7.1.11
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Για το χαράτσι των 5 ευρω

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με αγανάκτηση και οργή καταγγέλλει το νέο χαράτσι των 5 Ευρώ που με εγκύκλιο του ο υπουργός υγείας προς τα νοσοκομεία επιβάλλει στον κάθε ασθενή που επισκέπτεται τα εξωτερικά ιατρεία στα νοσοκομεία. Αυτό το νέο χαράτσι έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα ανάλογα που έχουν επιβληθεί για όσους ασθενείς επισκέπτονται τα απογευματινά ιατρεία και αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην εμπορευματοποίηση της υγείας.
Οι εργαζόμενοι μέσα από τα συνδικάτα τους, μέσα από τις επιτροπές αγώνα, με μπροστάρη το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, επιβάλλεται άμεσα να αντιτάξουν μαζική δυναμική αντίσταση και να καταργήσουν στην πράξη αυτήν τη νέα ακραία αντεργατική κυβερνητική απόφαση.
Τα συνδικάτα να προχωρήσουν άμεσα σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και παρέμβασης από τους κλάδους και τα εργοστάσια, τους χώρους δουλειάς και μαζί με τους εργαζόμενους στην υγεία να δώσουν απάντηση στις εγκληματικές και ανθυγιεινές αποφάσεις της κυβέρνησης.
Να συμβάλλουν ώστε μέσα από έντονους αγώνες να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της υγιεινομικής και ιατρικής περίθαλψης και να γίνει η υγεία κοινωνικό εργατικό δικαίωμα που θα παρέχεται δωρεάν και στο ύψος των σύγχρονων αναγκών. Το ΠΑΜΕ προτάσσει αυτό το ζήτημα σε όλους τους αγώνες

Η Εκτελεστική Γραμματεία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου