Δελτίο τύπου της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ για τη δίωξη συνδικαλιστών με αφορμή τις κινητοποιήσεις στα Τζάμπο.

30.3.10
Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, Τσαντής Χρήστος και Χριστόπουλος Δημήτρης, καλούνται από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πάτρας να εμφανιστούν ενώπιων του μονομελούς πλημμελειοδικείου στις 11 Μάη για την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν πανελλαδικά, και στην Πάτρα για την επαναπρόσληψη του Νίκου Νικολόπουλου στα Τζάμπο.
Υπενθυμίζουμε ότι ο εργαζόμενος απολύθηκε αφού πρώτα είχε κρατήσει παλικαρίσια στάση απέναντι στους εκβιασμούς της πολυεθνικής, ενώ είχε αρνηθεί την πρόταση εξαγοράς που του έκανε η εταιρεία για να του κλείσει το στόμα.
Οι δύο συνδικαλιστές κατηγορούνται «ότι επικεφαλής ομάδας 30 περίπου ατόμων του πολιτικού φορέα(!) ΠΑΜΕ απέκλεισαν την είσοδο του καταστήματος», κι έκαναν το έγκλημα «να αρνηθούν να φύγουν από τον προαύλιο χώρο του καταστήματος παρά τις εκκλήσεις του υπεύθυνου»!
Γελιέται η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες μεθόδους, με διώξεις και δίκες συνδικαλιστών θα καταφέρει να κάμψει την δράση του ΠΑΜΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος για την επαναπρόσληψη εργαζομένων.
Τώρα είναι η ώρα του λαϊκού ξεσηκωμού, με το ΠΑΜΕ μπροστάρη για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής και της εξουσίας του κεφαλαίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου