ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΣ-ΟΤΑ

27.4.10
Ο KYBEΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ

Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ,

Στην ποιο κρίσιμη απεργία. Σε συνθήκες που η επίθεση του κεφαλαίου, των κομμάτων τους, της κυβέρνησης των σοσιαληστών -που την επέλεξαν να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά και να γυρίσει τον τροχό της ιστορίας στα εργασιακά δικαιώματα στην εποχή της γαλέρας- δεν έχει σταματημό, που η αγανάκτηση και ο θυμός κυριαρχούν στους εργαζόμενους που βλέπουν το σκοτεινό το μέλλον να έρχεται με ταχύτητα. Σε αυτές τις συνθήκες τα καλοθρεμμένα τσιράκια του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού αποφάσισαν να κάνουν κινήσεις ταχτικής για να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους και να πετύχουν «και την πίτα αφάγωτη και το σκύλο χορτάτο». Δηλαδή και η κυβέρνηση να περάσει τα μέτρα, και να κάνουμε ότι διαφωνούμε και αντισταθήκαμε.
Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε απεργία, για την τιμή των όπλων, για να χαλιναγωγήσει την αγανάκτηση των εργαζομένων . Στα κανάλια περνούσαν μήνυμα ότι τα μέτρα είναι μεν σκληρά αλλά αναγκαία, και φυσικά το μήνυμα των κεντρικών οργάνων το πήραν στα πρωτοβάθμια όλοι οι ΠΑΣΚΙΤΕΣ που εξειδίκευσαν ο καθένας στο χώρο του την απεργοσπαστία. Η ΓΣΕΕ δεν ακολούθησε ούτε για τα προσχήματα. «Μην πάρει η απεργία μορφή γενικής αγανάκτησης και ξεσηκωμού γιατί ήταν ασαφή τα μέτρα» είπαν στην ΓΣΕΕ!!! Κανένα μέτρο για την επιτυχία της απεργίας δεν πήραν .

Δείτε πως το έκαναν στο Δήμο Πατρέων που έχουμε και πολλά σωματεία που ελέγχονται από ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ: Κανένα δεν έκανε γενική συνέλευση ενημέρωσης να ενημερώσουν τους εργαζόμενους να τους ξεσηκώσουν. Τα περισσότερα ΔΣ ούτε καν συνεδρίασαν. Πρόταση συνέλευσης έγινε από την ΔΑΣ στο σωματείο των υπαλλήλων που είναι και το μεγαλύτερο του χώρου όμως απερρίφθη από ΠΑΣΚΕ και ΣΕΑΜ που έκριναν ότι οι εργαζόμενοι είναι ενημερωμένοι από την ΤV!!! Κανένα δεν έβγαλε έστω μια ανακοίνωση να εξηγεί τις τρομακτικές επιπτώσεις των μέτρων και να καλεί τους εργάτες στην απεργία. Εξαφανίστηκαν οι συνδικαλιστές αυτών των παρατάξεων από τους χώρους δουλειάς όλες τις μέρες πριν την απεργία ενώ έστησαν βιομηχανία έγκρισης κανονικών αδειών. Τις περισσότερες υπέγραφαν προϊστάμενοι που είναι και συνδικαλιστές!!! Και φυσικά το πόσοι πήρανε άδεια και πάλι θα κρύψουν γιατί ποτέ δεν δίνουν στοιχεία. Τα θεωρούν απόρρητα και προσωπικά δεδομένα.
Το πρωί της απεργίας στήθηκαν απεργιακές φρουρές από το ΠΑΜΕ και την επιτροπή αγώνα των ΟΤΑ. Άφαντοι και πάλι οι συνδικαλιστές προϊστάμενοι της ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ ΣΕΑΜ , στα σπίτια τους , έπαιρναν τον ύπνο του δικαίου την μέρα της ποιο κρίσιμης απεργίας. Στους χώρους δουλειάς εμφανίστηκαν απεργοσπάστες Επικεφαλής των απεργοσπαστών υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ. Διαμαρτύρονταν μάλιστα στις απεργιακές φρουρές για το δικαίωμα στην εργασία που θυμήθηκαν και πάλι την μέρα της απεργίας.
Στα κηπάρια αφού δεν μπόρεσαν να σπάσουν την απεργιακή φρουρά ο προϊστάμενος (υποψήφιος της ΠΑΣΚΕ) έστειλε τους απεργοσπάστες εργάτες να δουλέψουν στο συνεργείο των κηπαρίων του ανατολικού διαμερίσματος!!! Στην καθαριότητα το ΔΣ του συλλόγου εξαφανισμένο. Καμιά ενημέρωση για την απεργία. Πουθενά απεργιακή φρουρά . Σωρό οι κανονικές άδειες και όλες εγκρίνονταν. Συνεργεία της επιτροπής αγώνα των ΟΤΑ σταματούσαν στους δρόμους της πόλης απορριμματοφόρα που μάζευαν σκουπίδια και τα έστελναν πίσω στο γκαράζ.
Το αποτέλεσμα: Μαζική απεργοσπαστία και από πίσω τα ίδια τα ΔΣ , στην ποιο κρίσιμη απεργία, την στιγμή που κλιμακώνεται η χειρότερη και ποιο βάρβαρη επίθεση που έκαναν ποτέ στην εργατική τάξη. Οργανωμένη από τους ίδιους που δήθεν την κήρυξαν. Αυτούς που αύριο θα λένε ότι δεν κάνουν αγώνες γιατί δήθεν δεν ακολουθούν οι εργαζόμενοι.


Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ,
Όλοι έχουν πάρει χαμπάρι ότι το παιχνίδι τους είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο. Το ζήτημα είναι ότι πλέον δεν πάει άλλο ο εργάτης πρέπει να αποφασίσει. Τα αφεντικά και το πολιτικό και συνδικαλιστικό τους προσωπικό αποθρασύνθηκαν και τα θέλουν όλα και θα τα πάρουν όλα αν δεν αλλάξουμε την στάση μας. Η απεργία είναι όπλο του εργάτη. Αυτοί θέλουν να το εκφυλίσουν. Οι εργάτες δεν πρέπει να το επιτρέψουν .
Αυτά τα σωματεία είναι για την κυβέρνηση και τον εργοδότη. Μηχανισμοί εξουσίας ανάδειξης σε καρέκλες στελεχών και βολέματος.
Ο εργάτης να πιστέψει στη δύναμη του να οργανωθεί σε ταξικά συνδικάτα και να παλέψει για τον αντεργατικό οδοστρωτήρα. Είναι ο μόνος δρόμος. ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΙ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου