Για διώξεις αγροτών

18.5.10
Το ΠΑΜΕ καταδικάζει την «επιχείρηση» τρομοκράτησης των αγροτών μέσω των γνωστών αγροτοδικείων που και με κυβέρνηση Ν.Δ. και με ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθιση. Όπως και στους εργαζόμενους με μπαράζ διώξεων – απολύσεων – τραμπουκισμών – δικαστικών φιρμανιών για παράνομες απεργίες και άλλων τρομοκρατικών ενεργειών από εργοδοσία και των κυβερνήσεών της, έτσι και στο αγροτικό κίνημα οι μέθοδοι τρομοκράτησης είναι παρόμοιοι.
Τη Δευτέρα 17/5/10 καταδικάστηκαν 16 ακόμα αγωνιστές αγρότες της Ωλενίας στην Αχαΐα σε 6 μήνες φυλακή για «παρακώλυση συγκοινωνιών» σε κινητοποίηση του 2005 !!!
Η μικρομεσαία αγροτιά της Αχαΐας και όλης της Ελλάδας συσπειρωμένη στους συλλόγους της με μπροστάρη την ΠΑΣΥ, με τη συμπαράσταση όλων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, πρώτα και κύρια της εργατικής τάξης, θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη ενάντια στην αντιαγροτική και αντεργατική πολιτική ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και κανένα τρομοκρατικό μέτρο δε θα τη σταματήσει. Θα συνεχίσει να πηγαίνει κόντρα στις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μέσω της ΚΑΠ επιδιώκει το ξεκλήρισμα των αγροτών από τα χωράφια τους και τη μετατροπή τους σε ανέργους και εξαθλιωμένους στα αστικά κέντρα.
Το ΠΑΜΕ, ολόκληρο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα εκφράζοντας τη συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους αγρότες τονίζει: τώρα που κλιμακώνεται η επίθεση του κεφαλαίου στο σύνολο των δικαιωμάτων μας, όπου επιχειρείται να σαρωθούν κατακτήσεις που με αίμα είχαμε κερδίσει, μαζί εργάτες – αγρότες πρέπει να δώσουμε την απάντηση. Ενάντια στην πλουτοκρατία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. και στο πάντα επικίνδυνο κόμμα του προβοκάτορα Καρατζαφέρη. Μια απάντηση που θα ανοίγει το δρόμο για πιο γρήγορα βήματα στη συμμαχία των εργατών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, τη μόνη λύση για να γίνουμε αφέντες στο μόχθο μας, στον πλούτο που παράγουμε.
Σε αυτή την κατεύθυνση το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει να δίνει όλες τις δυνάμεις του και κανένα τρομοκρατικό μέτρο δε θα μπορέσει να το σταματήσει.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου