ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ

4.5.10
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ,ΓΥΝΑΙΚΕΣ,ΝΕΟΛΑΙΑ
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΑΝΩΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα είναι η κρίσιμη στιγμή για τη ζωή και το μέλλον των οικογενειών, των παιδιών μας. Αν σήμερα δεν αντιδράσουμε μαζικά και αποφασιστικά, δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο. Η κυβέρνηση λέει ψέματα. Αυτά που ισχυρίζεται, ότι δήθεν παίρνει μέτρα για τη σωτηρία της χώρας, είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τη κερδοφορία του κεφαλαίου.
Η μεγαλειώδη συμμετοχή των εργαζομένων στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στην Πάτρα, άλλα και σε ολόκληρη τη χώρα, έδειξαν ότι ο λαός μας έχει τη δύναμη να ανατρέψει τον αντιλαϊκό κυβερνητικό οδοστρωτήρα.
Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να πετάξει στα σκουπίδια όλα τα ψέματα της κυβέρνησης περί πατριωτισμού και εθνικού συμφέροντος. Πίσω από αυτές τις υποκριτικές φλυαρίες κρύβεται η επιδίωξη της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της εκφραστών να ρουφήξουν και το μεδούλι της εργατικής τάξης, χωρίς να υπάρξουν λαϊκές αντιδράσεις.
Τα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας μπουκώσανε από τα υπερκέρδη, όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή είναι η αιτία της κρίσης. Το σύστημα γεννάει τις κρίσεις, και μόλις ξεπεραστεί αυτή, θα ξεσπάσει η επόμενη, που θα είναι ακόμα πιο μεγάλη και καταστροφική.
Η κυβέρνηση, η ΝΔ και το Λάος, είχαν συμφωνήσει μαζί με την ΕΕ προεκλογικά, και πριν την κρίση, να πάρουν μέτρα για να γίνει πιο φτηνή η εργατική δύναμη.
Την ίδια ώρα που παίρνουν αυτά τα μέτρα, δήθεν για την οικονομία, ενισχύουν με δις ευρώ το κεφάλαιο.
Χαρίζουν τις ασφαλιστικές εισφορές και τα χρέη των επιχειρηματικών ομίλων.
Αφήνουν τον κόσμο να πεθαίνει στα ράντζα και δεν επιτάσσουν το «ολύμπιον» για να στεγαστεί το νοσοκομείο του Αγ. Αντρέα, με αποτέλεσμα να θησαυρίζουν μια φούχτα κεφαλαιοκράτες.
Πολλοί απολυμένοι και άνεργοι συνάδελφοι, αντιμετωπίζουν πλειστηριασμούς των σπιτιών τους, ζουν με κομμένα ρεύματα και νερά, με χρέη και κυνήγι από τις τράπεζες.
Σήμερα όμως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να καλυτερεύσει η ζωή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Αυτή η δυνατότητα όμως σκοντάφτει στην εξουσία του κεφαλαίου.
Τα δικά τους κέρδη προϋποθέτουν το δικό μας ξεζούμισμα. Τα δικά τους κέρδη προϋποθέτουν να γυρίσουμε στον μεσαίωνα.
Τα δικά μας δικαιώματα, οι δικές μας ανάγκες, οι εργατικές-λαϊκές ανάγκες για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, προϋποθέτουν το χτύπημα της κερδοφορίας και της εξουσίας του κεφαλαίου. Ή αυτοί, ή εμείς. Τα κέρδη τους απαιτούν απ’ τον λαό θυσίες. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΦΡΟΥΡΕΣ

ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΡΙΤΗ 4/5 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/5 ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ.

«ΘΑ ‘ΡΘΟΥΝ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΣΟΥ»
ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ.
ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΔΕΝ ΒΑΔΙΖΕΙΣ ΑΓΚΑΖΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Η ανυπόληπτη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚ Πάτρας, παριστάνει τώρα το φίλο του εργαζόμενου!! Αυτοί που έστρωσαν το έδαφος για την προώθηση της πιο βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής που γνώρισε η Ελλάδα μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Που μέχρι και χθες, συμμετείχαν στους στημένους κοινωνικούς διαλόγους ξεπουλώντας δικαιώματα και κατακτήσεις, νομιμοποιώντας στην συνείδηση πολλών συναδέλφων μας τα μέτρα.
Αυτοί στην Πάτρα και πανελλαδικά υπέγραψαν συμφωνητικά με τις ενώσεις των βιομηχάνων, κατηγορούσαν το ΠΑΜΕ. Κατηγορούσαν το ΠΑΜΕ μαζί με την κυβέρνηση, ότι κάνει παράνομες απεργίες. Λέγανε ψέματα ότι δήθεν υπάρχουν «ασάφειες στα μέτρα» κερδίζοντας χρόνο για την κυβέρνηση. Όλα τα μέλη της ΠΑΣΚΕ και του Σύριζα στη διοίκηση του ΕΚ και του νομαρχιακού της ΑΔΕΔΥ πρωτοστατούσαν στο στήσιμο απεργοσπαστικών μηχανισμών όταν το ΠΑΜΕ οργάνωνε τη πάλη. Ακόμα και τώρα, τη Δευτέρα 3-5-2010 στην απεργία των ΟΤΑ, συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ οργάνωσαν πάλι απεργοσπασία.
Μαζί με το ΣΥΝ-Σύριζα καλλιεργούν την ανοχή και την αναμονή, την ηττοπάθεια και την μοιρολατρία.
Αθωώνουν την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, κρύβουν τις πραγματικές αιτίες της κρίσης.
Θυμήσου! Ποτέ δεν σου είπαν την αλήθεια. Πάντα κοίταζαν να μας διασπάσουν, να μην ενωθούμε οι εργάτες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε ένα μέτωπο, για να μπορεί το κεφάλαιο να μας τσακίσει.

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Στο ΠΑΜΕ μπορείς να στηριχτείς, γιατί το ΠΑΜΕ είπε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Σε προειδοποίησε για την επερχόμενη θύελλα. Φέρνει στην επιφάνεια της σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν κάνει τεμενάδες στο κεφάλαιο. Δεν μένει στα λόγια. Οργανώνει την πάλη, με έργα. Το ΠΑΜΕ δεν είναι εργολάβος να σου λύσει τα προβλήματα. Σε καλεί να μπεις στον αγώνα. Το ΠΑΜΕ δεν είναι παράταξη. Είναι ένωση ταξικών Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, Εργατικών Κέντρων, Επιτροπών αγώνα και εργαζομένων που δεν σκύβουν το κεφάλι.
Με τη δράση του έχει πετύχει την επαναπρόσληψη εργαζομένων, την καταβολή δεδουλευμένων, πάνω από όλα όμως βάζει εμπόδια στην ασύδοτη δράση του κεφαλαίου, κι ενώνει τους εργάτες ταξικά, ενάντια στους εχθρούς τους.
Ενάντια στο κεφάλαιο, και στο πολιτικό και συνδικαλιστικό τους προσωπικό.
Για αυτό και πολλοί συνδικαλιστές του σέρνονται στα δικαστήρια, όπως οι συνάδελφοί μας Χριστόπουλος και Τσαντής, που δικάζονται στις 11 Μάη στην πόλη μας, γιατί συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη του συνάδελφου Νικολόπουλου που είχε απολύσει η πολυεθνική Τζάμπο.
Συνάδελφοι, τώρα είναι η ώρα να κάνουμε θυσίες. Όχι όμως για το κεφάλαιο, αλλά για μας και τα παιδιά μας. Κανένας, ποτέ δεν προστάτεψε την δουλειά του κρατώντας σκυμμένο το κεφάλι.
Τώρα πρέπει κάθε χώρος δουλειάς, κάθε εργατογειτονιά, κάθε σχολή, να γίνει κάστρο αντίστασης και αντεπίθεσης. Προειδοποιούμε τη κυβέρνηση και την πλουτοκρατία να μην τολμήσουν ν’ αγγίξουν ούτε τρίχα απεργού.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΦΡΟΥΡΕΣ

ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΡΙΤΗ 4/5 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/5 ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ-ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-6973434915

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου