Γραμματεία Αιγίου - Δελτίο Τύπου

24.5.10
Σε συνθήκες που γενικεύεται η επίθεση της Ε.Ε., του ΔΝΤ, και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην εργατική τάξη και το λαό, δίνεται η ευκαιρία να πέσουν οι μάσκες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:
-Την Τετάρτη 19 Μάη, μια μέρα πριν την απεργία, έγινε η συγκρότηση του νέου Δ.Σ. που αναδείχθηκε στο τελευταίο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 17/5 . Η πρόταση των ταξικών δυνάμεων, που αναδείχθηκαν σε δεύτερη δύναμη, ήταν η συγκρότηση αντιπροσωπευτικού-αναλογικού προεδρείου (πάγια θέση). Δηλαδή πρόεδρος από την ΠΑΣΚΕ (πρώτη δύναμη), Γραμματέας από το ΠΑΜΕ (δεύτερη δύναμη), αντιπρόεδρος από τη ΔΑΚΕ (Τρίτη δύναμη), ταμίας από την ΠΑΣΚΕ.
Η πλειοψηφία, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, όχι μόνο απέρριψαν την πρόταση, αλλά για ακόμα μια φορά επιβεβαίωσαν την απόλυτη συνεργασία τους, μοίρασαν τις καρέκλες και απέκλεισαν τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις από το προεδρείο.
Αυτή είναι η ιερή συμμαχία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εναντίον του εργατικού κινήματος. Κοινός εχθρός τους είναι το ΠΑΜΕ και οι ταξικοί αγώνες γιατί είναι υπερασπιστές της πολιτικής που υπηρετεί το κεφάλαιο.
-Την Πέμπτη 20 Μάη, την ημέρα της απεργίας, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ οργάνωσαν απεργοσπασία στους εργασιακούς χώρους που έχουν πλειοψηφία στα σωματεία. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έδιναν άδειες ή ρεπό σε «δικούς» τους για να παίρνουν τα μεροκάματα, ενώ δεν έκαναν τίποτα για την επιτυχία της απεργίας. Αυτοί είναι οι εργατοπατέρες.
Οι εργατοϋπάλληλοι δεν έχουν άλλο δρόμο. Έχουν χρέος να βάλουν στην άκρη την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, να στηρίξουν την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, δημιουργώντας επιτροπές αγώνα παντού. Να περάσουν στην αντεπίθεση με το ΠΑΜΕ.

ΑΙΓΙΟ, 21/5/2010

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου