Άμεση επαναπρόσληψη απολυμένου συναδέλφου στον Πραπόπουλο.

5.10.10
Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Πάτρας καταγγέλλει την εκβιαστική απόλυση του συναδέλφου Θ. Γ. από την επιχείρηση Άφοι Πραπόπουλοι Α.Ε.
Ο συνάδελφος δούλευε στην συγκεκριμένη επιχείρηση επί 35 χρόνια και απολύθηκε τώρα, 3 χρόνια πριν βγει στη σύνταξη, επειδή όπως ευθαρσώς του ανακοίνωσε η επιχείρηση “κοστίζει πολύ” και “η επιχείρηση θα προσλάβει νέους φτηνότερους εργαζόμενους”, προφανώς αξιοποιώντας και τα νέα μέτρα του μνημονίου που θα ρίξουν τους μισθούς στη νεολαία στα 550 ευρώ. Ταυτόχρονα όλα αυτά τα χρόνια η επιχείρηση δεν πλήρωνε το συνάδελφο με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας.
Το Συνδικάτο Μετάλλου ζητάει την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου και την άμεση καταβολή των χρημάτων που χρωστάει η επιχείρηση στον εργαζόμενο με βάση τη συλλογική σύμβαση.
Διαφορετικά το Συνδικάτο θα πάρει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που θα χρειαστούν για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου. Καλούμε τους μεταλλεργάτες να στηρίξουν τον συνάδελφο και τις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου για την επαναπρόσληψη του, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στις απολύσεις συνολικά, να απαιτήσουμε τα δικαιώματα μας σε μισθούς και ασφάλιση που καταστρατηγούνται σε μια σειρά συνεργεία αυτοκινήτων και μηχανουργεία.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου