Για τις απολύσεις στο Teletime…

27.5.10
Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις 3 νέες απολύσεις δημοσιογράφων στον τηλεοπτικό σταθμό Teletime, από τον μεγαλοκαρχαρία εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, με το πρόσχημα της περικοπής δαπανών και της οικονομικής κρίσης.
Και αυτές οι απολύσεις είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, συνέχεια των μέτρων στήριξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας που ψήφισε στη Βουλή μαζί με το Λάος και την στήριξη της ΝΔ.
Είναι αποτέλεσμα της στάσης του συνδικαλιστικού προσωπικού της πλουτοκρατίας στην ΓΣΕΕ και στο ΕΚ Πάτρας, που έχει χρόνια τώρα συναποφασίσει τα σημερινά μέτρα, έχουν υπογράψει κοινά μνημόνια με τους καπιταλιστές για το ξεπέρασμα της κρίσης, στα οποία περιλαμβάνονταν ως αναγκαίος όρος για το κεφάλαιο η ελευθερία των απολύσεων.
Η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΠΗΝ έχει τις δικές τις ευθύνες για τις απολύσεις και το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στα ΜΜΕ της Πάτρας, από τη στιγμή που έχει επιλέξει να βαδίζει πλάι με την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, με τα στελέχη της κυβέρνησης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Με όλους αυτούς δηλαδή που έχουν στρώσει το έδαφος στον κάθε «Ρέστη» και «Καμπέρο» να μπορεί να απολύει, να μειώνει μισθούς, να σακατεύουν τους εργαζόμενους για να αυγατίζουν τα κέρδη τους.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους από τα κάτω, να εγκαταλείψουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και τα κόμματα του. Να εμπιστευτούν το ΠΑΜΕ. Μόνο έτσι η πάλη για την ανάκληση των απολύσεων, για την κάλυψη συνολικά των σύγχρονων αναγκών μας, μπορεί να έχει προοπτική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου