Σχόλιο της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ

8.5.10
Πολλά γράφονται για την πολιτική τοποθέτηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που παίρνουν μαζικά μέρος στις μαχητικές, περιφρουρημένες πορείες που διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Με αφορμή λοιπόν τα σχόλια που γράφονται να θυμίσουμε το εξής: Το ΠΑΜΕ δεν είναι παράταξη. Είναι μέτωπο, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων, Επιτροπών αγώνα κι εργαζομένων, που παλεύει ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και του πολιτικού και συνδικαλιστικού του προσωπικού.
Δεν χωρίζει τους εργάτες ανάλογα με το τι κόμμα ψήφισαν. Ενώνει τους εργαζόμενους στην βάση των κοινών ταξικών τους συμφερόντων.
Την ώρα που η οικογένεια Μητσοτάκη και ο Καρατζαφέρης στηρίζουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην πιο άγρια, βάρβαρη επίθεση που έχει εξαπολύσει σε βάρος του λαού, είναι λογικό ο λαϊκός κόσμος που εξαπατήθηκε από το κυβερνών Κόμμα και την ηγεσία της ΝΔ, να εκφράσει την διαμαρτυρία του. Είναι λογικό επίσης να απομονώσει τα στελέχη της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές του ΕΚ και του κολαούζους του, της ΔΑΚΕ και του Σύριζα που προσπαθούν να χειραγωγήσουν τον αγώνα του, να τον εκτονώσουν, να τον συκοφαντήσουν.
Είναι δυνατόν να πάς στον πόλεμο και να βαδίζεις αγκαζέ με τους εχθρούς σου;
Προς τι η έκπληξη λοιπόν;
Το σύνθημα που πρέπει να μπει στην ημερήσια διάταξη πλέον είναι: «Ποτέ πια ΠΑΣΟΚ-Ποτέ πια ΝΔ». Λαϊκή συμμαχία για αντεπίθεση και ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου