ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΙΔ. ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ Ν.Π.Ι.Δ. Ν. ΑΧΑΪΑΣ

20.2.11

Συνάδελφοι,

Η Εργατική Τάξη δέχεται πόλεμο και πρέπει να απαντήσει. Η επιχείρηση αφαίμαξης του λαού με νέα χειρότερα μέτρα θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Οι εκβιασμοί σε βάρος των εργαζομένων δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Με το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία δίνουν τελειωτικό χτύπημα σε ότι έχει απομείνει από τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προς όφελος των εμπόρων της Υγείας. Για τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για την εργατική – λαϊκή οικογένεια η κατάσταση θα είναι δραματική. Με κάθε τρόπο ενισχύεται και διευκολύνεται το κεφάλαιο: Διείσδυση των τραπεζών στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και υποθήκευση της υγείας των λαϊκών στρωμάτων σε αυτές (π.χ. πληρωμές των ασθενών με πιστωτικές κάρτες) καθιέρωση των δημοσίων νοσοκομείων σε πελάτες των τραπεζών καθώς θα μπορούν να δανείζονται για να πληρώσουν τους προμηθευτές. Εκχωρείται το σύνολο σχεδόν των δημόσιων νοσοκομείων στους εργολάβους. Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες εκμεταλλευόμενες δημόσιες υποδομές θα εμπορεύονται παροχές υγείας αφαιμάζοντας το λαό. Οι προμήθειες των νοσοκομείων ανατίθενται σε εταιρίες. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνονται με γνώμονα τα κέρδη τους και σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Καταργούνται νοσοκομειακές κλίνες, κλείνουν νοσοκομεία και υποκαταστήματα του ΙΚΑ, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους εκτεθειμένους στις τρομακτικές ανεπάρκειες του συστήματος Υγείας. Γίνεται υποχρεωτική η συνταγογράφηση αντιγράφων φαρμάκων σε ποσοστό 50% στα νοσοκομεία με οικονομικά και όχι επιστημονικά κριτήρια. Το κράτος εγκαταλείπει τη χρηματοδότηση και των υπηρεσιών για τα ΑΜΕΑ. Προβλέπεται η είσπραξη νοσηλίου – τροφείου από τα ασφαλιστικά ταμεία για την ενίσχυση της λειτουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρίες (ΣΥΕΑΜΕΑ).

Λέει ψέματα η κυβέρνηση πως τα μέτρα αυτά τα παίρνει για το καλό του λαού ή γιατί υπάρχει κρίση. Τα μέτρα αυτά τα είχαν σχεδιάσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πολλά χρόνια πριν και θα ισχύουν και μετά τη κρίση. Η αλήθεια είναι ότι θέλει να εξασφαλίσει νέα κέρδη στους επιχειρηματίες, που κάνουν χρυσές δουλειές από την εμπορευματοποίηση της υγείας. Η συζήτηση για τις σπατάλες έχει σκοπό να μειώσει παροχές θεωρώντας τες κόστος και να αφήσει στο απυρόβλητο τα τεράστια νόμιμα κέρδη των μονοπωλίων στο τομέα της υγείας. Έτσι μένει στο απυρόβλητο ο πραγματικός ένοχος για τις σπατάλες και τα χρέη, που είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στο χώρο της υγείας, οι μεγάλες προμηθεύτριες εταιρίες ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού, οι μεγάλες φαρμακευτικές επιχειρήσεις που ελέγχουν την αγορά φαρμάκου, οι εταιρίες αναλώσιμων υλικών και οι ασφαλιστικές εταιρίες που καραδοκούν για να αυξήσουν ΄΄τον κύκλο εργασιών΄΄ τους. Για παράδειγμα τα κέρδη των διαγνωστικών κέντρων αυξήθηκαν το 2009 κατά 15,3% σε σχέση με το 2008. Το α΄ τρίμηνο του 2010 αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών των διαγνωστικών κέντρων κατά 6 %.Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δε δίνει φράγκο για τη δημόσια υγεία αλλά την ίδια ώρα επιδοτεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες με 17 δις ευρώ με το ΕΣΠΑ και τον αναπτυξιακό νόμο. Δίνει νέο πακέτο 25 δις ευρώ στις τράπεζες.

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ!

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ - ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε ένα αδιαπέραστο τείχος, να αποκρούσουμε τα χειρότερα που έρχονται, φτάνει να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας σε κάθε χώρο δουλειάς στον κλάδο μας.

Μαζί με το ΠΑΜΕ, ματαιώσαμε τα σχέδια κυβέρνησης-πλουτοκρατίας-εργατοπατέρων για επιβολή επιχειρησιακών συμβάσεων και μειώσεις μισθών (π.χ. Β΄Διάγνωση). Στο όνομα της κρίσης ο μεγαλύτερος επιχειρησιακός όμιλος στην Πάτρα, στο χώρο της υγείας, το Ολύμπιο Θεραπευτήριο, προχωρεί σε μειώσεις μισθών 17% σε όλο το προσωπικό του παρόλο που η κερδοφορία του αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.

Για να αλλάξουν τα πράγματα, χρειάζεται η οργή μας να γίνει συνειδητός και συστηματικός αγώνας για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αιτημάτων μας. Η αντίδραση στη σημερινή επίθεση στην υγεία θα υπονομευθεί και θα είναι αδιέξοδη αν δεν συνδυαστεί με την ανάγκη για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας και κατάργηση όλων των μορφών επιχειρηματικής δράσης.

Η εργατική τάξη δεν έχει άλλη επιλογή από το να απαντήσει με διαρκή πόλεμο στον πόλεμο των εργοδοτών, της κυβέρνησης και της τρόϊκας.

Βάλε πλάτη για να αλλάξει η κατάσταση στο εργατικό και γενικότερα στο λαϊκό κίνημα. Βοήθησε κι εσύ, να νικήσουμε παντού τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό και τα δεκανίκια του.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ-ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΣΤΙΣ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΣΤΟΝ ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Τηλ.επικοινωνίας :6930222210

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου