μας είναι στη ταξική ενότητα, διαχωρισμένοι από τους εργατοπατέρες ΓΣΕΕ-ΕΚ Πάτρας.
Την προηγούμενη ημέρα είχαν ασκηθεί αφόρητες πιέσεις στους εργαζόμενους με το πιστόλι της απόλυσης στον κρόταφο, έτσι ώστε να υπογράψουν πριν από την απεργία ότι θέλουν να εργαστούν, και παράλληλα να γραφτούν στο σωματείο που έχει στήσει η εργοδοσία με διευθυντικά στελέχη και με κάποια τσιράκια της επιχείρησης.
Οι προσπάθειες τους έπεσαν στο κενό.
Χαρακτηριστικές ήταν οι απειλές του στυλ ότι «όποιος απεργήσει θα έχει να κάνει με τον διευθυντή» ή ότι «όποιος είναι με το ΠΑΜΕ θα πάρει πόδι από το εργοστάσιο».
Η επιχείρηση τρομοκράτησης των συναδέλφων μας οργανώθηκε από τον διευθυντή Βαρβιτσιώτη, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και παλιότερα αντιπρόσωπο της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚ Πάτρας.
Μαζί με τον νυν πρόεδρο του ΕΚ και στέλεχος τους ΠΑΣΟΚ επίσης, Γ. Σουβαλιώτη οργάνωσαν δεύτερο-διασπαστικό-εργοδοτικό σωματείο, αφού η εταιρεία δυσκολεύτηκε να το στήσει μόνη της.
Σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποίησαν, ένα τσιράκι της εργοδοσίας ο οποίος έχει διαγραφεί παλιότερα από το Σωματείο εργαζομένων της Αχαΐα Κλάους σαν χαφιές της εταιρείας!!
Αυτή είναι η κατάντια και η ξεφτίλα του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού
. Υπηρέτες και γκαρσόνια του κεφαλαίου, πρόθυμοι να υλοποιήσουν κάθε προσταγή των αφεντικών τους.
Πλήθος αντιπροσωπειών και εργατών από τα ταξικά συνδικάτα της Πάτρας, εργάτες από τις κοντινές βιομηχανίες, φτωχοί αγρότες της περιοχής, πήραν έμπρακτα μέρος στην κινητοποίηση.
Απόφαση συμπαράστασης εξέδωσε και ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας.
Η εργοδοσία δεσμεύτηκε να επανεξετάσει την στάση της, και η απεργία ολοκληρώθηκε την νύχτα με συναυλία αλληλεγγύης για τους απεργούς της «solar».




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου