Συλλαλητήριο Πέμπτη 7 Οκτώβρη, 12πμ πλ. Γεωργίου

29.9.10

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ
12 πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

-ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ-ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
-ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
-ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ.

Η δύναμη μας είναι στον κοινό ταξικό αγώνα.
Κανένας κλάδος, κανένας μεμονωμένος εργαζόμενος ή αυτοαπασχολούμενος, δεν μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει την επίθεση του μαύρου μπλοκ που έχουν συγκροτήσει τα μονοπώλια, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις ηγεσίες της ΝΔ και του Λάος, με την στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
Στο πλάι τους στέκουν οι ξεπουλημένες-προδοτικές ηγεσίες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΒΕΕ, του ΕΚ Πάτρας, κι άλλων φορέων και συνδικάτων όπου ο έλεγχος βρίσκεται στα χέρια φιλοκυβερνητικών και αντιλαϊκών δυνάμεων.
Σήμερα σου λένε πάλι ψέματα.
Τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα σχεδιάζονταν και προετοιμάζονταν χρόνια. Δεν επιβλήθηκαν από κανέναν άλλον στις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του Λαός. Είναι δική τους επιλογή με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Περιγράφονταν στα προεκλογικά τους προγράμματα, προετοιμαζόταν, με νόμους και ρυθμίσεις, καιρό τώρα, ανεξάρτητα από τα παραμύθια της Χαλιμάς που λέγανε στα μπαλκόνια.
Τα κόμματα του κεφαλαίου με τους επίσημους και ανεπίσημους υποψηφίους τους στις εκλογές, φέρνουν και νέα αντιλαϊκή θύελλα.
Η ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου φέρνει πάντα την καπιταλιστική κρίση.
Τα ελλείμματα και τα χρέη είναι αποτέλεσμα της συστηματικής κρατικής επιδότησης των μονοπωλιακών ομίλων, από την λεηλασία μισθών και συντάξεων, την αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων με τις ανατιμήσεις, τη φοροληστεία, την εμπορευματοποίηση υγείας και παιδείας. Πάνω από 78 δις ευρώ δώσανε στους τραπεζίτες αυτή την περίοδο.
Εμείς πληρώσαμε τα υπερκέρδη τους, εμάς καλούν πάλι να πληρώσουμε και την κρίση τους. Κυβέρνηση-ΝΔ και οι υποστηρικτές της ΕΕ, πασχίζουν για να εξασφαλίσουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για τη πλουτοκρατία.
Κέρδη για το κεφάλαιο και λαϊκά δικαιώματα δεν συμβιβάζονται. Ή αυτοί ή εμείς. Ή θα πτωχεύσει η πλουτοκρατία ή ο λαός.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Ήδη με κινητοποιήσεις που οργανώσαμε από κοινού το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών, με την συμμετοχή των ίδιων των ανέργων πετύχαμε να επανασυνδεθεί άμεσα το κομμένο ρεύμα και νερό στις οικογένειές άνεργων συναδέλφων μας.Με κινητοποίηση του συνδικάτου οικοδόμων και του ΠΑΜΕ δικαιώθηκε ο ανάπηρος συνάδελφος Κατσιαδράμης Δημήτρης ο οποίος έχει χάσει και τα δυο του πόδια την ώρα της δουλειάς. Η κυβέρνηση, του έκοψε την αναπηρική σύνταξη με το πρόσχημα ότι δεν υπήρχε επιτροπή για να τον εξετάσει λες και υπήρχε περίπτωση να ξαναφυτρώσουν τα πόδια του. Με την κινητοποίηση του Συνδικάτου, και με τη συμμετοχή του ανάπηρου συνάδελφου, δικαιώθηκε.
Οργανώνονται στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές, Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα και Αλληλεγγύης, όπως στην Παραλία.
Ξεκινούν από το ΠΑΜΕ τα δωρεάν μαθήματα για παιδιά άνεργων, χαμηλόμισθων εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων.

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙΗ δική μας προκοπή, το μέλλον των παιδιών μας περνάει μέσα από την αποφασιστική σύγκρουση με τα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους όπου κι αν αυτοί βρίσκονται. Σε συνδικάτα και συλλόγους, σε ΕΚ και ομοσπονδίες, σε δήμους και νομαρχίες, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε γειτονιές και μαγαζιά, σε σχολές και σε χωριά.
Εγκατέλειψε τα κόμματα και το συνδικαλιστικό προσωπικό της πλουτοκρατίας.
Δυνάμωσε στους αγώνες και στην κάλπη την Λαϊκή Συσπείρωση ενάντια στην πολιτική κεφαλαίου-κυβέρνησης-ΝΔ-ΕΕ-εργατοπατέρων.
Πάλεψε για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις. Εμπόδιο είναι η ιδιοκτησία και η εξουσία των μονοπωλιακών ομίλων που καταδυναστεύουν τις ζωές μας για να αυγατίζουν τα κέρδη τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:
• Επίδομα ανεργίας σε όλους τους απολυμένους ανεξάρτητα από όριο ενσήμων.
• Επίδομα ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες κι αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά ή εργάζονται περιστασιακά.
• Μείωση 30% στα τιμολόγια ΔΕΚΟ και απαγόρευση διακοπής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
• Καμιά απόλυση συμβασιούχου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας.
• Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας όλων των ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Πλήρη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Δωρεάν σίτιση, στέγαση, μετακίνηση για όλους τους φοιτητές-σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών.
• Απαγόρευση ανατιμήσεων. Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Επίδομα θέρμανσης για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40000 ευρώ.
• Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων, για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες και παράλληλα απαγόρευση κατασχέσεων.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ-ΜΑΣ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου