7.1.11
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακάθεκτος ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ προχωρούν στην υλοποίηση των επιλογών Κυβέρνησης – ΣΕΒ – Τρόικας χτυπώντας και μειώνοντας μισθούς και μεροκάματα, σφαγιάζοντας τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Στην επιχείρηση ΝΕΟΓΑΛ βιομηχανία γάλακτος στην Δράμα, το Σωματείο του χώρου με πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ υπέγραψε επιχειρησιακή σύμβαση με μείωση μισθών 9%.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου είναι στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Δράμας, το οποίο καλύπτει πλήρως την άθλια συμφωνία.
Η συγκεκριμένη εταιρία (ΝΕΟΓΑΛ) είχε κέρδη 2 εκατομμύρια ευρώ το 2009 που σημαίνει ότι πρόβλημα λόγω κρίσης δεν έχει. Αξιοποιεί στο έπακρο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων της και χτυπάει στο ψαχνό μισθούς και δικαιώματα.
Αποδεικνύεται επίσης η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός των στελεχών της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που «κονταροχτυπιούνται» δήθεν στα τηλεοπτικά κανάλια και δηλώνουν ότι δεν θα βρεθεί συνδικαλιστής να υπογράψει μείωση μισθών !!!!
Την ίδια στιγμή στελέχη τους πρωτοστατούν και υπογράφουν τις αθλιότητες που ονομάζουν επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας με μείωση μισθών. Άξιος ο μισθός τους.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει αυτές τις πισώπλατες μαχαιριές ενάντια στους εργαζόμενους από την ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ και καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική αντιμετώπιση.
Καλεί τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης να «πετάξουν» από το σβέρκο τους, τους «υποτίθεται» συνδικαλιστές, αντρίκελα του εργοδότη στην ουσία.
Καλεί τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου κλάδου αλλά και στο σύνολο της εργατικής τάξης να βάλει φραγμό με την πάλη της σε αυτές τις αντεργατικές ενέργειες. Να συσπειρωθεί στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στο ΠΑΜΕ για να συμβάλλουν στο δρόμο της προοπτικής και της αντεπίθεσης, στην ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Η Εκτελεστική Γραμματεία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου