ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

14.5.10
ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Στις 5 Μάη, στην Πάτρα και σε όλη την Ελλάδα, μίλησε ο λαός που πλημμύρισε τις πλατείες και τους δρόμους στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Στείλαμε το μήνυμα: Ο οργανωμένος και ταξικά ενωμένος λαός έχει τη δύναμη να εμποδίσει και να ανατρέψει τον αντιλαϊκό μεσαίωνα που νομοθετεί η κυβέρνηση με την στήριξη της οικογένειας Μητσοτάκη και του προβοκάτορα Καρατζαφέρη.
Την ώρα που πάνω από 10.000 εργαζόμενοι διαδήλωναν από την Πλατεία Γεωργίου μαζί με τα παιδιά και τις οικογένειες τους, η συγκέντρωση που διοργάνωσε ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, γινόταν το θέατρο του γνωστού κλεφτοπόλεμου ΜΑΤ-κουκουλοφόρων.
Αποδείχθηκε ότι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός-ο οποίος υπονόμευσε την απεργία που υποτίθεται ότι είχε κηρύξει-εκτός από τον προδοτικό ρόλο σε βάρος της εργατικής τάξης, αναλαμβάνει πλέον και το ρόλο του τυχοδιώκτη προβοκάτορα, υποθάλποντας τα αναρχοφασιστοειδή που παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης, δίνοντας άλλοθι στην καταστολή και στον αυταρχισμό.
Συνυπεύθυνη, ηθικός αυτουργός, είναι η Δημοτική και νομαρχιακή πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ η οποία στεγάζει το παρακράτος στο Παράρτημα. Συνένοχοι οι εργατοπατέρες του ΕΚ Πάτρας και του Σύριζα, που προσφέρουν κάλυψη στα αναρχοφασιστοειδή.
Προειδοποιούμε τους κυβερνητικούς μηχανισμούς που κρύβονται πίσω από τις κουκούλες, ότι το ταξικό εργατικό κίνημα και το ΠΑΜΕ, έχει την γνώση, την πείρα και τη δύναμη να τσακίσει και την προβοκάτσια.

Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ «ΚΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ».

ΕΧΕΙ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΣΥΣΩΡΕΥΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

ΟΣΟ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ, ΘΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Τα μέτρα που παίρνουν αφορούν την σωτηρία της κερδοφορίας του κεφαλαίου και με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε πτώχευση την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Το σύστημά τους μπούκωσε από τα υπερκέρδη και για να εξασφαλιστεί η αναπαραγωγή της κερδοφορίας τους, μειώνουν κι άλλο την τιμή της εργατικής δύναμης.
Το γεγονός αυτό θα φέρει αλυσιδωτή σειρά από νέα αντιλαϊκά μέτρα, ώσπου να προετοιμάσει μια νέα ακόμα πιο βαθιά κρίση.
Ως πότε ο εργαζόμενος λαός θα θυσιάζεται για την πλουτοκρατία;
Ως πότε θα κάνει θυσίες και θα βλέπει να υπονομεύεται η ζωή και το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας, για να αυγατίζει τα κέρδη του το κεφάλαιο στο όνομα μιας «ανάπτυξης» που για τον εργάτη θα κοστίζει το ίδιο ακριβά όσο και η κρίση; Μιας καπιταλιστικής ανάπτυξης που, για το λαό, θα έχει τα ίδια απαίσια χαρακτηριστικά με την κρίση. Φτώχια, ανεργία, εκμετάλλευση.
Η τιμωρία κάποιων που «έφαγαν», θα χρησιμοποιηθεί για να ρίξει στάχτη στα μάτια μας. Προκειμένου να κρυφτεί η πραγματική αιτία της κρίσης, δεν διστάζει να θυσιάσει και κάποια από τα παιδιά της.
Το μεγαλύτερο σκάνδαλο βρίσκεται στη ρίζα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος και στην νόμιμη ληστεία της εργατικής μας δύναμης, η οποία τροφοδοτεί με δις ευρώ τα θησαυροφυλάκια του κεφαλαίου.

ΟΛΟΙ, ΣΤΙΣ 20/5, ΣΤΗΝΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το ΠΑΜΕ δεν είναι παράταξη. Είναι ένωση Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων, επιτροπών αγώνα, συνδικαλιστών κι εργαζομένων, που είχε προειδοποιήσει για τα μέτρα και πήρε πρωτοβουλίες έτσι ώστε να απογυμνωθεί ο κυβερνητικός κι εργοδοτικός συνδικαλισμός που συμμετείχε στην επιχείρηση κατεδάφισης των δικαιωμάτων μας, συμφώνησε στην αύξηση των ορίων ηλικίας, στη μείωση των συντάξεων.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ και στο ΕΚ Πάτρας, έχουν συμφωνήσει να τζογάρονται στο χρηματιστήριο, τα χρήματα από τις εισφορές μας στα ασφαλιστικά ταμεία. Εργατοπατέρες όπως ο Καραγεωργόπουλος έχουν φτιάξει επαγγελματικό ταμείο, ιδιωτικοποιώντας την κοινωνική ασφάλιση πριν κι από το ΔΝΤ.
Ο πρόεδρος του ΕΚ Πάτρας έδωσε το πράσινο φως για μαζικές απολύσεις, αρκεί όπως είπε «να είναι νόμιμες» και «να γίνονται απολύσεις με κοινωνικά κριτήρια»!!
Η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το ακροατήριο τους, οι δυνάμεις του ΣΥΝ-Σύριζα, κάνουν ότι μπορούν για να αθωωθεί η κυβέρνηση, κρύβοντας ότι τα μέτρα ήταν χρόνια τώρα προαποφασισμένα. Ζητάνε απολύσεις με κοινωνικά κριτήρια, επιδόματα ελεημοσύνης και φτωχοκομείου, τζογάρισμα των αποθεματικών στο χρηματιστήριο.
Κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να εκτονωθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια σε ανώδυνα κανάλια για την πλουτοκρατία. Να μην θιχτούν οι σχέσεις εκμετάλλευσης. Να μην θιχτεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Να μην αμφισβητήσει ο λαός τα ιερά και τα όσια της πλουτοκρατίας.


ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ-ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ

Εκτός από την προβοκάτσια και την πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, η κυβέρνηση επιστρατεύει τον παλιό υπουργό του Μητσοτάκη και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στεφ. Μάνο, ζητώντας την ποινικοποίηση της δράσης του ΠΑΜΕ. Αποτελεί συνέχεια των διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για την δράση τους ενάντια στις απολύσεις.
Η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία έχουν ανάγκη τον αυταρχισμό, την προβοκάτσια, την καταστολή, τον αντικομμουνισμό και τις διώξεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, για να περάσουν το βάρβαρο αντιλαϊκό οδοστρωτήρα. Επιδιώκουν έτσι να τρομοκρατήσουν, να φοβίσουν το λαό, να σκύψει το κεφάλι και να δεχτεί τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων του.
Το πολιτικό και συνδικαλιστικό προσωπικό της πλουτοκρατίας τρέμει μπροστά στην λαϊκή αφύπνιση. Φοβούνται γιατί ξέρουν ότι όταν ο λαός θέλει, μπορεί να τους σαρώσει.
Ο οργανωμένος, περιφρουρημένος ταξικός αγώνας, μπορεί να απολύσει τους εκμεταλλευτές και τα τσιράκια τους.

ΤΟ ΠΑΜΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

Ο εργαζόμενος λαός δημιουργός, ο παραγωγός του πλούτου, μπορεί να ζήσει και να προκόψει χωρίς τους κεφαλαιοκράτες. Αυτοί δεν μπορούν να αυγατίζουν τα κέρδη τους χωρίς εμάς.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μόνιμη σταθερή δουλειά, για κατάργηση της ανεργίας και αξιοποίηση όλων των εργαζομένων, σε μια παραγωγή όμως, που δεν έχει σκοπό την δημιουργία εμπορευμάτων με στόχο το κέρδος.
Όρος για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, χωρίς χρέη και τράπεζες, με υγεία και παιδεία για όλους δωρεάν, όρος για να μπουν στην υπηρεσία του λαού όλα τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνικής, είναι η πάλη για μια παραγωγή που θα έχει σκοπό την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. Παραγωγή απαλλαγμένη από τις καπιταλιστικές κρίσεις. Παραγωγή που προϋποθέτει να πάρει ο λαός το τιμόνι στην εξουσία, στην κοινωνία, στην οικονομία.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Διεύθυνση: ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ 28, 1ος ΟΡΟΦΟΣ, τηλ: 2610-278255, 6973434915, φαξ: 2610-278992 email: pamepatras@gmail.com, web: http://pamepatras.blogspot.com.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου