Απεργία 21 και 22 Απρίλη

12.4.10
ΜΑΖΙΚΑ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΚΑΙ 22 ΑΠΡΙΛΗ

ΌΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ.
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Όσο και να ανεβοκατεβαίνουν τα spread, εμάς θα καλούν να κάνουμε και νέες θυσίες για την κερδοφορία τους. Τα δικά μας δικαιώματα, οι εργατικές-λαικές ανάγκες για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, για σταθερή δουλειά, δεν χωράνε στην κερδοφορία τους.
Το σύστημα τους βρίσκεται σε κρίση γιατί μπούκωσε από τα παχυλά υπερκέρδη χρόνων ληστείας της εργατικής μας δύναμης, και τώρα καλούν πάλι εμάς να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά.
Μην τους πιστεύεις. Ποτέ δεν σου είπαν την αλήθεια. Χρόνια τώρα μας λέγανε ότι δήθεν θα «δούμε φως στο βάθος του τούνελ», ότι «χρειάζονται μεταρρυθμίσεις για να μπούμε στην ΟΝΕ», «να γίνουμε η ισχυρή Ελλάδα», ότι «θα μεγαλώσει η πίττα και θα πάρουμε κι εμείς ένα κομμάτι» κι άλλα τέτοια βαρύγδουπα!
Σου κρύβανε ότι όλα αυτά είχαν έναν και μοναδικό στόχο. Την εκτίναξη των κερδών της πλουτοκρατίας. Η κερδοφορία των μονοπωλίων σε όλους σχεδόν τους τομείς, έσπασε όλα τα κοντέρ. Ακόμα και μέσα στην κρίση, το κράτος τους συνεχίζει να επιδοτεί το κεφάλαιο με ζεστό χρήμα, την ώρα που ληστεύουν μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις από μας, την ώρα που μας συνθλίβουν, όπως και τους αυτοαπασχολούμενους με την φορολογία και την ακρίβεια.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΡΕΙΑ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ.

Την ώρα που λεηλατούν μεροκάματα και σχεδιάζουν να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις, εξασφαλίζουν νέες παχυλές επιδοτήσεις στο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες με ζεστό χρήμα και δεκάδες δις ευρώ. Την ώρα που ανεβάζουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 70, και καταργούν κάθε ίχνος κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας, απαλλάσσουν την πλουτοκρατία από τα χρέη της προς τα ταμεία, κι η ανασφάλιστη, μαύρη εργασία γενικεύεται και νομιμοποιείται.
Στην ουσία ληστεύουν ξανά και ξανά τις ασφαλιστικές εισφορές, που μόνο οι εργαζόμενοι πληρώναμε, για να επιδοτήσουν ξανά το κεφάλαιο. Η ανεργία τσακίζει κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια και την ίδια ώρα προετοιμάζουν νέες δεκάδες χιλιάδες απολύσεις και στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Το κλείσιμο του Νοσοκομείου του Αγ. Αντρέα, το χάλι στην υγεία, εξυπηρετεί την γιγάντωση των κερδών των μονοπωλίων, και παρατείνεται με την συνενοχή της περιφέρειας, του δήμου και της νομαρχίας, με την συνενοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού κέντρου της Πάτρας που αρνούνται την άμεση επίταξη του «Ολύμπιον» για να καλυφθούν οι ανάγκες.
Πληθαίνουν τα εργοδοτικά εγκλήματα και η απόγνωση για τους άνεργους, την ώρα που η κυβέρνηση και τα τοπικά παπαγαλάκια της αρνούνται ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους.
Την ίδια στιγμή στα σχολεία της ακριβοπληρωμένης αμάθειας, διδάσκουν ότι σάπιο, άχρηστο και αντιδραστικό στα παιδιά μας και το χαρτί που τους δίνουν δεν κάνει πια ούτε για «κορνίζα».

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ.

Η κυβέρνηση νομοθετεί κάθε απαίτηση και επιθυμία του κεφαλαίου, θεσπίζει νέα προνόμια και παροχές για το μεγάλο κεφάλαιο και με τους ίδιους νόμους αφαιρεί και βγάζει στην παρανομία κάθε εργατικό δικαίωμα, κάθε λαϊκή κατάχτηση. Στο πλάι της έχει τα κανάλια και τις εφημερίδες των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, την καλοπληρωμένη «εργατική» αριστοκρατία, στη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές του ΕΚ Πάτρας καθώς και το μόνιμο και πιστό ακροατήριο τους, τον υποστηρικτή του Μάαστριχτ και της ΕΕ, ΣΥΝ-Σύριζα μαζί με τους αφισοκολλητές του, τη ΚΟΕ-ΣΕΑΜ.

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΡΗΞΑΝ
ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ.

Οι μαζικές εργατικές-λαικές διαδηλώσεις και οι απεργιακές συγκεντρώσεις που οργάνωσε το ΠΑΜΕ έστειλαν το μήνυμα στην πλουτοκρατία, στο πολιτικό και συνδικαλιστικό της προσωπικό.
Τώρα είναι η ώρα της αποφασιστικής κλιμάκωσης διαρκείας, που σημαίνει χτίσιμο Επιτροπών αγώνα του ΠΑΜΕ παντού. Εγκατάλειψη των εργατοπατέρων στη γενική ανυποληψία.
Απέναντι στο μαύρο μπλοκ που έχει συγκροτήσει το κεφάλαιο με τα κόμματα του και τους εργατοπατέρες, Χτίζουμε τη συμμαχία της εργατικής τάξης, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης και ειδικότητας, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες, τις γυναίκες, τη νεολαία.
Καμιά μοιρολατρία. Η μοίρα μας είναι στα χέρια μας. Μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, μπαίνοντας αποφασιστικά στο προσκήνιο της ταξικής πάλης με όπλο την ταξική μας ενότητα και το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
Οι θυσίες που καλούμαστε να καταθέσουμε στο πεδίο της μάχης όμως, θα είναι για τα δικά μας συμφέροντα, για τις δικές μας ανάγκες και όχι για την κερδοφορία των εκμεταλλευτών μας. Για να εμποδίσουμε τα χειρότερα και να ανοίξουμε το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο για τις οικογένειες και τα παιδιά μας, για ζωή με δικαιώματα, για κατάργηση της εκμετάλλευσης και ριζοσπαστικές αλλαγές στην οικονομία και στην κοινωνία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 22 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ
ΣΤΙΣ 11.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα.
Να μην κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να ακυρωθούν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Να υπογραφούν άμεσα η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και οι κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις (1.400€ βασικός μισθός).
Να απαγορευτούν άμεσα οι απολύσεις και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων (επίδομα ανεργίας 1.150€, πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πάγωμα δανείων, καμιά διακοπή σε φως νερό, κανένας πλειστηριασμός κατοικίας κ.ά.).


ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ.
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ,
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Διεύθυνση: ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ 28, 1ος ΟΡΟΦΟΣ, τηλ: 2610-278255, 6973434915, φαξ: 2610-278992
email: pamepatras@gmail.com, web: http://pamepatras.blogspot.com.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου