ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ

22.6.10

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Συναδέλφισσα συνάδελφε,

Μην το βάλεις κάτω. Μην δεχτείς να σου κλέψουν το δικαίωμα στη ζωή. Το δικαίωμα να έχεις σταθερή και μόνιμη δουλειά. Μην δεχτείς να σου αφαιρούν το δικαίωμα να ζήσεις την οικογένεια σου, εσύ τα παιδιά σου να έχετε δωρεάν παιδεία και υγεία, ελεύθερο χρόνο.
Η κυβέρνηση, το ΔΝΤ, και η Ευρωπαϊκή Ένωση συναποφάσισαν και διατάζουν το ρίξιμο στον καιάδα της ανεργίας δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων που εργάζονται στο δημόσιο, στους ΟΤΑ, στην υγεία και στην παιδεία, στην ΕΡΤ και αλλού με κάθε μορφή ευέλικτης εργασιακής σχέσης και των οποίων έληξε ή λήγει το επόμενο διάστημα η σύμβαση εργασίας.
Πρόκειται για μια ακραία βαρβαρότητα που στο όνομα της κρίσης και των ελλειμμάτων μας την επιβάλλουν, το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, δηλαδή ακριβώς εκείνοι που ευθύνονται για την κρίση και τα ελλείμματα.
Για όλους αυτούς ο εργαζόμενος, ο δημιουργός όλου του πλούτου, είναι αναλώσιμο είδος με ημερομηνία λήξης.
Συνάδελφισσα, συνάδελφε, συμβασιούχε που σου πούλησαν εκδούλευση για το αυτονόητο δικαίωμα σου στην εργασία και τώρα πάλι σε απολύουν και σε καλούν να δεχτείς την απόλυσή σου ως μοιραίο γεγονός, ως συμβολή σου για τη «σωτηρία της πατρίδας».
Συναδέλφισσα και συνάδελφε άνεργε που σε οδηγούν στην εξαθλίωση,
Συνάδελφε εργαζόμενε με τις βάρβαρες ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, με μερική απασχόληση για μερική χαμοζωή,
Συνάδελφε εργαζόμενε που σήμερα σου κόβουν ένα μεγάλο μέρος τους πενιχρού εισοδήματός σου, και ζεις με την αβεβαιότητα και το άγχος του αύριο, μη σκύβεις το κεφάλι.
Μην δέχεσαι τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Μη ζεις με αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Σήμερα ξέρεις από την πείρα σου από τα βιώματά σου ότι αυτό που ζει σήμερα ο συμβασιούχος και ο άνεργος θα το ζήσεις και συ και το παιδί σου αύριο αν επαναπαυτείς, αν πέσεις στην παγίδα του ατομικισμού, αν δεχτείς τους απάνθρωπους κοινωνικούς αυτοματισμούς και το διαίρει και βασίλευε, αν δεν βγεις στο δρόμο του κοινού ενιαίου μετωπικού αγώνα όλων των εργαζομένων, των ανέργων των συμβασιούχων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Σήμερα ξέρεις και τον ένοχο και την αιτία των προβλημάτων σου. Έχουν ονοματεπώνυμο. Και ο ένοχος είναι το ίδιο το σύστημα της σύγχρονης δουλείας, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το καπιταλιστικό ανθρωποβόρο σύστημα. Και η αιτία είναι οι απάνθρωπες αντεργατικές πολιτικές που στο όνομα της σωτηρίας αυτού του συστήματος προωθούν οι φορείς του, τα κόμματά του, τα ΜΜΕ του, οι μηχανισμοί και οι διάφοροι ποικιλώνυμοι οργανισμοί του.
Είναι ένοχα τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ που υλοποιούν τις αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές. Ευθύνες όμως έχουν και εκείνοι που έπιναν και πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, πανηγυρίζοντας ότι οι διάφορες οδηγίες της οδηγούσαν στην σταθερή και μόνιμη δουλειά. Όμως άνθρακες ο θησαυρός. Έλεγαν ψέματα.
Ανάλογες ευθύνες έχει και ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ που συναίνεσε και συναινεί ακόμα και στην απόλυση των συμβασιούχων, όταν βάζει ζήτημα να παραμείνουν στη δουλειά μόνο όσοι πληρούσαν όρους και προϋποθέσεις. Να μην ξεχάσουμε την απαράδεκτη στάση του όταν έλεγαν τα stage να απολυθούν.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα συμβασιούχε,

Παραμέρισε, απόρριψε και καταδίκασε όλους αυτούς που σε καταδικάζουν με τις πολιτικές πρακτικές τους. Δεν είναι μοιραίο να πεταχτείς στο βάραθρο της ανεργίας. Σκέψου, προβληματίσου. Δεν έχεις καμιά ευθύνη για την κρίση. Δεν είσαι εσύ ο ένοχος.
ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ

Συζήτησε με τους συναδέλφους σου στους χώρους δουλειάς. Δημιουργήστε ομάδες που θα ενημερώνουν, που θα συσπειρώνουν, που θα κινητοποιούν δυνάμεις, για να μπουν τώρα στη μάχη, στην πάλη για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Συστρατεύσου με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ. Συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ που αταλάντευτα, με επιμονή και συνέπεια παλεύει για το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου