29.7.10
Δελτίο τύπου για τις νέες απόπειρες διακοπής νερού από την ΔΕΥΑΠ σε άνεργους

Μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ εμπόδισαν σήμερα την νέα προσπάθεια της ΔΕΥΑΠ να κόψει το νερό στον άνεργο συνάδελφο, πατέρα 3 παιδιών Ν.Π.
Η αναλγησία και το ταξικό μίσος των «Μπακαλάρων» απέναντι στους ανέργους δεν έχει όριο.
Στο ΔΣ και συνολικά στην περίπτωση της ΔΕΥΑΠ εκφράζεται η μαύρη αντιλαϊκή συμμαχία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, δήθεν «ανεξάρτητων» κι εργατοπατέρων του ΕΚ Πάτρας.
Το ΔΣ της ΔΕΥΑΠ έχει ενιαία γραμμή σε βάρος των ανέργων και των εργαζομένων. Τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του, «συνεργάζονται αρμονικά» κόβοντας το νερό από οικογένειες ανέργων.
Άξιος ο μισθός τους!!
Απαρτίζεται από στελέχη της παράταξης Φούρα, (Παντελή Χαρά, Δεμαρτίνος, Κουρεμένος), από μέλη των παρατάξεων Φλωράτου, από τον Δημαρά και τη Καλεντζώτη.
Εύλογα είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν για την στάση των εργατοπατέρων του ΠΑΣΟΚ-ΣΕΑΜ στο ΔΣ του σωματείου, το οποίο δεν έχει βγάλει κιχ για το κόψιμο του νερού, τις πρακτικές της εταιρείας και των πολιτικών της προϊσταμένων.
Στη ΔΕΥΑΠ εργάζεται και ο κύριος Μούσιος στέλεχος της συμμαχίας ΠΑΣΟΚ-ΣΕΑΜ και μέλος της διοίκησης του «Εργατικού» κέντρου Πάτρας, ο οποίος κάνει την πάπια, όταν κόβουν το νερό στους ανέργους.
Ανάλογη «σιωπή» από τους εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ-ΣΕΑΜ, είτε φοράνε τη μάσκα της διοίκησης του ΕΚ, είτε μεταμφιέζονται σε δήθεν συντονισμό σωματείων.
Φαίνεται ούτε μία ανακοίνωση δεν μπορούν να εκδώσουν ενάντια στα πολιτικά αφεντικά τους τα παιδιά της ΚΟΕ, και των άλλων συνιστωσών του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της περιοχής μας.
Τα ίδια έκαναν και στην περίπτωση της ΔΕΗ.

Η Απάντηση σε αυτή την πολιτική είναι το ενιαίο μέτωπο των λαϊκών στρωμάτων

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας, τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν αποφασιστικά την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των οδηγών φορτηγών προκειμένου πραγματικά μέσα από φωτιά και σίδερο να επιβάλει ότι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου απαιτούν. Να απορρίψουν την αισχρή προπαγάνδα και τους τόνους ψεμάτων που συνοδεύει την επιβολή αυτού του μέτρου.
Ψέμα 1ον: Η κυβέρνηση δεν επιστρατεύει τους οδηγούς φορτηγών για να προστατεύσει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού από μια συντεχνία όπως αποκαλεί τους οδηγούς φορτηγών αλλά το ακριβώς αντίθετο.
Επιστρατεύει τους οδηγούς φορτηγών και χρησιμοποιεί το σύνολο των κατασταλτικών μηχανισμών εναντίον τους για λογαριασμό μιας ελάχιστης κάστας παρασίτων (καπιταλιστών και πολυεθνικών) που θέλουν να μονοπωλήσουν τον χώρο των μεταφορών για να εξασφαλίσουν νέα υπερκέρδη.
Ψέμα 2ον: Ισχυρίζεται ότι το κάνει για να μειωθούν οι τιμές και να ωφεληθεί το σύνολο των εργαζομένων και του λαού. Για το ακριβώς αντίθετο το κάνει. Για να διασφαλίσει μέσω του μονοπωλιακού ελέγχου το κέρδος της ελάχιστης μειοψηφίας των παρασίτων του μεγάλου κεφαλαίου. Άπειρα τα παραδείγματα και τα παρόμοια ψέματα τόσο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όσο και όλων των υποστηριχτών του καπιταλισμού.
Θυμίζουμε το παραμύθι ότι από την απελευθέρωση του τραπεζικού συστήματος θα ωφελούνταν τα λαϊκά στρώματα και ζούμε την χειρότερη ληστεία των τελευταίων 10ετιών.
Το παραμύθι ότι η απελευθέρωση της ναυτιλίας θα μείωνε τα εισιτήρια και θα αύξανε τα δρομολόγια και σήμερα χρειάζεται ένας μισθός για να πας στην Μυτιλήνη και το χειμώνα στα περισσότερα νησιά δεν πιάνει καράβι.
Το παραμύθι ότι η εφαρμογή της κοινής αγροτικής πολιτικής θα μείωνε προς όφελος όλων των εργαζόμενων και των ίδιων των αγροτών τις τιμές των αγροτικών προϊόντων και ζούμε την χειρότερη ακρίβεια και τόσων άλλων ψεύτικων ισχυρισμών.
Ατράνταχτη απόδειξη για τον ποιόν εξυπηρετεί η ακόμα και δια της βίας επιβολή της απελευθέρωσης στις μεταφορές είναι η στήριξη που έχει η απόφαση αυτή από τους πλουτοκράτες και τα μέσα μαζικού αποπροσανατολισμού που έχουν στην ιδιοκτησία τους.
Απάντηση σε αυτή την πολιτική και το μαύρο αντιδραστικό μέτωπο που την προωθεί (κυβέρνησης, ηγεσίας Ν.Δ., ΛΑΟΣ, ευρωπαϊκής ένωσης και τρόικας) είναι το ενιαίο μέτωπο των λαϊκών στρωμάτων.
Της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων των μικρών και μεσαίων βιοτεχνιών και εμπόρων, των φτωχών και μεσαίων αγροτών με κοινή δράση και αλληλεγγύη ενάντια στον κοινό αντίπαλο. Ο ίδιος που ήταν όταν απεργούσαν οι ναυτεργάτες, όταν έστηναν μπλόκα οι αγρότες, τώρα που απεργούν οι οδηγοί φορτηγών. Δηλαδή το μεγάλο κεφαλαίο και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν.
Για αυτό είναι αναγκαίο να βγουν συμπεράσματα για το ποιος ωφελείται όταν η κυβέρνηση και οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες των μέσων χειραγώγησης καταφέρνουν να στρέφουν κάποιους οδηγούς και αγρότες ενάντια στους ναυτεργάτες και σε κάθε ομάδα εργατών που απεργεί. Όταν καταφέρνουν να στρέφουν κάποιους αγρότες, εργάτες και μικρεμπόρους ενάντια στους οδηγούς και κάποιους οδηγούς ενάντια σε αγρότες και εργάτες καταφέρνοντας το «διαίρει και βασίλευε» αξιοποιώντας την στάση και συνολικά τον βρώμικο ρόλο που παίζουν στα κινήματα οι ξεπουλημένες ηγεσίες (Γ.Σ.Ε.Ε-ΠΑΣΕΓΕΣ –ΓΕΣΕΒΕ κ.λ.π. )
Η Εκτελεστική Γραμματεία
28.7.10
Δελτίο τύπου για την παράνομη κι εκδικητική απόλυση της προέδρου του Συνδικάτου ιματισμού Πάτρας Μάρθα Αραβαντινού

Η Rannia ΑΕ του κυρίου Σωτηράκη, γνωστή πλεκτοβιομηχανία της Πάτρας η οποία εδώ και αρκετά χρόνια έχει μετατραπεί κυρίως σε εισαγωγική εταιρεία ενδυμάτων, μεταφέροντας την παραγωγή στη Τουρκία και στην Κίνα όπου κι εξασφαλίζει μεροκάματα πείνας, προχώρησε έπειτα από εκβιασμούς και δικαστικές μεθοδεύσεις που έπεσαν στο κενό, στην παράνομη κι εκδικητική απόλυση της εργάτριας Μαρίας Αραβαντινού η οποία είναι και πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου ιματισμού της Πάτρας.
Στην ιστοσελίδα της η εταιρεία του κυρίου Σωτηράκη «περηφανεύεται» ότι διαθέτει από το 2007 δίκτυο με πάνω από 200 καταστήματα χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο καθώς καταστήματα Rannia και franchising στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας.
Ο ιδιοκτήτης της πιθανών ενέργησε για λογαριασμό των βιομηχάνων στον κλάδο του Ιματισμού της Πάτρας καθώς το κλαδικό συνδικάτο στο οποίο η συναγωνίστρια Μάρθα Αραβαντινού είναι πρόεδρος έχει υπερασπιστεί μαχητικά τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο, με αποκορύφωμα τις μάχες ενάντια στις απολύσεις στον Δούρο, αλλά και σε πολλές ακόμα βιομηχανίες.
Στο πρόσωπο της η πλουτοκρατία της Πάτρας θέλει να χτυπήσει το ΠΑΜΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα.
Και αυτή η απόπειρα θα πέσει στο κενό.
Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα απαιτούν ΑΜΕΣΗ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΕΣ, ΕΠΑΝΑΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΑΡΘΑΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ.
Δελτίο τύπου για την μαζική παράσταση διαμαρτυρίας
στη διοίκηση της ΔΕΗ στην Πάτρα

Με μία μαζική παράσταση διαμαρτυρίας απάντησε το ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο οικοδόμων στην διακοπή ρεύματος σε δύο οικογένειες με 3 και 5 παιδιά.
Οι γονείς, άνεργοι και απολυμένοι, το ρεύμα στα ύψη και μαζί και τα υπέρογκα δημοτικά τέλη που εισπράττει η δημοτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αντικειμενικά οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους μας σύντομα να μην μπορούν να πληρώσουν ρεύμα και νερό.
Αποδεικνύεται πολύ γρήγορα το δίκιο του συνθήματος του ΠΑΜΕ, «να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός».
Φαίνεται καθαρά-όπως και πρόσφατα στην περίπτωση της ΔΕΥΑΠ-το αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης στο ρεύμα και στο νερό, καθώς και η βαθιά αντιλαϊκή πρακτική της δημοτικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ.
Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, δεν είμαστε επαίτες.
Παράγουμε τον πλούτο σε αυτή τη χώρα.
Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία νέα διακοπή σε ρεύμα και νερό σε οικογένειες εργαζομένων και ανέργων, σε μικρούς εμπόρους και σε φτωχά λαϊκά στρώματα.
Η διοίκηση της ΔΕΗ δεσμεύτηκε να διευθετήσει το ζήτημα με τις οικογένειες των ανέργων.
Η δημοτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ-όπως και στην περίπτωση της ΔΕΥΑΠ-κάνει την πάπια. Δεν πρόκειται όμως έτσι να κρύψει τις ευθύνες της, ούτε και να γλιτώσει από την οργή και την αγανάκτηση της εργατικής τάξης.
Δεν αναγνωρίζουμε το μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του.
Δεν θα πτωχεύσουμε εμείς, ούτε θα πηγαίνουμε να παρακαλάμε για το ρεύμα και το νερό.
Με οργάνωση, και ταξική ενότητα, μαζί με το ΠΑΜΕ, μπορούμε να τους σταματήσουμε.
21.7.10
Σχόλιο για την ένοχη σιωπή της δημοτικής πλειοψηφίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Σε πρόσφατη κινητοποίηση του Συνδικάτου οικοδόμων στην Περιφέρεια με αίτημα μέτρα προστασίας των ανέργων, ο δήμαρχος παρουσία του κυρίου Μπακαλάρου, δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμιά διακοπή νερού σε εργαζόμενους και ανέργους.
Ο λόγος του αποδείχθηκε για άλλη μια φορά «συμβόλαιο»!
Η δημοτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, καθώς και ο δήθεν «ανεξάρτητος» του ΠΑΣΟΚ, Δημαράς, εκπροσωπούνται ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη στο ΔΣ της ΔΕΥΑΠ.
Εκτός από το ότι στηρίζουν την βάρβαρη κυβερνητική πολιτική, εκτός από το ότι υιοθετούν την εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών όπως και το νερό, στο όνομα της ανταποδοτικότητας, τώρα φτάνουν στο σημείο να κόβουν το νερό σε άνεργους πατεράδες 3 παιδιών.
Δεν περιμέναμε φυσικά η «κοινωνική ευαισθησία» του δημάρχου και των άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, και του ΣΕΑΜ, να τους εμποδίσει να εφαρμόσουν άγρια αντιλαϊκά μέτρα και πολιτικές.
Όμως αυτό μέχρι του σημείου να κάνουν τη πάπια και να «κρύβονται», αφού πρώτα στέλνουν τα πρωτοπαλίκαρα του ΣΕΑΜ να κόψουν το νερό σε εργάτες κι ανέργους, αποτελεί κάτι παραπάνω από πρόκληση.
Ορίστε το ΔΣ της ΔΕΥΑΠ (όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας), που κόβει το νερό σε ανέργους:
(Υπενθύμιση: αρκετοί από τους κυρίους αυτούς θα κατέλθουν ως «ανεξάρτητοι» στις επερχόμενες εκλογές)!!
Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος
Μπακαλάρος Χρήστος - Δημοτικός Σύμβουλος
Αντιπρόεδρος
Κουρεμένος Νικόλαος - Δημοτικός Σύμβουλος
Τακτικά Μέλη
Παντελή Χαρά - Δημοτική Σύμβουλος
Καλεντζώτη Λένα - Δημοτική Σύμβουλος
Γιαννακόπουλος Δημήτριος - Δημοτικός Σύμβουλος
Φακίρης Ιωάννης - Δημότης
Τσιμαρά Βίκυ - Δημότισσα
Αναπληρωματικά Μέλη
Δεμαρτίνος Σπύρος - Αντιδήμαρχος
Κανταρτζόπουλος Αντώνιος - Δημοτικός Σύμβουλος
Ζωγράφος Νικόλαος - Δημοτικός Σύμβουλος
Φλωράτος Ευάγγελος - Δημοτικός Σύμβουλος
Δημαράς Ιωάννης - Δημοτικός Σύμβουλος
Σολωμός Χρήστος - Δημότης
Κοντογιάννη Πόπη – Δημότισσα
Copyright © 2001-2009 Δ.Ε.Υ.Α.Π. - ανάπτυξη: elogic.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΥΑΠ

Με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της ΔΕΥΑΠ απάντησε το Συνδικάτο Οικοδόμων και το ΠΑΜΕ στην ενέργεια του δήμου και της εταιρείας να κόψουν το νερό σε άνεργο συνάδελφο και πατέρα τριών παιδιών, καθώς και σε άλλους συναδέλφους.
Πριν από την παράσταση δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου οικοδόμων, επανασύνδεσαν το νερό στον άνεργο συνάδελφο μας, και περιφρουρούν το χώρο.
Παρότι η κινητοποίηση είχε ανακοινωθεί από χθες ο υπεύθυνος της ΔΕΥΑΠ κύριος Μπακαλάρος φρόντισε να τρέξει να κρυφτεί σαν το λαγό, ενώ ο αρμόδιος που τον αναπλήρωνε δήλωσε ότι «θα επανασυνδεθεί το νερό, αν και τα χέρια του είναι δεμένα από τους νόμους»!
Δεν έκανε τον κόπο να μας εξηγήσει όμως πως γίνεται να κόβεται το νερό στους ανέργους και να χρυσοπληρώνεται από τους εργαζόμενους, όταν την ίδια στιγμή οι μεγαλοξονοδόχοι στη περιοχή μας δεν πληρώνουν ούτε ευρώ για το νερό.
Ποιος νόμος επιβάλει τη λεηλασία και το σφαγιασμό μισθών και δικαιωμάτων , την ώρα που η πλουτοκρατία γεμίζει τα ταμεία της με νέα υπερκέρδη;
Ποιος νόμος επιβάλει να πτωχεύσει ο λαός και όχι η πλουτοκρατία;
Νόμος είναι το δίκιο του εργαζόμενου λαού.
Η δημοτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ και η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ, με τις πλάτες της πλειοψηφίας των εργατοπατέρων της ΠΑΣΚΕ και του ΣΕΑΜ στην επιχείρηση, είναι μηχανισμός ξεζουμίσματος των λαϊκών στρωμάτων, εχθρός της εργατικής τάξης και του λαού.
Καλούμε και πάλι τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΠ να μην δεχτούν να εφαρμόζουν εντολές για κόψιμο του νερού σε άνεργους κι εργαζόμενους.
Όσο κι αν κρύβονται οι «Μπακαλάροι» και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι δεν πρόκειται να γλιτώσουν απλό την λαϊκή οργή και κατακραυγή.
Οι εργαζόμενοι παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά να φτιάξουν επιτροπές αγώνα, να συνδεθούν με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα.
Οργάνωση, ταξική ενότητα μακριά κι ενάντια από τους εργατοπατέρες που μας σκάβουνε το λάκκο, απειθαρχία στο μνημόνιο και την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου.
Μαύρισε παντού, σε κάθε σωματείο, σε κάθε δήμο και περιφέρεια, το πολιτικό και συνδικαλιστικό προσωπικό του κεφαλαίου.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

20.7.10

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ έκοψε το νερό στον άνεργο οικοδόμο Νίκο Παναγιωτόπουλο, πατέρα 3 παιδιών. Τα ίδια έκαναν και σε πολλούς ακόμα συναδέλφους μας.
Έτσι συμβάλει η δημοτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ και οι τοποτηρητές της στη διοίκηση της ΔΕΥΑΠ, στο σφαγιασμό και τη λεηλασία του λαού μας.
Αυτοί, που τα λεφτά τρέχουν απ’ τα μπατζάκια τους, αυτοί που δεν ξέρουν πόσες καταθέσεις έχουνε στις τράπεζες, τολμάνε να κόβουν το νερό σε άνεργους συναδέλφους με παιδιά.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Η κυβέρνηση κατακλέβει μισθούς και συντάξεις, οργανώνει πογκρόμ απολύσεων, υπερασπίζεται την κερδοφορία του κεφαλαίου που είναι υπεύθυνη για την ανεργία, και την ίδια ώρα τα κυβερνητικά στελέχη στο δήμο της Πάτρας και στη ΔΕΥΑΠ κόβουν το νερό στους άνεργους.
Το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο, και τα δυο το πρόσωπο της αντιλαϊκής θύελλας και του μνημονίου που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, Λάος και η οικογένεια Μητσοτάκη!
Καλούμε το Δήμο και την διοίκηση της ΔΕΥΑΠ να επανασυνδέσουν το νερό σε όλους τους συναδέλφους μας.
Να μην τολμήσουν ξανά να δώσουν εντολή για καμία νέα διακοπή.
Να μειώσουν άμεσα και να καταργήσουν για τους άνεργους, τα δημοτικά τέλη.
Να μην εισπραχτεί κανένα πρόστιμο από άνεργο.
Καλούμε τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΠ, στη ΔΕΗ, να μην δεχτούν να κόβουν το ρεύμα και το νερό στους εργαζόμενους και στους ανέργους.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΕΑΜ στη διοίκηση του σωματείου της ΔΕΥΑΠ να πάρουν θέση και να πάψουν να παριστάνουν το Πόντιο Πιλάτο.
Οργανώσου στο ταξικό σου συνδικάτο. Επικοινώνησε με το ΠΑΜΕ.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ 21/7, ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/7 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

16.7.10
Εργαζόμενες-Εργαζόμενοι

Τώρα, χωρίς να χαθεί άλλος χρόνος, αποδυναμώστε τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, γυρίστε την πλάτη στην πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. Αν το συνδικαλιστικό κίνημα δεν απαλλαγεί από το βάρος του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού θα οδηγείται από ήτα σε ήτα.
Κόφτε το «δεξί» χέρι της κυβέρνησης και των εργοδοτών και εμποδίστε τους να κάνουν την επόμενη προδοσία τους σε βάρος των συμφερόντων της εργατικής τάξης της χώρας μας όπως αυτήν που έκαναν για πολλοστή φορά συμφωνώντας τη μείωση των μισθών και των ημερομισθίων για τα επόμενα 3 χρόνια τουλάχιστον κατά 6% ετησίως την ίδια ώρα που το εργατικό κίνημα δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα.
Η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) συμφώνησαν με τον Σ.Ε.Β για τα επόμενα 3 χρόνια αυξήσεις όχι με βάση τις ανάγκες μας και τον πλούτο που παράγουμε, ούτε καν στο ύψος του πληθωρισμού στην Ελλάδα που τρέχει τώρα με 6%, αλλά με βάση τον ευρωπαϊκό πληθωρισμό που είναι 0,6% με το γελοίο επιχείρημα ότι έτσι πλήττεται το μνημόνιο.

Έχει κάθε λόγο ο ΣΕΒ να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.
Το μνημόνιο που συμφώνησε η κυβέρνηση προβλέπει πάγωμα μισθών τουλάχιστον για μια 3ετία. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι αν μόνοι τους οι «κοινωνικοί» εταίροι δε συμμορφωθούν με το μνημόνιο θα το έκανε η ίδια νομοθετώντας
Η Γ.Σ.Ε.Ε όχι μόνο συμφώνησε το πάγωμα των μισθών, αλλά στην ουσία παραιτήθηκε από κάθε αγώνα για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων χάριν της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή την αύξηση των κερδών του μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι

Η ηγεσία της Γ.Σ.Ε.Ε για μια ακόμα φορά με τη στάση της και με τις πράξεις της δείχνει ότι αποτελεί γερό στήριγμα της κυβέρνησης, της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αποδέχεται τη λογική ότι για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται οι μεγάλοι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων όπως λένε η κυβέρνηση, η τρόικα και ο ΣΕΒ και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών για αυτό και συμφωνεί μαζί τους στη μείωση των μισθών.
Με την συμφωνία αυτή διευκολύνει την κυβέρνηση και τους εργοδότες, να κάνουν όσο γίνεται πιο φτηνή την εργατική δύναμη φορτώνοντας την κρίση και τις συνέπειές της όχι στους καπιταλιστές που ευθύνονται για αυτή, αλλά στους εργαζόμενους .
Ούτε βήμα πίσω από την απαίτησή μας την κρίση να πλήρωση η πλουτοκρατία που τη δημιούργησε. Η εργατική οικογένεια οδηγείται σε μεγάλες στερήσεις και φτώχεια για να βγει η καπιταλιστική εργοδοσία αλώβητη από την κρίση, για να συνεχίσει να συγκεντρώνει όλο και περισσότερα κέρδη.
Ούτε βήμα πίσω από τη δράση για την απόσπαση ουσιαστικών αυξήσεων στους κλάδους παρά την υπονόμευση από την πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. Καλούμε τα συνδικάτα να καταγγείλουν αυτή την αισχρή συμφωνία και να παλέψουν για ουσιαστικές αυξήσεις.
Ούτε βήμα πίσω από την πάλη για την ικανοποίηση των σημερινών σύγχρονων αναγκών μας, για σταθερή και μόνιμη δουλειά, για δημόσια αποκλειστικά παιδεία και υγεία, για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση, αξιοποιώντας για αυτό τον αμύθητο πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι της χώρας μας και τον καρπώνονται τα παράσιτα οι καπιταλιστές.

Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να διαχωρίσει τη θέση της από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Να παλέψει για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος.

Εργαζόμενες –Εργαζόμενοι
Ο πόλεμος των εργοδοτών, της κυβέρνησης και των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών (Ε.Ε –Δ.Ν.Τ κ.λ.π ) με τη στήριξη των φιλοκαπιταλιστικών ηγεσιών στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σε βάρος των δικαιωμάτων μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί ακόμα πιο αιματηρός και αδυσώπητος. Ετοιμάζουν και άλλα μέτρα πιο σκληρά σε βάρος των εργαζομένων.
Για αυτό οργανωθείτε σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γιαπί και υπηρεσία με επιτροπές αγώνα, με σωματειακές επιτροπές, στα ταξικά συνδικάτα. Αναδείξτε τους δικούς σας εκπροσώπους.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΜΕ - ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ



Η Εκτελεστική Γραμματεία

Για τις εξελίξεις στα σούπερ μάρκετ ατλάντικ…

15.7.10
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ.

Διεύθυνση: Ακτή Δυμαίων 28, 1ος όροφος. Τηλ: 2610.278255 - 6944161617 – 6977264145.


Για τις εξελίξεις στα σούπερ μάρκετ ατλάντικ…


Για μια ακόμα φορά την οικονομική κρίση που εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και οδηγεί στην χρεοκοπία των πιο αδύναμων κρίκων (όπως της ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ), θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή μας.
Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για να περάσουν αυτοί την κρίση τους.
Ταξική ενότητα με το ΠΑΜΕ, για να αποτρέψουμε μέτρα σε βάρος των οικογενειών μας, δεν θα επιτρέψουμε να βγάλει η τράπεζα στο σφυρί σπίτι συνάδελφων που είναι άνεργοι, θα κόψουμε το χέρι σε όποιον επιχειρήσει να κόψει το ρεύμα ή το νερό σε άνεργο συνάδελφο, θα απαιτήσουμε δυναμικά λύσεις στο σύστημα υγείας που πετά έξω τους άνεργους συνάδελφους γιατί δεν έχουν θεωρήσει το βιβλιάριο υγείας, θα κλείσουμε το δρόμο σε όλα τα αρπακτικά που βάζουν εμπόδια για να ζούμε την οικογένεια μας, να σπουδάζουμε τα παιδιά μας..
Συνάδελφοι, σε αυτές τις συνθήκες, αυτές οι μορφές πάλης είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες.
Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Άμεσα να παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων και των απολυμένων:
• Διασφάλιση των θέσεων εργασίας με ευθύνη της κυβέρνησης.
• Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ (το 80% του κατώτερου μισθού των 1.400 ευρώ που διεκδικούμε) για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
• Υπολογισμός της ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.
• Θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Πάγωμα όλων των δανείων, δωρεάν παιδικούς σταθμούς.
• Συνταξιοδότηση στα 55 χρόνια για τους χρόνια άνεργους.
• Κατάργηση των δημοτικών τελών για τους απολυμένους και τους ανέργους.
• Διαγραφή όλων των χρεών, των προστίμων, των κλήσεων από δημοτικούς μηχανισμούς που αφορούν παραβάσεις για στάθμευση κι άλλες ποινές εισπρακτικού χαρακτήρα.
• Να μην εισπραχθεί κανένας λογαριασμός ΔΕΗ και ΔΕΥΑΠ από ανέργους-απολυμένους.
• Αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΠ σε πολυεθνικές και μεγάλες εταιρίες.
• Δωρεάν μετακίνηση με όλα τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.


Είναι αμυντικά αιτήματα, αλλά αν αυτά υλοποιηθούν και με την πίεση και την πάλη μας, μπορούν να απαλύνουν τη θέση μας. Ταυτόχρονα παλεύουμε για ριζικές αλλαγές που θα βελτιώσουν συνολικά τη ζωή μας.
Αφού η κοινωνία είναι οργανωμένη πάνω στη λογική του κέρδους, η ανεργία είναι φυσικό επακόλουθο. Τα πάντα, είτε πρόκειται για υλικό πλούτο, είτε πρόκειται για υπηρεσίες, είτε ακόμα και για πνευματικές αξίες, έχουν μετατραπεί σε εμπορεύματα. Το πρόβλημα της ανεργίας είναι σύμφυτο με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και η εξάλειψή της προϋποθέτει ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.

Οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Εργατικό Κέντρο Πάτρας και Αιγίου και στους συλλόγους εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Πάτρας είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΕΣ-ΣΥΝΕΝΟΧΕΣ. Έχουν βάλει την υπογραφή τους χρόνια τώρα στα μέτρα που περνάει σήμερα το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-κεφαλαίου. Έχουν στηρίξει και στηρίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Προϋπόθεση για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας μας είναι η ανάπτυξη του πολιτικού αγώνα, η ισχυροποίηση του μαζικού διεκδικητικού αγώνα, η καταδίκη των κομμάτων της εξουσίας και του ευρωμονόδρομου, η αποδυνάμωση των δυνάμεων του συμβιβασμού στο εργατικό κίνημα, η ενίσχυση του ταξικού κινήματος, των ταξικών συνδικάτων, του ΠΑΜΕ.
Αυτή η γραμμή θα ενισχύει, θα δυναμώνει το κίνημα, θα συσπειρώνει δυνάμεις, θα διευκολύνει τον αγώνα μας για βαθιές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα προς όφελος των εργαζομένων.

15.7.2010
Η Προσωρινή Διοίκηση.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

13.7.10
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΙ ΜΑΣ.
ΝΑ ΠΟΥΜΕ «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ»
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΠΑΙΤΕΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΛΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ, στις 10 π.μ.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.


ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Συνάδελφοι, η ανεργία στον κλάδο των κατασκευών από καιρό έχει κτυπήσει κόκκινο. Βασανίζει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες σε όλη την αλυσίδα από τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής οικοδομικών υλικών, τους οικοδόμους, τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους στο εμπόριο και την κατεργασία οικοδομικών υλικών. Είναι δεκάδες χιλιάδες οι συνάδελφοί μας που έχουν μήνες να κάνουν μεροκάματο, ενώ χιλιάδες είναι οι συνάδελφοι που αναζητούν μεροκάματο στο εξωτερικό, κακοπληρωμένοι και σε άθλιες συνθήκες διαμονής και εργασίας.
Με επίσημα στοιχεία η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας στον ιδιωτικό τομέα το 2009 σε σχέση με το 2005 είναι 55%. Ανάλογη είναι και στα δημόσια έργα. Με στοιχεία του ΙΚΑ το 2009 σε σχέση με το 2007 οι οικοδόμοι έχουν μειωθεί κατά 80.000, ενώ σήμερα είναι άνεργοι 7.000 διπλωματούχοι και πτυχιούχοι μηχανικοί (απόφοιτοι ΑΕΙ-ΤΕΙ).
Συνάδελφοι, είναι βέβαιο ότι το φόρτωμα της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του λαού, τα αντιλαϊκά μέτρα, θα κάνουν δυσκολότερη τη ζωή της οικογένειας του οικοδόμου.
Συνάδελφε, σκέψου:
 Προχθές κάναμε κράτι από το χασάπη, χθες από το φούρναρη, σήμερα από το σούπερ μάρκετ. Αύριο πως θα συντηρηθεί η οικογένεια; Όσοι πιθανόν είχαν κάποια πενιχρή αποταμίευση η συνεχόμενη ανεργία και ακρίβεια την εξανέμισαν.
 Το Σεπτέμβρη ανοίγουν τα σχολεία. Πως θα αντεπεξέλθει η οικογένεια του άνεργου στα απαραίτητα εφόδια των παιδιών για να αρχίσει η σχολική χρονιά; Πως θα αντεπεξέλθει στην ιδιωτική παιδεία με τα πανάκριβα φροντιστήρια στις ξένες γλώσσες κλπ.; Πως θα αντεπεξέλθει ο άνεργος στις ανάγκες του φοιτητή που πέρασε στο Πανεπιστήμιο μακριά από την οικογένεια;
 Πως θα αντιμετωπίσουμε την φύλαξη των παιδιών μας όταν οι παιδικοί σταθμοί ζητάνε ένα μισθό το μήνα;
 Η ιδιωτικοποίηση της υγείας, η υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έχει γίνει εφιάλτης για κάθε οικογένεια. Πως θα τα βγάλει πέρα η οικογένεια του άνεργου; Πως θα τα βγάλει πέρα ο οικοδόμος που οι συνέπειες της δουλειάς τον οδηγούν τακτικά στο γιατρό;
 Πως θα πληρώσουμε το ρεύμα, το νερό του επόμενου διμήνου όταν το προηγούμενο είναι απλήρωτο;
 Την ώρα που ο κλάδος βιώνει την μεγαλύτερη ανεργία των τελευταίων 60 χρόνων και χιλιάδες εργαζόμενοι είναι στα όρια της εξαθλίωσης η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη μείωση του επιδόματος ανεργίας σε χρόνο και χρήμα, αφαιρεί φάρμακα από τα συνταγολόγια του ΙΚΑ.
Η αύξηση του ΦΠΑ θα οδηγήσει σε αύξηση στα καύσιμα, στη ΔΕΗ, στη θέρμανση το χειμώνα, στα ράφια των σούπερ μάρκετ, η επιβίωση θα γίνει δυσκολότερη.
Αυτές είναι μερικές από τις συνέπειες της ανεργίας στον κλάδο, αυτές είναι οι συνέπειες από τα βάρη που μας φόρτωσε η κυβέρνηση και οι άλλοι ομογάλακτοι της για να περάσει την κρίση του το κεφάλαιο.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ - ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Συνάδελφοι, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα θυσιαστούμε για να περάσουν την κρίση τους, για να αυγατίσουν τα κέρδη των μονοπωλίων και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Με καλή οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σωματείο, θα απαιτήσουμε λύσεις,  θα αποτρέψουμε μέτρα σε βάρος των οικογενειών μας  δεν θα επιτρέψουμε να βγάλει η τράπεζα στο σφυρί το σπίτι του συνάδελφου που είναι άνεργος, θα κόψουμε το χέρι σε όποιον επιχειρήσει να κόψει το ρεύμα ή το νερό σε άνεργο συνάδελφο θα απαιτήσουμε δυναμικά λύσεις στα νοσοκομεία που πετούν έξω τους άνεργους συνάδελφους γιατί δεν έχουν θεωρήσει το βιβλιάριο υγείας θα κλείσουμε το δρόμο σε όλα τα αρπακτικά που βάζουν εμπόδια για να ζούμε την οικογένεια μας, να σπουδάζουμε τα παιδιά μας.. Συνάδελφοι, σε αυτές τις συνθήκες, αυτές οι μορφές πάλης είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες. Ένας για όλους και όλοι για έναν.

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
Απαιτούμε τώρα άμεσα μέτρα για τη ζωή των οικογενειών των ανέργων:
Πλήρη και σταθερή εργασία. Πραγματοποίηση έργων με δημόσιες επενδύσεις που να υπηρετούν τις ανάγκες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, όπως οικοδόμηση λαϊκών κατοικιών, σχολείων, παιδικών σταθμών, νοσοκομείων, κέντρων υγείας, έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, έργων υποδομής που να διασφαλίζουν σύγχρονη παιδεία και υγεία.
Προστασία όλων των ανέργων. Επίδομα 1.120 ευρώ (το 80% του κατώτερου μισθού των 1.400 ευρώ που διεκδικούμε) για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
Έκτακτο επίδομα 1.400 ευρώ στον κλάδο.
Υπολογισμός της ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.
Θεώρηση των βιβλιάρίων υγείας χωρίς προϋποθέσεις.
Πάγωμα των δανείων, δωρεάν παιδικούς σταθμούς.
Συνταξιοδότηση στα 55 χρόνια για τους χρόνια άνεργους.
Αλλαγή του προσανατολισμού του ΟΕΚ. Αύξηση των εισφορών Κράτους, εργοδοσίας και καταβολή των οφειλών του ΙΚΑ από τη συνείσπραξη.
Κατασκευή κατοικιών με ευθύνη του Κράτους.

Αρνούμαστε τη λογική «το ταμείο είναι μείον» που διαλαλεί η κυβέρνηση και οι όμοιοί της. Η κυβέρνηση χαρίζει δεύτερο πακέτο 10 δις ευρώ στις τράπεζες, αρνείται όμως στους οικοδόμους επίδομα ανεργίας. Χρηματοδοτεί ο ΟΑΕΔ τις διάφορες εταιρίες, απαλλάσσει τους εργοδότες από την ασφάλιση των εργαζομένων, αρνείται όμως να αυξήσει το επίδομα ανεργίας. Η κυβέρνηση διαθέτει 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό και ζητά από τους άνεργους και εργαζόμενους να πληρώνουν τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς.
Αυτά συνάδελφοι θα διεκδικήσουμε με το συλλαλητήριό μας, αλλά και τους μετέπειτα αγώνες μας, συνδυασμένα με μέτρα για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας και τη διασφάλιση αναγκαίων υποδομών για τη βελτίωση της ζωής της εργατικής τάξης, όπως υποδομές στους τομείς της υγείας, πρόνοιας και εκπαίδευσης, αντιπλημμυρική προστασία των πόλεων, κτιριακές επεμβάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας, αντισεισμική θωράκιση των κατοικιών, δημοσίων κτιρίων και της βιομηχανικής παραγωγής.
Διασφάλιση φθηνής – ασφαλούς και ποιοτικής λαϊκής στέγης. Αυτά τα έργα, αυτή την ανάπτυξη έχει ανάγκη η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Μια τέτοια ανάπτυξη σκοντάφτει στα κέρδη και τα προνόμια των κατασκευαστικών εταιριών που αφειδώς τους εξασφαλίζουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Το κέρδος που συσσωρεύουν οι κατασκευαστές είναι η αιτία που αφαιρεί το δικαίωμα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων να αποκτήσουν ασφαλή, ποιοτική λαϊκή κατοικία και τους καταδικάζει να ζουν σε ακατάλληλα σπίτια, υποβαθμισμένες περιοχές, που τους αφαιρεί πάνω από το 50% του εισοδήματός τους στο ενοίκιο. Ο ΟΕΚ θα μπορούσε να εξασφαλίσει καλή και φθηνή κατοικία στους εργαζόμενους και σε ένα βαθμό να κτυπηθεί η ανεργία και να ανακουφίσει τις λαϊκές οικογένειες με προγράμματα από δικά του κεφάλαια. Αντίθετα, η κυβέρνηση μειώνει στο ελάχιστο το κατασκευαστικό πρόγραμμα, προσανατολίζεται στην κατάργηση των προγραμμάτων επιδότησης ενοικίου, δανείων πολυτέκνων όπως και των δανείων επισκευής και αποπεράτωσης και οδηγεί τους δικαιούχους στα νύχια των τραπεζών με τα επιδοτούμενα δάνεια.

Συνάδελφοι, αβίαστα μπαίνει το ερώτημα «ανάπτυξη από ποιόν για ποιόν;»
Οι εργαζόμενοι στις κατασκευές δεν θα κλείσουμε τα μάτια, ούτε θα πάθουμε αμνησία στο όνομα να έχουμε δουλειά. Τα τελευταία 20-25 χρόνια έγιναν πρωτόγνωρα δημόσια έργα για την Ελλάδα, Εγνατία οδός, Μετρό Αθήνας, Αεροδρόμιο Αθήνας, Αττική οδός, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, οδικοί άξονες, Μετρό Θεσ/νίκης. Κατασκευάστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες διαμερίσματα. Ποιος ωφελήθηκε; Τα λαϊκά στρώματα διπλοπλήρωσαν αυτά τα έργα στην κατασκευή και τη χρησιμοποίηση. Ο εργαζόμενος που αποφασίζει να αγοράσει διαμέρισμα το πληρώνει τρεις φορές, από την εκμετάλλευση του εργοδότη, το «λιάνισμα» από τις τράπεζες και την αισχροκέρδεια του κατασκευαστή. Την ίδια στιγμή όμως πανελλαδικά είναι απούλητα 400 – 500 χιλιάδες διαμερίσματα, συσσωρευμένος πλούτος από την απλήρωτη δουλειά του κλάδου. Η ανεργία διογκώθηκε, τα μεροκάματα συμπιέστηκαν προς τα κάτω, οι εργασιακές σχέσεις έγιναν λάστιχο, τα ατυχήματα πολλαπλασιάστηκαν.
Απ΄ αυτή την ανάπτυξη, αυτοί που ωφελήθηκαν ήταν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι εργολάβοι και τα άλλα παράσιτα, που γιγαντώθηκαν τα κέρδη τους.
Απ΄ αυτή την ανάπτυξη προέκυψε η κρίση που βιώνει σήμερα η εργατική τάξη.
Απ΄ αυτή την ανάπτυξη που την πληρώσαμε με το αίμα μας, σήμερα μας ζητούν να πληρώσουμε την κρίση που προκάλεσε με τη ζωή μας.
Συνάδελφοι, ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι αντιλαϊκός και αδιέξοδος. Δεν παίρνει υπόψη την ικανοποίηση των σύγχρονων και συνεχώς διευρυμένων λαϊκών αναγκών, αλλά την επιτάχυνση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Γι΄ αυτό επιβάλλεται ο αγώνας μας για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας και την ανακούφιση των ανέργων να συνδυάζεται με τον δρόμο ανάπτυξης που στο κέντρο της προσοχής θα έχει την διασφάλιση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Γι΄ αυτό επιβάλλεται τώρα να απαλλαγούμε από ψευδαισθήσεις, ότι τάχα με τα βάρβαρα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση θα βελτιωθεί η κατάσταση. Να απορρίψουμε τη στημένη επιχειρηματολογία κυβέρνησης-εργοδοτών ότι για την ανεργία φταίνε τα μεγάλα μεροκάματα και οι μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές. Να απαλλαγούμε από τις ψεύτικες ελπίδες ότι είναι μπόρα και θα περάσει. Η μπόρα είναι φυσικό φαινόμενο, τα αντιλαϊκά μέτρα όμως έχουν ταξικό χαρακτήρα, υπηρετούν το κεφάλαιο. Από αυτό, μόνο με σκληρούς αγώνες μπορεί να απαλλαγεί η εργατική τάξη και όχι από φυσική καταστροφή του.
Στη βάση αυτή, προϋπόθεση για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας μας είναι η ανάπτυξη του πολιτικού αγώνα, η ισχυροποίηση του μαζικού διεκδικητικού αγώνα, η καταδίκη των κομμάτων της εξουσίας και του ευρωμονόδρομου, η αποδυνάμωση των δυνάμεων του συμβιβασμού στο εργατικό κίνημα, η ενίσχυση του ταξικού κινήματος, της Ομοσπονδίας μας, των συνδικάτων, του ΠΑΜΕ, η ενίσχυση της συμμαχίας με τα άλλα λαϊκά στρώματα που βασανίζονται απ΄ αυτή την πολιτική, τους αυτοαπασχολούμενους, μικροΕΒΕ και την εργαζόμενη αγροτιά. Αυτή η γραμμή θα ενισχύει, θα δυναμώνει το κίνημα, θα συσπειρώνει δυνάμεις, θα διευκολύνει τον αγώνα μας για βαθιές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα προς όφελος των εργαζομένων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΙΟΥΛΗΣ 2010

Δελτίο τύπου

8.7.10


Με τη μαζική συμμετοχή χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων, μικρών εμπόρων και νέων, στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πάτρα, και στις πανελλαδικές διαδηλώσεις του, ο λαός μας έχει ήδη απορρίψει τα προαποφασισμένα κυβερνητικά μέτρα σφαγιασμού εργασιακών και ασφαλιστικών του δικαιωμάτων.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον δρόμο, μπροστά από το υπό κατάληψη δημαρχείο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ από νωρίς το πρωί κατέλαβαν το δημαρχείο θέτοντας και συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων.
Οι απεργιακές φρουρές έδωσαν από νωρίς, αλλά και μετά την απεργιακή συγκέντρωση την μάχη της περιφρούρησης της απεργίας σε πολλούς χώρους δουλειάς.
Στο κενό έπεσε η προβοκάτσια που οργάνωσαν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι γέμισαν τα Πάτρα με φυλλάδια που αναπαρήγαγαν τις γνωστές-προβοκατόρικες δηλώσεις του Πάγκαλου και της κυβέρνησης σε βάρος του λαϊκού κινήματος.
Η επιχείρηση τρομοκράτησης κι εκφοβισμού του λαού έπεσε στο κενό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

6.7.10
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

ΤΡΙΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010


Την Παρασκευή 2 Ιούλη 2010 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συνδικάτου για να συζητήσει την πορεία εξέλιξης των κινητοποιήσεων, την οργάνωση της απεργίας στις 8 του μήνα, το σχέδιο για το τσάκισμα του εργοδοτικού συνδικαλισμού, την πανεργατική-πανελλαδική κινητοποίηση των Οικοδόμων στις 22 Ιούλη στην Αθήνα για τους ανέργους, καθώς και στην ανασυγκρότηση του προεδρείου.

Η νέα διοίκηση έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πεσματζόγλου Χαράλαμπος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπούνιας Ηλίας.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Παναγιωτόπουλος Νίκος.
ΤΑΜΙΑΣ: Αρβανίτης Κώστας.
Β’ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αναστασόπουλος Παντελής.

Μέλη της Διοίκησης:

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΑΛΑΠΑΣ ΝΕΟΚΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ THN ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΗ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

Απέναντι στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-κυβέρνησης-ΝΔ-Λάος-ΕΕ κι εργατοπατέρων που μαζί σχεδίασαν, προετοίμασαν κι εκτελούν το προαποφασισμένο έγκλημα σε βάρος του λαού, μπορούμε να αντιτάξουμε την μεγάλη συμμαχία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων και μικρών εμπόρων, των φτωχών και μεσαίων αγροτών, της νεολαίας, μαζί με το ΠΑΜΕ σε αγώνα διαρκείας, κοινωνικό και πολιτικό, για να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός.
Παράλληλα απαιτούμε από την δημοτική αρχή, τη νομαρχία και τη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να προχωρήσουν άμεσα στα εξής:
1) Κατάργηση των δημοτικών τελών για τους άνεργους. Μείωση κατά 70% στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους.
2) Αύξηση των δημοτικών τελών και των φόρων σε μεγάλες εταιρείες και πολυεθνικές.
3) Διαγραφή όλων των χρεών, των προστίμων, των κλήσεων από δημοτικούς μηχανισμούς που αφορούν παραβάσεις για στάθμευση κι άλλες ποινές εισπρακτικού χαρακτήρα, για όλους τους άνεργους.
4) Κλήσεις και πρόστιμα που αφορούν παραβάτες-πολυεθνικές και μεγάλες εταιρείες να εισπραχτούν άμεσα και να μην χαρίζονται.
5) Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
6) Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Καμιά απόλυση.
7) Να μην εισπραχθεί κανένας λογαριασμός ΔΕΗ και ΔΕΥΑΠ από ανέργους.
8) Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με όλα τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.
9) Παροχή κάρτας ανεργίας από τις υπηρεσίες του δήμου, της νομαρχίας και της περιφέρειας για όλους τους άνεργους που η προηγούμενη εργασιακή τους σχέση δεν καλύπτει τις εξοντωτικές, ανεδαφικές κρατικές προϋποθέσεις για την παροχή κάρτας από τον ΟΑΕΔ.
10) Καμιά διακοπή νερού ή ΔΕΗ. Κανένας πλειστηριασμός οχήματος ή κατοικίας.
11) Αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΠ σε πολυεθνικές και μεγάλες εταιρίες.
12) Μείωση 50% των τιμολογίων της ΔΕΥΑΠ για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους.
13) Να καταργηθούν οι κορύνες
και να αναπτυχτεί δίκτυο υποδομών για χώρους στάθμευσης δωρεάν. Να ενισχυθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς με ποιοτικές, φτηνές υπηρεσίες για όλο το λαό.
14) Να κλείσει η τοξική βόμβα της Ξερόλακας και να μην παραδοθεί στο κεφάλαιο η συλλογή, διαχείριση και επεξεργασία των απορριμμάτων.
15) Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου για την δημιουργία κλινικών και κέντρων υγείας δωρεάν για το λαό. Δημιουργία Κέντρου Υγείας στην ΒΙΠΕ.
16) Επίταξη του ολύμπιον και των μονοπωλίων που απομυζούν το λαό κι εκμεταλλεύονται την υγεία. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Επίταξη των πολυεθνικών του φαρμάκου και δωρεάν παροχή τους στους ασθενείς και σε όσους χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2.7.10
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες καταγελούμε την δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα διαρκείας σε βάρος του λαού της Πάτρας και των παιδιών μας, με την συνεχιζόμενη λειτουργία της τοξικής βόμβας της Ξερόλακας.
Η Ξερόλακα και η δημοτική αρχή μολύνουν τον αέρα που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε, τη θάλασσα και την ίδια μας τη ζωή.
Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία της δημοτικής αρχής του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των κατοίκων που δίκαια αγωνίζονται για το κλείσιμο της τοξικής βόμβας της Ξερόλακας.
Ο δήμαρχος εκβιάζει το λαό. Οδήγησε στη σύλληψη του αγωνιστή δημοτικού συμβούλου Κώστα Πελετίδη και άλλων.
Για μια ακόμα φορά όπως και σε άλλες κινητοποιήσεις στο παρελθόν, η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ, στέλνει εισαγγελείς και ΜΑΤ, στέλνει τραμπούκους και συκοφαντεί με τις πλάτες πολλών ιδιοκτητών ΜΜΕ της πόλης.
Συκοφαντεί το ΚΚΕ και το βουλευτή του που στέκεται στο πλευρό των κατοίκων.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν ψηφίζουν τα μνημόνια που σφαγιάζουν το λαό.
Δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια όταν ο δήμαρχος με την τοξική βόμβα της Ξερόλακας γεμίζουν με σκουπίδια τη ζωή μας.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ χρησιμοποιούν την ασυλία τους για να υπερασπίζονται το λαό και τα δικαιώματά του.
Οι ομοτράπεζοι του Φούρα χρησιμοποιούν την ασυλία για να κλέβουν τα ταμεία και να λαδώνονται με μίζες εκατομμυρίων ευρώ από τη κάθε Ζήμενς.
Αν ενδιαφερόταν για την ζωή των κατοίκων δεν θα μας τσάκιζε με πρόστιμα και φόρους. Θα έβαζε σε άμεση λειτουργία τη λύση του φλόκα.
Λέει ψέματα ότι αυτό δεν γίνεται.
Θέλει να κρύψει ότι πίσω από τη διαχείριση των απορριμμάτων κρύβονται συμφέροντα πολλών εκατομμυρίων ευρώ στα οποία συμμετέχει και η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ.
Συνένοχος είναι ο κύριος Δημαράς, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που συμφωνεί με την λειτουργία της τοξικής βόμβας της Ξερόλακας.
Συνένοχη η ΚΟΕ-Σύριζα και ο Συνασπισμός που κάνουν πλάτες στην δημοτική αρχή υιοθετώντας τη θέση του για παράταση της λειτουργίας της Ξερόλακας.