Δελτίο τύπου της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ για τη πρωτοφανή σε μαζικότητα, έκταση και μαχητικότητα, απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 5 Μάη.

5.5.10
Πάνω από 10.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νεολαίοι, ταξικά ενωμένοι, βουλιάξανε την Πλ. Γεωργίου στην μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση που έχει γνωρίσει η Πάτρα μετά την μεταπολίτευση. Συγκέντρωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και δείχνει ότι μπορούμε να τους σαρώσουμε.
Ένα λαϊκό ποτάμι που απλωνόταν, καλύπτοντας ολόκληρη την οδό Κορίνθου, από την Καρόλου μέχρι πίσω από την πλατεία Γεωργίου ως τη Βότση, έδωσε το μήνυμα στην κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.
Ο οργανωμένος και ταξικά ενωμένος λαός έχει τη δύναμη να επιβάλλει θετικές εξελίξεις για τα λαϊκά συμφέροντα.
Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ αποτελούν τα φύτρα ενός λαϊκού μετώπου που γιγαντώνεται καθημερινά μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε μαγαζί, σε κάθε χωράφι και σχολή.
Από τα χαράματα οι απεργιακές φρουρές του ΠΑΜΕ, έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας σε εργοστάσια, σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα. Παρά την κούραση οι απεργιακές φρουρές συνέχισαν και μετά την συγκέντρωση να αντιμετωπίζουν την εργοδοτική τρομοκρατία.
Έπεσε στο κενό η οργάνωση απεργοσπασίας από την πολυεθνική Καρφούρ, τον Ανδρικόπουλο, τον Καρακίτσο κι ορισμένους ακόμα κεφαλαιοκράτες. Θα επανέλθουμε τις επόμενες μέρες με αναλυτικά στοιχεία για την άθλιες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας σε μία σειρά από εργασιακά γκέτο.
Είχαμε προειδοποιήσει την μεγαλοεργοδοσία και ορισμένοι δεν συμμορφώθηκαν. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.
Την ώρα που πάνω από 10.000 εργαζόμενοι διαδήλωναν από την Πλατεία Γεωργίου μαζί με τα παιδιά και τις οικογένειες τους, η συγκέντρωση που διοργάνωσε ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, γινόταν το θέατρο του γνωστού κλεφτοπόλεμου ΜΑΤ-κουκουλοφόρων.
Αποδείχθηκε ότι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός-ο οποίος υπονόμευσε την απεργία που υποτίθεται ότι είχε κηρύξει-εκτός από τον προδοτικό ρόλο σε βάρος της εργατικής τάξης, αναλαμβάνει πλέον και το ρόλο του τυχοδιώκτη προβοκάτορα, συνδιοργανώνοντας συστηματικά πορείες με τα αναρχοφασιστοειδή που παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης, δίνοντας άλλοθι στην καταστολή και στον αυταρχισμό. Συνυπεύθυνη είναι η Δημοτική και νομαρχιακή πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ η οποία προσφέρει στέγη και ηγείται αυτών των ομάδων.
Δυστυχώς για αυτούς όμως, δεν μπορούν να ανακόψουν την ορμητική λαϊκή αντεπίθεση. Προειδοποιούμε τους κυβερνητικούς μηχανισμούς που κρύβονται πίσω από τις κουκούλες, ότι το ταξικό εργατικό κίνημα και το ΠΑΜΕ, έχει την γνώση, την πείρα και τη δύναμη να τσακίσει και την προβοκάτσια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου