Σχόλιο της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ για τις δηλώσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ Καλή και Πετρόπουλου.

30.4.10
Το θράσος περισσεύει!
Αυτοί που έχουν συνυπογράψει δεκάδες συμφωνίες και μνημόνια ταξικής συνεργασίας με τους βιομήχανους και τους εκπροσώπους του κεφαλαίου, τώρα καμώνονται πως τάχα θυμήθηκαν τους εργαζόμενους.
Χαιρέτησαν εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις, συμφώνησαν στην εφαρμογή των σύγχρονων δουλεμπορικών εργασιακών σχέσεων, προετοίμασαν το έδαφος για την εφαρμογή και τη νομιμοποίηση του βάρβαρου κυβερνητικού πακέτου, με τη συμμετοχή τους στον κοινωνικό διάλογο της υποταγής.
Είναι εχθροί της εργατικής τάξης, φίλοι και σύμμαχοι της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Ενωμένοι πορεύονται χρόνια τώρα με τους εκπροσώπους των βιομηχάνων και των τραπεζιτών.
Ο κύριος Πετρόπουλος, στέλεχος της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, απολογητής της κυβερνητικής πολιτικής (ο οποίος να σημειώσουμε, δεν είναι πλέον πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ), και ο κύριος Καλής που στο γραφείο του έχει «καμάρι του» τις προεκλογικές αφίσες του ΠΑΣΟΚ, δεν ξέρουν τίποτα για το προεκλογικό πρόγραμμα του Κόμματος τους;
Μήπως θέλουν να το παρουσιάσουμε εμείς λέξη προς λέξη για να διαπιστώσουν ότι τα μέτρα είναι διατυπωμένα στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα χρόνια τώρα;
Το ΠΑΜΕ η μεγάλη λαϊκή συσπείρωση Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, δεν πρόκειται να προδώσει τις προσδοκίες χιλιάδων και χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων.
Οργανώνουμε την ταξική ενότητα και αντεπίθεση ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-Κεφαλαίου και ΔΝΤ.
Ο αγώνας για να φέρει αποτελέσματα, προϋποθέτει την συντριβή των πουλημένων εργατοκάπηλων.
Η πλειοψηφία του ΕΚ Πάτρας και της ΑΔΕΔΥ, αποτελείται από πατενταρισμένους απεργοσπάστες, τοποτηρητές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, επαγγελματίες εργατοπατέρες, με μοναδική αποστολή να σπείρουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία ανάμεσα στην εργατική τάξη.
Δυστυχώς για αυτούς όμως, εδώ δεν είναι Ιρλανδία! Εδώ υπάρχει ΠΑΜΕ, τη κρίση θα πληρώσει η πλουτοκρατία.
Καμιά ανοχή στο μαύρο μπλοκ κυβέρνησης-κεφαλαίου-εργατοπατέρων.
Περιφρουρούμε την απεργία της 1ης και 5 ΜΑΗ.
Στις 6 το πρωί συγκέντρωση των απεργιακών φρουρών στην πλατεία Γεωργίου.
Στις 10.30 η διαδήλωση στην πλατεία Γεωργίου και ολόκληρη τη μέρα περιφρουρούμε την απεργία στο λιμάνι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου