ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

20.2.11

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι

Ο πόλεμος του κεφαλαίου, κυβέρνησης και τρόικα στο σύνολο των δικαιωμάτων του λαού μας έχει ενταθεί και περνάει σε νέα φάση σαρώνει τα πάντα στις εργασιακές σχέσεις, στις συντάξεις, την Παιδεία, την υγεία τα λαϊκά δικαιώματα .

Αδίστακτα τα μεγάλα αφεντικά και το πολιτικό τους προσωπικό προγραμματίζουν για μας

· Νέα μείωση μισθού μέσω του «νέου μισθολογίου»

· Ελαστικοποίηση του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών. Απογευματινή εργασία και αύξηση των ωρών από 37,5 σε 40. Ιδιωτικοποιήσεις , απολύσεις.

· Στο νόμο για την υγεία η κυβέρνηση ψήφισε την πλήρη διάλυση του ΤΥΔΚΥ. Βασικές παροχές καταργούνται. Η περιουσία του ταμείου μεταφέρεται για να καλύψουν τα ελλείμματα άλλων ταμείων που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δημιούργησαν.

· Αυξάνονται οι εισφορές μας και ταυτόχρονα μειώνονται των εργοδοτών (δημάρχων) .

Σήμερα στο δρόμο του αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και την πληρωμή των δεδουλευμένων, έχουν μπει χιλιάδες εργαζόμενοι στους ΟΤΑ σε ολόκληρη τη χώρα που βρίσκονται ένα βήμα πριν την οριστική ανεργία.

Αυτοί οι συμβασιούχοι δεν πρέπει να απογοητευτούν. Αντίθετα τώρα όλοι να δυναμώσουμε την πάλη για το δικαίωμα στη εργασία για όλους, την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Τα παραπάνω είναι ζητήματα που έχουμε μπροστά μας και χρειάζεται αποφασιστικά να οργανώσουμε την πάλη να δώσουμε τη μάχη αποτελεσματικά με προοπτική.

Οι εργαζόμενοι δε δίνουμε καμιά νομιμοποίηση στην πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, μονοπωλίων, ΕΕ. Αποτελεί ελπίδα ότι μεγαλώνει ο αριθμός των εργαζόμενων που καταλαβαίνουν ότι η καπιταλιστική βαρβαρότητα δε μπορεί πλέον να είναι το μέλλον μας

Δεν μπορούμε να ζούμε στην φτώχεια τις στερήσεις κάτω από τη συνεχή ανασφάλεια. Έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τα πράγματα.

Στην απεργία στις 23 Φλεβάρη απαιτείται να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.

Μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Αποφασιστικά να γυρίσουμε την πλάτη στις δυνάμεις που παζαρεύουν τι θα χάσουμε. Το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να καθορίζεται από τα συμφέροντα και την απληστία των εκμεταλλευτών μας.

Συνάδελφοι.

Όλοι το νοιώθουμε. Ο ταξικός αντίπαλος, μας έχει κηρύξει πόλεμο. Αν δεν απαντήσουμε στον πόλεμο με πόλεμο, αν δεν αντισταθούμε θα μας συντρίψουν. Απαράβατος όρος για αποτελεσματική αντίσταση και μελλοντικές νίκες η ανασύνταξη ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και η συντριπτική ήττα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού Να μην αφήσουμε ούτε έναν εργάτη που δε θα ενημερωθεί για τις βρωμιές τους, για την άθλια τακτική τους, για τον ύπουλο ρόλο τους.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του υπουργού εσωτερικών στη συνάντηση που είχε στις 3-2-2011 με την ΑΔΕΔΥ, ότι επικροτεί τη «θετική στάση» και την «απόλυτη συνέργεια», της ΑΔΕΔΥ ενώ επισήμανε ότι τους επαίνους αυτούς τους έχει μεταφέρει και προς την τρόικα στις συναντήσεις τους. Αναγνωρίζει δηλαδή, συγχαίρει και καμαρώνει την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ για τις υπηρεσίες που προσφέρει στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο. Θαυμάστε τους!!! Υπάρχει εργαζόμενος που μπορεί να τους εμπιστευτεί;

Η απόφαση των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, για την 24ωρη απεργία στις 23 Φλεβάρη πάρθηκε κάτω από την πίεση των 100άδων σωματείων που είχαν αποφασίσει απεργία στις 10 Φλεβάρη (απεργία που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποφύγουν) Για τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό δεν αποτελεί ξεκίνημα μίας νέας κλιμάκωσης αγώνων. Επιδίωξή τους είναι να λειτουργήσει σαν ένας ακόμα ελιγμός εκτόνωσης και αποπροσανατολισμού. Ως μία ακόμα απεργία - τουφεκιά στον αέρα και άλλοθι στην άθλια τακτική τους.

Η απεργία στις 23 Φλεβάρη θέλουμε να στείλει μηνύματα ανάτασης και ξεσηκωμού σε όλες τις κατευθύνσεις. Να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης που επιβάλλεται να υψώσει ανάστημα, να απελευθερωθεί από το φόβο και τη μοιρολατρία, να ξεθαρρέψει και να πιστέψει στη δύναμή της , με αιτήματα που προβάλουν τις δικές μας ανάγκες.

Εμπιστοσύνη στη δύναμή της τάξης μας. Αξιοποίησε την εμπειρία σου. Η μόνη άμυνά μας είναι η ταξική μας αντεπίθεση. Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται

Δράσε και εσύ μαζί για να διεκδικήσουμε:

· Να παρθούν πίσω τώρα όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.

· Να απαγορευτούν άμεσα οι απολύσεις. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.

· 1.400 βασικό μισθό, 1.120 ευρώ σύνταξη και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.

· Σύνταξη στα 60 για άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Μειωμένα όρια κατά 5 χρόνια αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

· Αποκλειστικά Δημόσια αναβαθμισμένη και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.

ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ σε ΟΛΟΥΣ τους ΔΗΜΟΥΣ της ΑΧΑΙΑΣ

Κανένας συνάδελφος στη ΔΟΥΛΕΙΑ. Παραμερίζουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που καλλιεργεί το συμβιβασμό, την παραίτηση και την υποταγή.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 πμ

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου