Δεν θα περάσει η πολιτική δίωξη της κυβέρνησης σε βάρος του συνάδελφου Παναγιώτη Χιονίδη.

28.9.10
Η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προσπαθεί να εξοντώσει οικονομικά και ηθικά τον συνδικαλιστή Παναγιώτη Χιονίδη, εργαζόμενο στις φυλακές της Πάτρας, επιβάλλοντας του ένα εξοντωτικό οικονομικό πρόστιμο 843 ευρώ μηνιαίως για 6 μήνες στο βασικό μισθό, και χωρίς καν να έχει απολογηθεί για τα «παραπτώματα» για τα οποία κατηγορείται.
Συγκεκριμένα ο συνάδελφος κατηγορείται από αρχιφύλακες-επικεφαλής των ψηφοδελτίων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, «για εγκατάλειψη θέσης», γιατί αρνήθηκε να υποκύψει στον εκβιασμό που του άσκησαν.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τον απείλησαν ότι αν πάει στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου του, στο οποίο ήταν και υποψήφιος, θα τον «τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί»!
Ο συνάδελφος δεν υπέκυψε στον εκβιασμό και πήρε μέρος όπως όφειλε στην ΓΣ, χωρίς καμιά αρνητική ή άλλη συνέπεια για την υπηρεσία του.
Οι αιτιάσεις τους όμως υιοθετήθηκαν καθώς φαίνεται από την ηγεσία του υπουργείου δικαιοσύνης, χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα, χωρίς καν να έχει απολογηθεί ο συνάδελφος.
Στην ουσία η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμα βήμα στον αυταρχικό της κατήφορο, ποινικοποιώντας ακόμα και την άσκηση συνταγματικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Γιατί όπως προκύπτει από την τεκμηριωμένη απολογία του Παναγιώτη Χιονίδη, καμία από τις κατηγορίες που του προσάπτονται δεν ευσταθεί.
Αντίθετα.
Αυτό που ισχύει είναι η επιδίωξη στελεχών του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού να επιβάλλουν την απόλυτη σιωπή για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της Πάτρας.
Η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δείχνουν με αυτό τον τρόπο το μένος τους απέναντι στους εργαζόμενους που σηκώνουν ψηλά το κεφάλι, στους εργαζόμενους που τους εγκαταλείπουν κι αποφασιστικά επιλέγουν τον δρόμο της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.
Η γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα σωματεία και συνδικάτα να καταδικάσουν την πολιτική δίωξη σε βάρος του Παναγιώτη Χιονίδη.
Να απαιτήσουμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη σε βάρος του συναδέλφου.
Να ακυρωθεί η « χρηματική ποινή» που του επιβλήθηκε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου