ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-Π.Α.ΣΥ.

18.5.10
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΕΣΤΗΣΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ 16 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Τα αγροτοδικεία που έστησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται. Τη Δευτέρα 17/5 καταδικάστηκαν 16 αγωνιστές αγροτές της Ωλενίας σε 6 μήνες φυλακή με κατηγορητήρια που έστησε η κυβέρνηση της ΝΔ για την κινητοποίηση στις 31/1/2005, με την κατηγορία της… «παρακώλυσης συγκοινωνιών».
Οι μικρομεσαίοι αγρότες της Αχαΐας όλα αυτά τα χρόνια, συσπειρωμένοι στους Αγροτικούς Συλλόγους Αιγίου και Ωλενίας, πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στον αγώνα ενάντια στην ΚΑΠ και στο ξεκλήρισμα τους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για την αποζημίωση και αποκατάσταση των πυρόπληκτων και για να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια στα χωριά τους. Η «απάντηση» όλων των κυβερνήσεων ήταν άγρια καταστολή, διώξεις και καταδίκες αγωνιστών αγροτών, προβοκάτσιες και υπονόμευση.
Φοβούνται την οργάνωση και αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος, την ανάπτυξη των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς, γι’ αυτό το λόγο προσπαθούν να χτυπήσουν τους πρωτοπόρους, τις αγωνιστικές δυνάμεις στο αγροτικό κίνημα. Γι’ αυτό το λόγο έστησαν τα αγροτοδικεία και τις καταδίκες.
Η καταδίκη δεν είναι άσχετη με τη γενικότερη αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ φορτώνοντας τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό για να προστατέψει τα κέρδη των μονοπωλίων. Έγινε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προωθεί μια σειρά νομοσχέδια σε βάρος της φτωχομεσαίας αγροτιάς.
Όλοι οι λαϊκοί φορείς να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους. Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων της αγροτιάς, τα αγροτοδικεία και οι διώξεις σε βάρος αγωνιστών αγροτών.
Είναι αναγκαία η αντεπίθεση, η οργάνωση της πάλης για την ανατροπή της ΚΑΠ, για να μην περάσει η αντιλαϊκή θύελα που φέρνoυν κυβέρνηση και η ΕΕ. Ήρθε η ώρα του ξεσηκωμού. Η τρομοκρατία δεν περνά. Όλοι στους δρόμους του αγώνα, όλοι στην απεργία στις 20 ΜΑΗ και στη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στις 10.30 το πρωί, μαζί με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου