Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση των εργαζόμενων της «Μηχανικής» μαζί με το ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο οικοδόμων στην περιφέρεια

14.6.10
Απλήρωτοι εργάτες της «Μηχανικής», μαζί με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου οικοδόμων κι εργαζομένων στις Κατασκευές και του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειάρχη κ. Αποστολόπουλο.
Το ξεκάθαρο αίτημα των εργαζομένων ήταν η πληρωμή τους να γίνει άμεσα από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες όπως προβλέπει και η νομοθεσία.
«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού υπάλληλου Αποστολόπουλου.

Το ζήτημα φέρνει ξανά στην επιφάνεια τις προτάσεις του Συνδικάτου και του ταξικού εργατικού κινήματος για πλήρη κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο τομέα των Κατασκευών.
Υπάρχουν και στην περιοχή μας όλες οι προϋποθέσεις.
Πρώτες ύλες, εργοστάσια τσιμέντου, βιομηχανία ξύλου, πλήθος εργαζομένων, έμπειρο και πολυάριθμο επιστημονικό δυναμικό.
Αρκεί να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία τα μέσα παραγωγής και να μπουν στην υπηρεσία των σύγχρονων κοινωνικών και λαϊκών αναγκών.
Μόνο έτσι θα εξαλειφθεί η ανεργία από τον κλάδο, θα αναπτυχθούν σύγχρονες υποδομές για το λαό και φτηνή, ποιοτική κατοικία για όλους δωρεάν, χωρίς δάνεια και φέσια.
Μόνο έτσι τα έργα θα πάψουν να είναι φιλέτα που χαρίζει κάθε κυβέρνηση στις εταιρείες για να ξεζουμίζουν λαό κι εργαζομένους γεμίζοντας τα θησαυροφυλάκια τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου