Ανακοίνωση για Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

22.6.10
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την Παγκόσμια Μέρα κατά των ναρκωτικών

Σε μια περίοδο που η αντιλαϊκή-αντεργατική επίθεση αγριεύει, οι συνθήκες επιβάλλουν στάση ευθύνης και κριτήριο αν θα επιλέξουμε υποταγή και αιχμαλωσία ή αγώνα για περήφανη και αξιοπρεπή ζωή.
Η νεολαία βρίσκεται στο στόχαστρο της επίθεσης. Τα τελευταία μετρά που επεκτείνουν τη μαθητεία σε όλες τις ηλικίες νομιμοποιώντας την ανήλικη και παιδική εργασία, η δημιουργία εφεδρικού στρατού νέων εργαζόμενων που θα δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς σταθερή εργασία και ωράριο, η δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός εργάτη υπάκουου στο σύστημα, μακριά από αγώνες και διεκδικήσεις.
Ρίχνουν σκοτάδι για το ποιος είναι ο υπεύθυνος για την ανεργία, τη φτώχεια, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την ακριβοπληρωμένη αμάθεια, την εμπορευματοποιήση της υγείας, τα εμπόδια που έχουν υψωθεί στο δικαίωμα της νεολαίας στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Με κάθε τρόπο δημιουργούν το έδαφος, ώστε η στάση ζωής να είναι παθητική, ακίνδυνη για το σύστημα τους. Μέσα από την εξάπλωση των ναρκωτικών η κυρίαρχη τάξη προσπαθεί να εξουδετερώσει τις αγωνιστικές διαθέσεις της νέας γενιάς, να τη θέσει εκτός μάχης.
Κάθε νέος πρέπει να βγάλει συμπεράσματα για το ποιος είναι μαζί του και ποιος επιδιώκει να τον έχει εξαρτημένο και συνειδησιακά νεκρό. Να σκεφτεί ποιοι είναι αυτοί που έχουν πάρει τον οδοστρωτήρα συντρίβοντας τη ζωή του και παράλληλα καλλιεργούν το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε "σκληρά" και "μαλακά", με βαθύτερο στόχο τη νομιμοποίησή τους.
Το ΠΑΜΕ έχει κρυστάλλινη θέση απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά. Είναι μια ακόμα μάχη ανάμεσα στον αδιάκοπο πόλεμο της εργατικής και της αστική τάξης για το ποιος θα κερδίσει την καρδιά και το μυαλό της νεολαίας.
Δίνουμε τη μάχη ώστε όλο και περισσότεροι εργάτες να οργανώνονται στα σωματεία και να δυναμώνουν την ταξική γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ταυτόχρονα με τις εργατικές διεκδικήσεις, στηρίζουμε την ουσιαστική πρόληψη, την επέκταση των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων. Προτείνουμε στους νέους ανθρώπους τον αγώνα και τη συλλογική διεκδίκηση για να απαιτήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Προβάλλουμε έναν ανυπότακτο, αισιόδοξο, μαχητικό τρόπο ζωής. Απέναντι στη φυγή σε ψεύτικους παραδείσους, αντιπροτείνουμε τον αγώνα μαζί με την εργατική τάξη και όλο το λαό για τον κόσμο που μας ανήκει, τον κόσμο που κουμάντο θα κάνουν οι εργάτες, η πλειοψηφία του λαού που σήμερα βασανίζεται.
Καλούμε τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την οργάνωση των νέων εργαζόμενων, να πολλαπλασιαστούν πρωτοβουλίες και δραστηριότητές, φέρνοντας πλατιά στους νέους εργάτες την αταλάντευτη πρόταση αγώνα ενάντια σε κάθε είδους υποκατάστατο. Η πάλη μέσα από τα συνδικάτα αποτελεί πάλη για την πρόληψη, μακριά από προγράμματα υποκατάστασης που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα άλλα αντιθέτως το συντηρούν.
Τα παιδιά των εργατών, οι νέοι εργάτες, η νεολαία που βρίσκεται στην εκπαιδευτική διαδικασία, δεν πρέπει να σιγήσει τη δύναμή της, δεν πρέπει να θυσιαστεί στα διάφορα κελεύσματα της ναρκωκουλτούρας. Πρέπει να θορυβήσει τους εκμεταλλευτές, να βγει μπροστά και να πρωτοστατήσει μαχητικά στους αγώνες που έρχονται.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου