ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20.1.11
Σειρά πρωτοβουλιών είχαμε χθες και σήμερα από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Χθες Τετάρτη 19 Ιανουαρίου με πρωτοβουλία της επιτροπής αγώνα Υγείας-Πρόνοιας του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός στα ταμεία του Αγ. Ανδρέα ενάντια στο νέο χαράτσι των 5 ευρώ και οι ασθενείς εξετάστηκαν δύο ώρες δωρεάν. Αυτό το νέο χαράτσι έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα ανάλογα που έχουν επιβληθεί για όσους ασθενείς επισκέπτονται τα απογευματινά ιατρεία και αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην εμπορευματοποίηση της υγείας.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στη ΔΕΗ ενάντια στις νέες αυξήσεις, στη κοροϊδία του “κοινωνικού” τιμολογίου και στις διακοπές ρεύματος και τα ξηλώματα μετρητών που προχωράει η ΔΕΗ σε οικογένειες ανέργων, χαμηλόμισθων, μικρών ΕΒΕ και φτωχών αγροτών. Απαιτήσαμε να παρθούν πίσω οι αυξήσεις, να μειωθούν 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής σε άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.

Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ, του ταξικού κλαδικού συνδικάτου εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Αχαιας και της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμαρχο Πατρέων Γ. Δημαρά απαιτώντας άμεση λύση στο ζήτημα των απλήρωτων εργαζομένων σε ορισμένα ΝΠΔΔ του διευρυμένου Δήμου Πατρέων. Και αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει τη θέση του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης που προειδοποιούσαμε προεκλογικά για τον επικίνδυνο για τα λαϊκά στρώματα ρόλο, του κυρίου Δημαρά και της φιλοκυβερνητικής του ομάδας.

Ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει τίποτα για την καθυστέρηση πληρωμών (!!!) στους όμορους δήμους (Ρίου, Μεσσάτιδας) ενώ δεσμεύτηκε για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στο Πνευματικό Καλλιτεχνικό Κέντρο του Δήμου Πατρέων.

Θα ακολουθήσουν μια σειρά ακόμα πρωτοβουλίες οργάνωσης της πάλης ώστε να φερουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας. Όλοι στην Παναχαϊκή σύσκεψη που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, την Τετάρτη 2 Φλεβάρη στις 7 το απόγευμα στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλ. Γεωργίου). ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου