ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ «ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ» ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

11.5.10
Οι δηλώσεις του κυβερνητικού «συνδικαλιστή» Α. Καλή σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό για τη νομιμότητα του κεφαλαίου να απολύει ανάλογα με το όριο που κάθε φορά θέτει η κυβέρνηση και η εργοδοσία, «αρκεί να μπαίνουν κάποια κοινωνικά κριτήρια», δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του κυβερνητικού κι εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ, αφού χαιρέτησε τις απολύσεις των χιλιάδων εργαζομένων των stage, αφού νομιμοποίησε τον κοινωνικό διάλογο, υπονόμευσε την πάλη, αφού συμμετείχε στην προσπάθεια αμαύρωσης και συκοφάντησης των λαϊκών αγώνων, τώρα παραδίδει μαθήματα υποταγής και ταξικής προδοσίας.
Ούτε λίγο-ούτε πολύ, υπερασπίζεται και πάλι το «δικαίωμα» του κεφαλαίου, «δικαίωμα» που εξασφαλίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη της οικογένειας Μητσοτάκη και του Λάος, να απολύει μαζικά, κάνοντας «έκκληση» κοινωνικής ελεημοσύνης, έτσι ώστε να γίνονται οι απολύσεις με «κοινωνικά κριτήρια».
Το δικαίωμα στη δουλειά δεν θα μας το χαρίσει κανένας εργατοπατέρας.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Οι εργατοπατέρες για άλλη μια φορά αποδεικνύονται άξιοι υπερασπιστές της εργοδοσίας. Τεράστιες ευθύνες επωμίζονται πλέον και τα διάφορα γκρουπ του ΣΥΝ-Σύριζα, καθώς και οι φοιτητικές συνιστώσες του ΠΑΣΟΚ που αποτελούν το ακροατήριο του κυβερνητικού κι εργοδοτικού συνδικαλισμού στις συγκεντρώσεις του ΕΚ Πάτρας.
Αυτοί είναι οι σύγχρονοι προδότες της εργατικής τάξης. Οι κοινωνικές ανάγκες μας, επιβάλλουν να βγάλουμε στην ανεργία το ταχύτερο δυνατό το συνδικαλιστικό προσωπικό της πλουτοκρατίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου